Apr-04: Zwerfrondjes 2

In de afgelopen week heb ik ook weer enkele rondjes gefietst om wat gewicht te verliezen. Vreemd is dat ik minder gefietst heb als een week eerder en wat meer ben afgevallen.

De foto hiernaast laat zien dat het prachtig fietsweer was. Er kon gegokt worden op de vraag waar ik dit leuke torentje tegenkwam. Kaat wist het deze keer al in 9 uur en een paar minuten. Ze zal in die tijd ook wel wat nachtrust hebben gehad, dus eigenlijk deed ze er veel korter over.

Deze keer ging ik door de plaatsen: Alkmaar, Barsingerhorn, Bergen-binnen, Broek op Langedijk, Camperduin, Groet, Hargen, Heerhugowaard, Hensbroek, Kolhorn, ’t Kruis, Langereis, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Obdam, Omval, Oudorp, Petten, Schagen, Schagerbrug, Schoorl, Sintmaarten aan Zee, Sint Pancras, Stolpen, Veenhuizen of Winkel.

Geplaatst op 2006-04-04, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Barsingerhorn???
  [url-http://www.barsingerhorn.com/Barsingerhorn/Dorpsfotos.htm]foto’s Barsingerhorn[/url]

 2. oepsss…linkje is helaas niet gelukt maar je begrijpt um vast. ;)

 3. Gefeliciteerd Kaat, de rest kan meteen stoppen met het pijnigen van hun grijze massa. :)
  Een stukkie verder viel me trouwens op dat het vierkante houten torentje wel heel erg lijkt op die van het oude gemeentehuis in Wnkel. Vroeger werd dus ook al flink gecopieerd. Winkel heeft er alleen een completer gemeentehuis onder met wat bordestrappen.

 4. kwestie van een beetje wegstrepen, dit soort bouw verwacht je in bepaalde plaatsen en anderen weer niet en dan de restjes even googlen, ik heb er lol in, vooral dat je wat meer leest over bepaalde plaatsen en sommigen (zoals de vorige) herkende ik gewoon.
  sorry voor die mislukte link ;)

 5. Dan restaureer ik die toch gewoon: foto’s Barsingerhorn
  Toch kennen veel mensen Barsingerhorn niet, terwijl het een leuk plaatsjes is om doorheen te fietsen tussen Schagen en Kolhorn, die stukken bekender zijn.
  Haringhuizen en Valkoog zijn overigens ook hele leuke rustieke dorpjes, waar ik dit jaar nog niet doorheen gefietst heb. Dat komt nog wel.

 6. Volgens mij went beweging. Toen ik nog elke dag uren wandelde werd ik soms niet eens warm? [laat staan dat ik er van afviel]
  Ik denk dat ik meer moet gaan socializen voor gewichtsverlies. Gisteravond onverwacht ergens op de thee en dan snoep ik tenminste niet meer [de avonden zijn het ergst. qua snackdrang]
  Succes!

 7. Weer een leuk tochtje lijkt me.

 8. Nog een biertje gevat in dat kroegje op de hoek?

 9. Wil je de volgende keer wel terugzwaaien? :D

 10. @PZ: Heb ik weer eens niet opgelet?
  Ik liep trouwens enkele dagen terug ook bijna mijn overbuurman ondersteboven op een zebra aan de andere kant van de stad. Ik had hem daar niet verwacht en dacht dat het vast iemand was die op ‘m leek. Hij herkende mij wel, dus groette ik hem netjes nadat ie me voorbij was gelopen.
  Waar had ik niet opgelet? Als je de locatie geef dan spoel ik nog even m’n filmpie terug. Want locaties kan ik wel vreselijk goed onthouden. Ik heb dus schijnbaar mannenhersenen, veel ruimte inzicht, maar een waardeloos sociaal inzicht. :)

 11. Gekkie, ik maakte maar een grapje. Maar leuk dat je hapte :D

 12. @PZ: Ik gaf je het voordeel van de twijfel, want iets dergelijks overkomt me zeer regelmatig. Dus mocht je me ooit wel zien, schreeuw dan hard Xiiiii!!!!

 13. Oké, en wat ga jij heel hard schreeuwen als je mij ziet?

 14. Waarschijnlijk PoZiiiii. Maar er zal geen rede toe zijn, ik keer gewoon even om.

 15. Heb je ons nog de groeten uit Groet gedaan?

 16. @Mack: is 0,1 kg ook goed?

 17. @Frans[eslag]: Ze hadden er geen calorievrij bier.

 18. En gemeentepils wilden ze zeker alleen leveren als je er een andere consumptie bij bestelde. ;)

 19. Sjonge, wat een plaatsnamen in Noord-Holland ;) Nee hoor, grapje. Ik vind het een ontzettend mooi gebied daar. Ik zou er wel willen wonen. Niet te druk, een beetje verder van de Randstad en lekker dicht bij zee!
  Ideaal toch?

 20. @Hette: Als je de weggetjes weet is het hier goed fietsen. Toch is rond Alkmaar de verstedelijking ook behoorlijk toegeslagen. Zo heeft Heerhugowaard 50.000 inwoners en Langedijk 26.000. Bergen heeft 32.000 inwoners, maar dat is op een flinke oppervlakte. Alkmaar heeft met de aangrenzende gemeentes een kwart miljoen inwoners. Dat is Toch is er veel sluipverkeer, juist over de weggetjes die leuk zijn om te fietsen.
  Ik ben geen strandganger, maar fietsen en lopen in de Schoorlse Duinen vind ik heerlijk.
  En wat die plaatsnamen betreft: ik gebruik ook plaatsnamen die al een tijdje zijn opgeheven, maar nog wel in de volksmond gebruikt worden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s