Aug-10: Tandemkoppel

Sinds enkele maanden is er een Yahoo-group met de naam Tandemkoppel. Die Group is opgericht om voor- en achterfietsers aan elkaar te koppelen. Bij achterfietsers gaat het vooral om mensen met een visuele handicap, maar net als bij de voorfietsers staat het een ieder vrij om zich op te geven.

Het mag duidelijk zijn dat een blindegeleidehond de Xinix-trappers niet echt behulpzaam zijn. Er zijn dus flink wat Xiwel-stuurders nodig.

De group vereist registratie. Zelf heb ik een voorbeeld website gemaakt, die beter met braille-aparatuur gelezen kan worden. De link staat daar naartoe. Daar is door te klikken naar de Yahoo-Group Tandemkoppel.

Advertentie

Geplaatst op 2005-08-10, in Ximatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. wat een mooi initiatief!
  liefs en tot later Paulie*

 2. Vind het ook een fantastisch initiatief. Ik ben een aantal jaren terug eens naar “In het donker gezien” (als ik de naam goed heb onthouden) geweest in Noord Holland, waar je in een absoluut verduisterd gebouw kon ervaren hoe een blinde diverse situaties meemaakte. Ondanks dat ik met mijn ogen al enig idee had hoe dit zou zijn was het toch een (sorry voor de woordspeling maar ik weet even geen ander) eyeopener.

 3. @Frans: Ik moet er niet aan denken. Daar zou ik helemaal gek van worden. Bij het meest donkere weer kan ik altijd nog iets herkennen. Echt donker is het op de Veluwe, waar stralingslicht van huizen en lantaarns erg ver weg is. Maar dan nog komt er licht van de dampkring op ons af en kan ik bomen nog steeds herkennen.
  Ooit heb ik in een “hotel”-kamer geslapen waar geen raam in zat. Dat was in Ierland. Het was een reservekamer die ze niet zo graag wilde verhuren. Gelukkig bleek daar een bovenlicht in te zitten, zo’n doorzichtig dakluik. Anders had ik waarschijnlijk snachts een lampje laten branden.

 4. Ik heb altijd goed in het donker kunnen zien en nu zie ik in het donker vaak beter dan bij licht (zolang er echt geen lampen in de buurt zijn: als dat het geval is is het gelijk helemaal over)(invallend licht verspreidt zich door mijn hele “goede”oof door de staar zodat schemering of grauw weer voor mij eigenlijk qua zicht beter is) Maar dat gebouw was dus echt totaal verduisterd: zelfs met een restlichtkijker was er totaal niets te zien.

 5. Tja, daar denkt ge normaal niet bij na, maar een blinde kan natuurlijk niet in zijn eentje fietsen. Ook erg, als je nog nooit gefietst hebt.

 6. Hexpress houdt zelf niet van fietsen, voor de blinde wordt dat vast een vreselijke ervaring

 7. Maakt niet uit, die xiet nix. Je hoeft alleen maar te sturen. Eigenlijk handiger dan een sparta-met. (beluister anders het radiofragmentje hierboven.)

 8. Met een tandem ga je wel harder denkt Hexpress, misschien wil dat bumperkleven dan een keer lukken.

 9. Lichaamsbeweging en een goed doel, perfect!

 10. Gaan de blindegeleidehonden mee in zo’n karretje achter de tandem, of rennen ze ernaast?

 11. Gaan de blindegeleidehonden mee in zo’n karretje achter de tamdem, of rennen ze ernaast?
  (hex wou ook nog even wat zeggen)

 12. Voor die beesten is het dikke pret dat ze een paar uurtjes vrij hebben. Dus lekker in de mand, wat kauwstaven en een watertje bij de poot en natuurlijk radio 4 aan. 8)

 13. Ik xiwel, maar wil toch liever achterop zodat het niet opvalt dat ik niet meetrap. Hoewel dat met een xinix natuurlijk geen bal uitmaakt….hmmmm

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: