Dec-14: Grouders

Het is weer eens zover. Van de locale VVD is een stuk afgesplitst en gaat onder de naam Oma verder. Dus weer een nieuwe afkorting voor m’n afkortingenlijst. Oma staat voor: "Om Alkmaar". Nu bestaat al enige jaren de "Onafhankelijke Partij Alkmaar", die de titel Opa draagt. Ben wel beneuwd of Opa en Oma over een tijdje gaan samenwerken.

Handige namen voor krantenkoppen:

"Opa beticht Oma van vriendjespolitiek" "Oma wil toch verder met Opa" "Opa en Oma willen betere kinderopvang" "Oma pakt Opa flink aan"

Geplaatst op 2005-12-14, in Alkmaar, Kiesmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Nou, gelukkig voor je, dit gedoe. Krijg je toch zo maar wat nieuwe afkortingen erbij in je verzameling.

 2. @. Thérèse: Ik zag dat Hans nu ook al afgsplitst is van de Meisjesschool. :)

 3. Opa en Oma gaan op de kleintjes letten.
  Leuk stukje! Ik wist niet dat je afkortingen verzamelde.

 4. kan niet anders zeggen: ik lach mij suf, geniaaaaaaaal hier in alkmaar :D
  we hebben blijkbaar aparte humor hier ;)

 5. Opa en Oma niet langer samer aan tafel. etc etc. :D

 6. oma sterft voortijdige dood, da’s pas politiek euthenasie.

 7. Oma is toch een afsplitsing van Opa ???
  OPA ziet OMA niet ( meer ) zitten

 8. @Brownie: Klik even op het woord afgsplitst en lees het krantenartikel. Ik denk trouwens dat Opa een decennium eerder afgesplitst is van de VVD. Dit zijn allemaal middenstandspartijtjes die een beetje neringziek zijn. :)

 9. Nee, Hans is niet afgesplitst, hoor. Zo zijn we niet getrouwd.We blijven samen de Meisjesschool doen en hebben allebei een log om onze privédingetjes te doen.Het kan niet altijd kunst zijn, wat de klok slaat.
  Bij Dikke Pret zag ik jouw verhaal van die oude kruintjes. Wat zijn dat in Jezus’naam???

 10. De buitentste plakjes van een gesneden brood.

 11. Als je ook lokale politieke partijen in je afkortingenlijst opneemt mis ik natuurlijk wel GS (Gemeentebelangen Smallingerland)

 12. @Frans54: Dat klopt. Mijn lijst is op dat gebied selectief en wel tot de gemeente waarin ik woon en de gemeentes die daar omheen liggen. Locale en regionale politieke partijen die de landelijke pers halen neem ik ook op. Eigenlijk is dat niet veel anders als die berg voetbalcubjes waar ik ook niet teveel aan doe als ze verder buiten mijn gezichtsveld raken. Naast afstand en belangrijkheid kunnen afkortingen ook scoren op hun leukheidsgehalte. Oma voldoet daar zeker aan. Uit Fr heb ik alleen de FGF er in staan (waarschijnlijk in het nieuws geweest). Ontdek ik dat er ook nog 1 bekende mist in Rotterdam. GS zet ik er zeker bij, maar Eendracht (“Eenheid Drachten” bestaat dat?) had hoger gescoord. :)

 13. Eendracht bestaat niet als politieke partij, en ik geloof ook niet dat er een andere vereniging is die op dit slimme idee gekomen is. Maar als ik ooit een politieke partij (of een hobbyclubje) opricht laat ik het je even weten ;)

 14. Ik zet hier een beetje een off topic reactie onder: de reden is dat ik op nu.nl een stukje tegenkwam over OPA en OPA: http://www.nu.nl/politiek/3545086/bemiddeling-in-conflict-tussen-opas.html

 15. @Trijntje: Ik heb je reactie verplaatst, omdat hij hier toepasselijker is. Destijds had onze Alkmaarse Opa geen moeite met de Alkmaarse Oma, die tussen 2005 en 2009 een afscheiding van de VVD was.

  De laatste dagen werd over de Amsterdamse Opa al in de regiokrant bericht. Zelf vind ik dat onze Opa niet ‘Onafhankelijk’ is, maar zich juist erg Afhankelijk opstelt van Ondernemend Alkmaar. Die zoud dus beter de APA kunnen heten. Verder is het allemaal om aandacht te doen. Dit soort voor de bühne gedoe haalt in komkommertijd snel het landelijke nieuws en beide Opaatjes vinden dat heerlijk voor hun ego.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: