Mei-30: Inkoppertje

Het gedoe rond minsister Verdonk is wat gezakt. We zijn nu weer doende met de breuklijn die bij Java loopt en de VVD is doende met de uitslag van hun verkiezingen. Ik heb zeker sympatie voor het Liberalisme, als zwerffietser hou ook ik van m’n vrijheid. Toch zal ik niet zo snel op de VVD stemmen ongeacht wie hun leider, lijsttrekker en premiercandidaat wordt.

In de uitzending van Zembla over Rita Verdonk viel me een leuk plaatje op. Later zag ik dat in een andere uitzending terug. Het bleek dat zij bij de opmaak zat voor het programma van Harry Mens. Dat bedrijfje heeft een leuke naam, wat ze netjes in spiegelbeeld op hun kaplakens zetten. Op het plaatje hiernaast zag Rita zich als zij daar in de spiegel keek. Dan denk ik meteen aan de oude reclamekreet: “Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper!”

Ik heb een tijdje met dit logje gewacht, omdat ik ‘m nog al voor de hand vond liggen. Zoiets verwacht ik dan ook zeker in Kopspijkers te zien. Maar daar is het me niet opgevallen. Nu kijk ik niet alles meer van Kopspijkers omdat het online kijken bij Talpa een beetje moeizaam gaat met wachtwoorden en dat soort gedoe.

Overigens vind ik de Kopspijker-opsplitsing helemaal niet zo negatief als sommigen beweren. Het is juist leuk dat er nu op 3 netten dit soort programma’s zijn. Jack is met een deel van zijn club naar Talpa gegaan en iets eerder ging een ander deel met Koefnoen naar de Avro. Op de Vara kwam Onder d/e Tram als een soort opvolger. En ik alledrie hebben ze leuke dingen. Koefnoen is de richting van Arjen Ederveen op gegaan, met malle schetsen. Onder d/e Tram spreekt me aan omdat ik een statistiektic heb, en Jack is een beetje verwaterd. Maar nog lang niet zo erg als dat Trosgedoe waar ik alleen Jan Jaap v/d Wal leuk vind.

Ik kan me overigens het meeste vermaken met Van Muiswinkel, die In Koefnoen en Onder d/e Tram meedoet. Hij nam ooit wat typetjes (o.a. PSV-voorzitter, Anton Geesink en Van Hanegem) mee van Studio Spaan naar Kopspijkers.

Geplaatst op 2006-05-30, in Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Van mij krijg je gelijk. Ik vind het ook niet zo’n drama dat kopspijkers opgesplitst is.

 2. ik heb nooit de hysterie begrepen wb Talpa, tuurlijk, word flink poen verdient, so what, we willen goede programma’s zien, concurrentie kan dan werken in ons voordeel.
  Als het uiteindelijk alleen maar niveau boulevard word zullen veel mensen afhaken en komen daardoor betere programma’s weer terug.
  maar ja, wie ben ik, ik kijk graag naar mooie docu’s, maar net zo graag naar bv. bigbrother! mijn smaak is behoorlijk ruim. :D

 3. @Kaat: Al dat napraatgedoe vind ik redelijk onzinnig. Toen er 2 voor zichzelf begonnen bij de Avro werden ze ook afgekraakt bij het leven. En het is waar, ik heb bij de Avro nog nooit iets lolligs gezien. Maar met Koefnoen is het dus veranderd. Superleuk zijn ze niet, maar dat zal niet de bedoeling zijn. De typetjes vind ik wel heel leuk, vooral die door Bianca Krijgsman neergezet worden.

 4. xiwel, heb je dat filmpje nog gezien op kaats van koppensnellers, wat een klasse! daar kan ik van genieten!
  pssssssst: kreeg de verhuismail, duimmmmm voor me! :? 8)

 5. @Kaat: Ik had het filmpje bekeken. De gezichten werden bij nogal uitgerekt weergegeven. Voor de rest kon ik er wel om lachen. Ik vind die Sane Wallis van Oranje een van de betere, maar raak wat uitgekeken op dat Mingelentypetje. Dat geeft dan ook meteen het probleem bij Talpa weer. Misschien ziet de club van Spijkerman ook wel in dat dit typetje teveel uitgemolken is, maar stelt de omroep dat zoiets betere kijkcijfers oplevert en gaan ze er dus nog maar een tijdje mee door. De Vara deed dat overigens ook, want die wilde ook het programma van Spijkerman als kijkcijferkanon hebben. Met Koefnoen ligt dat gelukkig wat anders, die gaan niet voor de grootste kijkdichtheid, waardoor ze regelmatig iets afwijkends verzinnen.
  M’n FietsPolllog is inmiddels omgezet. Het klopt wel zo’n beetje met de indrukken die ik vooraf had. Het is maar wat je met een log doet of wilt. De Poll is er zeker niet beter op geworden. Daar log ik nog wel even over.

 6. IK heb vroeger genoten van Kopspijkers. Geweldig programma. Wat er tegenwoordig aan de hand is heb ik eigenlijk helemaal niet meer gevolgd.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: