Aug-19: MassaVernietigingsWapens (MVW)

US-burgers zoeken naarstig naar MVW’s vanwege hun enorme overgewicht. 100.000 Amerikanen zijn boven de 300kg. Irritante MVW-reclames van producten als Ab-removers vervuilen ook onze TV. Een oudere MVW is de Hometrainer. Deze kwam ik tegen in een reclame-foldertje waarbij vooral op de bidon gewezen werd. Zelfs als ik een flink stuk fiets neem ik nog steeds geen drinkbus mee, overal zijn café’s en supermarkten. Thuis is dat natuurlijk wel een probleem. Je zult maar te ver van de koelkast trappen met je hometrainer.

Staatshoofden moeten ook oppassen voor over(ge)wicht. Volgens krantenkoppen komt menig regeringsleider her en der aan. Vooral bij Helmut Kohl gaf dat bij mij braakneigingen. Met zijn 200kg wist hij aan te komen in afrikaanse landen waar de bevolking al jaren hongerlijd.

In Iraq is een stel fantieke US’ers bezig geweest met de ultieme zoektocht naar MVW’s. Flink spoorzoeken in een grote zandbak met heet weer is een fantastische methode om gewicht kwijt te raken, mits dat te voet gebeurt. Deze mensen moeten in dat geval zeker een liter of 6 vocht per dag tot zich nemen. Meer advies over water is te vinden bij Dikke Pret

In 2001 fietste ik pardous door Bidon dat tussen de Ardèche en de Rhône te vinden is.

Geplaatst op 2005-08-19, in Fietsen. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Wat te denken van wateroverlast 8)

 2. Ik zorg wel altijd voor een flesje water naast mijn crosstrainer hoor. Ik trap liever vet dan vocht van me af ;)

 3. @Pauline: Heeft zo’n x-trainer dan geen ruimte voor een bidonhouder? :)

 4. Tis toch belachelijk dat ze je een bidon houder aansmeren als je er doorheen kunt fietsen?
  Soks snpat tante het leven echt niet, blijkbaar!

 5. herstel:
  soms snapt Tante het leven echt niet, blijkbaar.
  (raar: Tante tiept Zweeds terwijl ze dat niet kan of spreekt!) :D

 6. Hexpress neemt altijd water mee op de fiets. Aanvullen van vocht is heel belangrijk. En water in winkels kopen, vergroot de verleiding om nog meer te kopen. Wat leuk dat je DikkePret gelinkt hebt.

 7. Aan boord hebben we ook MVW’s . Hard nodog op zee anders groei je dicht. Onze technische jongens hebben er inmiddels Bidon houders op gelast. Soms is het rennen met handicap. rennen op een loopband als het schip slingert is best lastig :D

 8. @Comm: Ik mag toch wel aannemen dat er aan boord niet klakkeloos energie verspild word? Dus hebben jullie de aandrijf-as van de schroef gekoppeld aan de homeship-trainers en gaat de motor een uurtje uit als jullie trappen. Mocht dit niet het geval zijn, dan verwijs ik graag naar de handleidingen van Guust Flater. Zijn contraptionele oplossingen zijn ook vast voor een loopband toe te passen. Met een roeimachines kan het nog makkelijker, die dingen schop je overboord en met de roeispanen verplaats je het schip.
  Hier nog even een link naar de vader van Guust Flater, W. Heath Robinson die vergelijkbare gevallen ontwierp. :)

 9. @Xiwel: Nee, die bidonhouder vond ik een overdreven accessoire, daar wilde ik niet extra in investeren ;)

 10. HAHAHAAAAAA :P Hij is mooi. Ik zal het voorstellen aan de hoofd technische dienst :D

 11. Met een bidon door Bidon…..
  :?

 12. Eigenlijk was ik in Bidon opzoek naar een café, maar die bleek er niet te zijn. Op de publieke pomp stond “non potable” da’s handig dat die fransen engelse texten gebruiken. :) Gelukkig had ik zelf nog een fles water in m’n fietstas. Bidon deed haar naam geen eer aan.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: