Feb-14: Musica Olympica

De beelden die de NOS via het Internet levert zijn minder mooi als die van het Journaal of Nova. Dat heeft vast met de server-capaciteit van de NOS te maken en het aantal website-bezoekers. Het geluid heeft echter dezelfde 32Kbps en dat is best redelijk.

Nu vind ik de Olympische altijd mooi waar het om de muziek gaat. Dwz bij openingen komt vaak zeer aparte en mooie muziek, maar ook bij het ijsdansen. Dat laatste vind ik geen sport omdat er een jury aan te pas komt. Helaas moet dit, want onpartijdige metingen met een laser die het aantal pyrouetjes telt zijn er nog niet.

Dat ijsdansen gebeurt op mooie muziek. TV-kijkers horen daar weinig van omdat een commentaarstem er doorheen zit te leuteren. Mij bomt het aantal gemelde rietdekkers en vlaflippen voor geen meter. Die geluidslijn is daarbij een stuk slechter, waardoor de schaarse fragmenten hoorbare muziek zeer matig klinken. Via het Internet is dat prima opgelost. Ik keek naar kanaal 3 met het originele geluid en met zonder commentaar.

Er is trouwens nog wat opvallende muziek, maar dan bij het ijshockey. Daar zit een malloot op een orgel te rammen als het spannend wordt. Zal dit de missing link zijn tussen Sport en het Christendom?

Geplaatst op 2006-02-14, in RTV-matig. Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Wat die muziek betreft, heb ik wat gemist, geloof ik. Ik zal het eens aan mijn meer technische man vragen.
  Nee, die dubbele appelflappen en dat soort termen zijn ook niet aan mij besteed, daar ik zelf alleen maar recht toe recht aan kan schaatsen en al blij ben op de been te blijven.

 2. Ik was in mij jeugd kampioen enkelverstuiker en ben dus maar nooit aan schaatsen begonnen. Vind het wel mooie en gracieuze sporten.

 3. Bij het ijsdansen en bij de kuren komen wel altijd dezelfde muziekjes. Vangelis bijvoorbeeld. Bij snowboarden was het een stuk vlotter. In de Oval LIngotto loopt trouwens nog ergens een hoempapaband. Dat hoort er echt bij, bij het schaatsen.

 4. Ik vind het ijsdansen heel mooi, en de muziek erbij is vaak ook prachtig, maar het áller- állermooiste aan dit olympisch gebeuren vind ik de gezichten van de schaatsers, gedurende de seconden dat ze het oordeel (de punten) van de jury afwachten, en hun reactie als de punten worden genoemd. Je zíet ze hopen, luisteren, rekenen, en je kunt ook zo goed zien of ze op méér of minder punten hadden gerekend. De emotie van die Rus die vandaag zo ongekend hoog scoorde (ben zijn naam alweer vergeten), daar kreeg ik kippenvel van!

 5. Plusjenko. Eng mannetje trouwens.

 6. Voor het eerst een medaile-uitreiking gezien bij het kunstschaatsen. Ik had dat nog niet eerder gezien. Zenden ze dat nooit uit of haak ik immer voortijdig af door het commentaar?
  Volgens mij is het Plush-en-ko. :)

 7. Nou eigenlijk is het officieel in het Nederlands getranscribeerd: Plioesjenko. Maar in Nederland worden steeds meer de Engelse transcribeerregels aangehouden.
  Plushenko is de Engelse schrijfwijze.

 8. Plush sloeg meet op de stoffige beestjes die op het ijs gegooit worden en de Plushe zetel waarin hij schijnbaar zit. :)

 9. Ok ik snap hem ;)

 10. pfff, muziek en sport, het mocht wat ! Ik zag van de week ” ijsdansen ” voor koppels, waar menig vrouwelijk partner op de ijsvloer werd geworpen….. misschein om de ijsvloer verderop te testen ?
  Feit blijft natuurlijk dat je geen Latijs Amerikaanse muziek op ijs moet proberen, daar is het zomerse bikini muziek voor, ik asocieer dat niet meteen met ijs, zeker niet gedanst met een ” vurig” temperament…. ;)

 11. Hoihoi, leuke log!! Mijn complimenten! Mooi kleurgebruik en ontspannen .Veel succes en ik kom hier zo nu en dan even kijken!!Bovendien de poll ingevuld, vond hem heel leuk
  groetjes!! :D :D

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: