Mrt-23: Deconomisering

Ik probeer wat af te vallen, en dat valt niet mee. Ik had eerder al berekend dat ik weinig verbruik, circa 2200 kcal/dag. Voor een deel is mijn verbruik zo laag door m’n opvoeding. Ik had een zeer economische moeder die immer riep: “niet met lege handen lopen”, en “het kan in 1 moeite door”.

Ofwel als we van tafel naar de keuken liepen, dan was het de bedoeling dat je meteen een paar lege pannen of wat vuile borden meenam. En als we naar de winkel gingen, dan nam je meteen een brief mee omdat je onderweg langs een brievenbus kwam. Allemaal hardstikke economisch, het bespaart tijd, ruimte en inspanning.

In mijn huis staat de koelkast en aanrecht binnen handbereik van m’n bed en woonkamer. Met 2 stappen ben ik er. Ik zie door de indeling van m’n huis geen mogelijkheid om de koelkast, woonkamer of bed op een andere plek te zetten. Duidelijk veel te economisch ingericht.

Ik ben dus te economisch geworden, en neem me voor te deconimiseren. Inmiddels denk ik een brief apart te posten in een brievenbus aan de andere kant van de stad, vantuurlijk lopende. Daarmee stuit ik echter op een nieuw probleem, ik stuur vrijwel geen brieven meer en doe alles per e-mail (economic-mail).

Gelukkig staat m’n dichtsbijzijnde supermarkt pas op 1 km van m’n huis, daar ga ik altijd al te voet naar toe. Dat hielp dus niet voldoende en ga ik inmiddels naar de volgende super op 2km. Als dat niet wil helpen dan is er ook nog 1 op 4km te vinden.

Advertentie

Geplaatst op 2006-03-23, in Overmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 19 reacties.

 1. Als dat zou helpen tegen het eerste probleem wat je aankaart: proberen wat af te vallen, zou ik het je aanraden. Een collegaatje echter is enthousiast gaan lopen, zoals jij dat ook aangeeft. Jammergenoeg is ze aangekomen. Spierweefsel weegt meer dan vet ;)
  Maar wie weet werkt het bij jou goed. Kwachtwelaf :)

 2. Wij noemen dat luchtmeters ipv met lege handen lopen maar het komt op hetzelfde neer. Leuk dat je ook in Brasil geweest bent, wanneer was dat?

 3. @Richsje: Mijn gewicht is niet echt te hoog, maar m’n vetgehalte wel. Dus als vet omgezet wordt in spieren, dan vind ik dat ook prima. Overigens doe ik ook aan de lijn, maar dat zet bij mij weining zoden aan de dijk. Vandaag in ieder geval weer mooi weer, en volgens normale berekeningen heb ik 1400kcal extra verfietst. Bij mij zal dat wel weer 1000 zijn, omdat ik ook te economisch fiets.

 4. @Erik: Rond 1998, 2x. Om er een paar weken te werken in Ouro Branco, wat vergaderd in Belo Horizonte en een paar dagen Sao Paulo bekeken. In Rio maar een uurtje of 3 om op een ander vliegtuig te wachten.

 5. Neem ook altijd de trap ipv een lift. Scheelt een hoop.
  Of ga Nordic walken! :D

 6. @Hette: Nordic walking lijkt mij gewoon lopen met meesleping van een paar stokken. Dus ik hou het wel op gewoon doorlopen, wat ik in de afgelopen week een kilometer of 15 gedaan heb. In de verbrandingstabel blijkt lopen per uur slechter te scoren dan fietsen, dus ik stap weer wat meer op de fiets. Je roert overigens nog een groot probleem aan, ik heb namelijk geen trap in huis. Als ik die anleg krijg ik last met de bovenburen. In openbare gebouwen neem ik wel altijd de trap, gewoon omdat het sneller gaat dan op zo’n hijsbakkie te wachten.

 7. Bij Nordic Walking moet je anders flink doorlopen, het tempo ligt hoog. Ik ken een aantal mensen bij mij uit de buurt die dat doen om af te vallen.
  Maar ja, elke dag een uurtje fietsen doet natuurlijk ook wonderen.

 8. Ik zette vroeger altijd de wekker aan het andere eind van de kamer, juist dat ik er dan vanuit bed niet bij zou kunnen.

 9. @Hette: Ik reken altijd dat ik 6km/h loop maar eerlijk gezegd ligt het dichter tegen de 7km/h. Nordic Walkers die ik zie zijn allemaal grijs en lopen minder snel. :)

 10. @allen: Vandaag 57km gefietst op m’n opoefiets door 12 gemeentes. Ik begin warm te lopenfietsen.

 11. Op je opoefiets? Ben jij wel lekker? Hoelang heb je daar wel niet over gedaan met zo’n oude brik? ;)

 12. @Ellen: Dat ding gaat net zo hard als m’n hybride, gemiddeld 24km/h. Het is niet de bedoeling dat ik sportief wordt, ik heb al last van een te lage hartslag. Met zo’n opoefiets trap ik meer op souplesse en hoef ik vrijwel geen kracht te zetten. Omdat er geen versnellingen op zitten heeft ie minder wrijving. Wel leuk om met zo’n ding (tegenwind) van die truttige wielrenners in te halen. :)

 13. Je verhaal is herkenbaar [en moest lachen om je woord]
  Ik zat eraan te denken toen ik gister op de fiets zat. Efficient zijn is geen energie verspillen maar dat is nou net wat ik wél moet gaan doen: energie verspillen.

 14. ik heb dagelijks ne-mail (non economic) te versturen, als je die nu eens lopend bij me komt ophalen, en e.e.a. dan niet naar de brievenbus brengt, maar meteen doorloopt naar de geadresseerden, dan wordt het wel wat hoor! :D

 15. ik kan je een ding aanraden, ga drummen, 1,5 kg kwijt in een week, van alleen maar overstappen op zoetjes geloof ik niet zo….

 16. Gewoon veel roken. Dan eet je niet meer. ;) Of dat nu gezonder is hou ik maar in het midden…
  Even beetje off-topic: dat plaatje van homer gecombineerd met de Homo Universalis is wel heel grappig maar de ondertekst klopt niet? Zou Homer Universalis moeten zijn geweest? Of zift ik nu mug. :?

 17. @Wenz: Ik dacht een nieuw ras te hebben ontdekt, de Homer Sapiens is nmm de bankhangede uitvoering van de Homo Sapiens.

 18. weet ik eindelijk tot welk ras ik behoor 8)

 19. Als boekhouder was ik ook altijd voor de economische aanpak, dus boodschappen doen, brief posten, postzegels halen combineren. Nu ik om ondanks alle medicijnen mijn konditie op een aanvaardbaar peil te houden een vrij rigoreus trainingsschema heb moet ik toch voldoende lopen en is het dus inderdaad ook voor mij handiger om die efficiency overboord te gooien.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: