Mrt-06: Gatveegpoll [gesloten]

Bij deze is de gatveegpoll gesloten, hieronder de uitslag.


Weinig bezoekers hebben zich afgevraagd waarom juist nu deze poll. Ik was immers door mijn val een tijdje noodgedwongen linkshandig. En ja, dat werd dus heel onhandig links vegen.

Maar het was niet de echte reden voor de poll. De ware reden kwam een week eerder. Op TV was een uitspraak van een vermeend terrorist dat hij geen respect had voor iemand en hem dus geen rechter, maar een linker hand gaf. Volgens hem: “De hand waarmee je je gat veegt.”

Ik kan me iets bij die redenering voorstellen, maar helaas is hij een uitzondering. Vrijwel iedereen (ruim 80%) geeft een rechterhand en veegt met rechts zijn of haar gat af. Het is maar goed dat er zeep bestaat en deze in veel WC’s aanwezig is.

Geplaatst op 2006-03-06, in Overmatig. Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Dat zal waarschijnlijk iemand zijn geweest die uit een land komt waar het niet gebruikelijk is om wc-papier te gebruiken. Mensen die het met water doen -en een hand- vinden wc-papier vaak onhygiënisch en gelijk hebben ze. Maar net wat je zegt: er bestaat toch ook goede zeep?

 2. De rechter hand noemde men vroeger (of nu nog) het ‘goede’ handje. Rechts dus, maar ik vond het altijd zo stom; mijn linker handje vond ik er hetzelfde er uitzien..

 3. Ik hoop dat die terrorist deze poll-uitslag ook ziet, en dat-ie veel rechterhanden gehad heeft.

 4. @mack: Mijn idee! :)

 5. Het is goed dat er zeep bestaat, en het is nog beter dat deze in veel wc’s aanwezig is. het is alleen jammer dat de zeep zo weinig wordt gebruikt…
  In mijn studententijd heb ik menig kantoor schoongemaakt, en dan viel het me op dat de zeepdispensers op de herentoiletten nóóit leegraakten. 8)

 6. Ik hoop dus dat die terrorist vooral veel rechterhanden van MANNEN heeft gehad 8)

 7. Mannen kunnen met minder zeep toe en zijn dus milieuvriendelijker. Mogelijk vullen ze die kwakautomaatjes zelf bij. :)
  Ik gebruik nog echte zeep en die is bereikbaar zonder door een deur te hoeven gaan. Bij menig bedrijf is dat wel anders en moet je eerst een deurkruk pakken om bij de zeep te komen.

 8. Ik zag gisteravond toevallig een uitzending over een hypermoderne wc uit Japan. Hier kun je voor een sproeierfunctie voor voor en achter kiezen, zodat je dus helemaal geen toiletpapier meer nodig hebt. En ju kunt ook zelf de watertemperatuur regelen. :D

 9. Japanners zijn gek op dat soort WC, je hebt ze met een soort motortje dat de sproeier van achter onder je gat schuift. Op de Taiwanese TV heb ik heel veel reclame daarvoor gezien. Zo’n ding ben ik zelf nog nooit tegen/onder het lijf gelopen. Daarbij komt dat rioolsystemen in het verre oosten dusdanig brakkig zijn, dat er geen WC-papier door de WC gespoeld mag worden. Je vind er altijd een mandje waar je je het volle papier in kwijt kan. Ruikt doorgaans niet zo fris.
  Ik gebruik WC-papier ook altijd als halve keukenrollen en vind het al een ramp als in het wasbakkendeel van een toiletruimte geen papier te vinden is, en alleen maar van die blowers.

 10. De tijd vliegt voor bij ik wil je daarom
  voor vandaag even een hele fijne dag wensen
  en geniet er maar van hij is zo weer om…
  Groetjes Blondie Beauty

 11. Jammer dat de poll gesloten is. Ik ben namelijk rechtshandig, maar veeg m’n kont af met links. Geen idee hoe dat gekomen is, misschien omdat ik altijd lees op de plee en m’n tijdschriftje met één hand vast moet houden. ;)

 12. Doet en ziet niet om…..
  @ Polderzilver, recent onderzoek in Denemarken heeft ook aangetoond dat door jou bedoelde terroristen geen gevoel voor humor bezitten….

 13. En nog een nagekomen inzending !

  vg Kees

 14. De geportretteerde heeft waarschijnlijk niet meegedaan met de poll. http://i23.photobucket.com/albums/b361/foronce1/left.jpg

 15. Hier kom ik ook nog even aankakken. Ik ben juist linkshandig en veeg hoofdzakelijk met rechts hoewel links me ook prima afgaat. Voor geïnteresseerden is hier overigens ook wat over aardse zaken te lezen.

 16. Als ik de ventilator van mijn laptop nu hoor kan krijg ik verwarde gedachten.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: