Mei-07: Nederland gaat digitaal

Het zal opgevallen zijn dat begin-Mei plotseling de temperatuur omhoog schoot. Daags daarvoor had ik nog handschoenen aan om een stukje prettig te kunnen fietsen. In Mei konden die uit, net als m’n langebroek en winterjas.

Een omgekeerde temperatuursprong hadden na Oktober. De Oktobermaand bleef buitengewoon warm en daarna bleef het zomaar koud.

Voor mij is het inmiddels duidelijk Nederland gaat digitaal. Zie de grafiek hiernaast met in rood de nieuwe digitale temperatuur: 24 graden tussen Mei en Oktober en 6 graden tussen Oktober en Mei. Achter de rode ligt een groene lijn zoals het vroeger was. Toen ging alles nog analoog.

Overigens is de regenval ook flink aan het digitaliseren. Wie weet zich nog die miezerweken te herinneren? Veel viel er in dergelijke dagen niet, het bleef gewoon lang grauw en het gemiezer leek maar niet op te houden. Die dagen zijn voorbij. Tegenwoordig plenst het, of is het kurkdroog. Digitaal heeft duidelijk de toekomst.

Geplaatst op 2006-05-07, in Klimatig, Milieumatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 19 reacties.

 1. Interessante observatie. Bij ons schijnt de zon nauwelijks meer en de wind kan rustig 180 graden afwijken van het landelijk gemiddelde…Voor het miezeren kun je ook bij ons je hart ophalen. :D

 2. Zeker een interessante observatie. Je rode 6 graden lijn loopt een maandje te kort door.

 3. Oh nee, toch niet. Nou laat dan maar.

 4. @Arthead: De digitalisatie is nog niet overal uitgerold. :)
  @Mack: Ik laat het dan maar. :)

 5. Analoog dus over de temperatuur?

 6. Mijn vader had vroeger ( voor de tachograaf ), een werk- en rijtijden boekje… hij reed, loste , ruste, alles digitaal, een beetje eten of rusten was er niet bij……. sinds kort is de digitale tachograaf ingevoerd, maar de data is het zelfde terug te lezen…..

 7. Het gaat altijd met horten en stoten, niks gaat hier normaal, vroeger niet, nu niet, later niet en nooit niet.

 8. Wat is normaal?

 9. Veel mensen denken dat het vroeger ‘normaal’ was. Dus voor iemand van 96 was 1933 voor iemand van 66 was 1963 normaal en voor iemand van 36 was 1993 normaal. Zelf hou ik niet zo van normaal, het wordt al snel middelmatig en grijs. :)

 10. Doet me denken aan “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Maar wat als het je niet gek genoeg kan? Normaal bestaat niet, net als goed en fout, die bestaan ook niet.

 11. Wacht eens even: digitaal betekent gewoon “met cijfertjes”, terwijl analoog betekent “met wijzertjes”.
  Waarom verandert daardoor een grafiek?

 12. @F’koek: Deels is dat ook zo. Digitaal heeft met onze 10 vingers te maken, maar betekent in vastgestelde eenheden. Analoog is daar de tegenhanger van in niet vast-gestelde eenheden. Daarbij komt dat we voor het 10-talligstelsel ‘Decimaal’ gebruiken en. Digitaal is daardoor meer verworden tot “in stapjes” tegenover analoog dat niet stapgebonden is. Een trap is dus digitaal en een glijbaan niet.
  Maar bij bijvoorbeeld “Digitale” televisie bedoelt men eigenlijk “binaire” televisie, waar bij alleen ja of nee bestaat en geen tussenweg. Door een berg van die ja’s en nee’s over een lijn te sturen ontstaan de digitale waardes. Misschien is het ook wel correcter om digitale televisie puls-code televisie te noemen.
  Zo weten techneuten wel wat ze met bepaalde woorden bedoelen, maar de commercie en media vervormen dat tot wat het nu geworden is.

 13. Je laatste opmerking is absoluut waar.
  De rest leidt tot een academische discussie.

 14. (predigitaal kliekje, over de fiets dus,) kijk nog even op 4/5 mei, en de groeten vanuit mijn stille dorp, ze zijn allemaal fietsen.

 15. @F’koek: Dat acanogwat was niet m’n bedoeling, ik zag het als luchtige variatie op de digitale televisie waar zoveel gedoe over is.
  Voor de rest heb ik 3 jaar digitale en analoge techniek als vak gehad. Lijkt me niet leuk om daar over te loggen, laat staan dat ik daar een ander een plezier meedoe. 8)

 16. Ik ben al zeven jaar aan het proberen om in het R&D centrum van Fruttekoek Inc. een koude digitaal/analoge fusie tot stand te brengen.
  Helaas leiden zowel de digiloge als de anatale variant tot ongewenste effecten.

 17. Interessant enne goedemorgen!! :D

 18. deze dagen is mei weer overgegaan op analoog omdat de digitale temperatuur sensoren vervangen moeten worden. Mei is even van slag. 1 juni moet alles weer goed zijn.

 19. @Eline: Zonder uitzonderingen worden geen regels beverstigd. :)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: