Apr-15: Zwerfrondjes 3

In de afgelopen week (dus alweer bijna een week terug) heb ik ook weer wat lekkere stukkies gefietst. Het waaide echter bar hard. Goed om nog wat extra gewicht kwijt te raken, maar het remde ook een beetje m’n zin om op te stappen. Uiteindelijk toch nog een kleine 200km gefietst.

M’n gewicht zakt wel, maar dat gaat langzaam. Ongeveer 1 kg per week. Misschien is dat wel juist goed, want als het niet zo snel gaat is de kans groot dat het er af blijft. Overigens is het niet puur om m’n gewicht te doen, maar om m’n vet te verbranden. Als vet zich omzet in spieren, dan kan m’n gewicht wel niet zoveel afnemen, maar m’n overtollige vet wel.

Ik heb nog een andere meetmethode die de burger (ik dus) meer moed geeft. M’n onderdruk is gezakt van 89 naar 84 mmHg. Onderdruk geeft aan hoeveel moeite bloed moet doen om door de adres te stromen. Boven de 90 is iemands onderdruk te hoog, een mooi getal is circa 77. Ik zat daar dan ook (zoals gewoonlijk) akelig dicht tegen te hoge bloeddruk aan. Die onderdruk loopt redelijk gelijk op met cholesterol, wat bij mij dan ook aan de hoge kant was. De kans is dus groot dat dat verkeerde bloedvat-vernauwende vet afneemt en dat m’n onderdruk daardoor gezakt is.

Deze week zag ik een leuke ijscowagen. De vraag was waar zag ik die? Deze keer nam het Kaat wat langer of liet ze andere gokkers meer de ruimte door er 36,5 uur over te doen.

Om de keuze eenvoudiger te maken ook deze keer een lijstje waar ik die week gefietst heb: Aagtdorp, Alkmaar, Avenhorn, Bergen-binnen, Berkhout, Bovenkarspel, Broek op Langedijk, Enkhuizen, De Goorn, Heerhugowaard, Hem, Hoogwoud, Hoorn, Koedijk, De Noord, Noord-Scharwoude, Noordermeer, Obdam, Omval, Opmeer, Oterleek, Oude Niedorp, Oudkarspel, Oudorp, Rustenburg, Schellinkhout, Schermerhorn, Schoorl, Schoorldam, Sint Pancras, Spanbroek, Stompetoren, Terdiek, Ursem, ’t Veld, Venhuizen, Verlaat, Waarland, Wadway, De Weel, Wijdenes, Wogmeer, Zandwerven, Zuid-Scharwoude en Zuidermeer.

Geplaatst op 2006-04-15, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Volgende week hetzelfde ronde nog maar eens maken en dan zie je het misschien nog wel een keer!

 2. Ik heb geen idee. IJsland?
  Iemand die zoveel fietst als jij houdt z’n aderen vast wel open.

 3. Die is leeg en ik let alleen op volle ijscowagens dus ik zou het zo niet weten ;) :D

 4. Ik ben een fietsforens, en weet dat fietsen niet erg veel energie kost. Zwemmen werkt veel effectiever dan fietsen. Hardlopen ook, maar daar kunnen mijn knieën niet tegen (ondanks speciale schoenen).
  1.85 m lang en 83 kg is officieel nog net niet teveel :D

 5. Ik gok op Bergen binnen. En mag ik het met Plutone oneens zijn wat betreft het “kosten van energie”. Het is maar hoe je het aanpakt wat dat betreft.

 6. @Ellen: Bergen-binnen is het niet.
  Fietsen vind ik een gezonde soepele beweging, waarbij je ook nog eens wat ziet. Ik fiets vrij effectief. Omdat ik er niet op uit ben om mijn spieren te verbeteren of m’n hartslag te verlagen (die is in rust al rond de 40bpm) heb ik bedacht om te opoefietsen. Dat is eigenlijk een soort spinning maar dan op de weg. Ik fiets gemiddeld 24km/h, maar laatst haalde ik een wielrenner in die een stukkie harder ging.
  Vandaag een jochie van rond de 6 gezien met een zeer klein fietsie die met recht zijn moeder wilde bijbenen. Dat was pas een echte koffiemolen! Ik moest er vreselijk om lachen. :)

 7. 24km/h ? Dat vind ik nog beresnel gaan. Als wij 15 fietsen is het een aardig tempo. Maar daarom zijn wij ook mooi weer fietsers. En iemand van 70 laat ik niet het end van d’r tong zien hoor. :D Ik ga er ook op uit om buiten te zijn en wat te zien, sporten doe ik wel op de daarvoor bestemde school.

 8. @Ellen: Ik ben gewend om door te trappen net als dat ik ook flink doorloop. Als ik langzamer ga, dan wordt ik daar moe en verveeld van, net als slenteren dat ik vreselijk vind.
  Tot ongeveer m’n 30ste ging ik een flink stukkie sneller en trapte ik zwaardere versnellingen. Ik ben er achter gekomen dat dat m’n te lage hartslag heeft veroorzaakt. Da’s niet zo goed en het is ook niet goed voor gewrichten. Dus tegenwoordig trap ik een paar tandjes minder.

 9. Voor degenen die nog willen gokken op het bovenstaande plaatje kan verklappen dat het minder lastig is dan ik dacht. Het lukte mij redelijk snel (23 seconde) via Google.

 10. Makkie, je fietste gewoon via EPE

 11. Wogmeer!
  Bij het Wapen van Wogmeer staat hij…
  Wil je weten hoelang ik heb zitten speuren????
  Iets langer dan 23 seconde ;)

 12. Laat AmHg maar naar Epe fietsen. Kaat gefeliciteerd!
  Ik wist naturlijk waar ik moest zoeken dus plaatjeszocht ik naar Wogmeer. Op de eerste resultaatpagina staat ie helemaal rechtsonder.
  Ik vind deze ijskar met glimmende deksels bar authentiek, maar ik denk niet dat ie er ‘mee an de vent’ gaat.

 13. was van mij kant ook een beetje een toevalstreffer, je wil niet weten hoeveel ijscowagens ik voorbij heb zien gaan op google ;)
  vervolgens ben ik wat plaatsnamen gaan googlen en jawel! daar was ie!
  vind het leuk om te doen maar dat was al duidelijk ;)

 14. @Kaat: Ik had ‘m eerst geplaatst onder het motto ‘iets lastiger’. Daarna ben ik toch eens gaan zoeken en vond ik ‘m dus vrij snel. Dat ding staat aan de LF15, de Landelijke Fietsroute Alkmaar-Enschede.

 15. Enkhuizen, volgens mij. Een vriend van ons laat hem wel komen op zijn vollemaansfest in de zomer.

 16. Thérèse en anderen: Kaat heeft ‘m hierboven al geraden.

 17. Gelukkig dat ik goed tegen mijn verlies kan. Prettig fietsweekend!!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: