Jun-04: Nog effe wachte

Via de Fietsersbondpost las ik een melding van een fietser die zich druk maakte over de boorgaten in het asfalt. Dit zijn gaten om te bepalen of het asfalt dikgenoeg is aangelegd en van de juiste kwaliteit is. Daarna wordt het gat weer gevuld. Dat gebeurt niet altijd, of de vulling is dusdanig prut, dat ie er weer uitgereden wordt.

Het was nog flink speuren naar een dergelijk gat. Ik wist wel de weg, maar niet de juiste plek. Gistermiddag had ik er een gevonden. Ik heb wat met m’n fietsband erdoor gereden om te kijken of zo’n gat van 12cm doorsnee nu wel zo hinderlijk of gevaarlijk is. Bij mijn opoefiets duidelijk niet. Maar ik kan met voorstellen dat een ligfiets met kleinere wieldiameter er meer last van heeft. Toch zijn in dezelfde weg veel meer en vooral veel grotere gaten te vinden.

Vervolgens nog even een fotootje gemaakt, je weet maar nooit of dat leuk te gebruiken is voor bijvoorbeeld een weblogje.

Toen ik daar wat bezig was stond ik met mijn fiets stil en zat ik dus wat rond te neuzen. Plotseling bleef een auto netjes naast me staan. Die ging ook niet weg en de automobiliste keek heel moeilijk onder haar binnenspiegel door schuin omhoog. Ik volgde haar kijkrichting die naar een tijdelijk verkeerslicht ging, waar ik dus vlak voorstond. Ik wist dat dat licht uitstond, omdat er op zaterdag geen werkverkeer is. Het was me duidelijk dat zij niet kon zien welke van de lampen brandde. (Dus geen.)

Na even genoten te hebben van dit moment, wenkte ik dat ze door kon rijden. Wat zijn grappen toch leuk, vooral als ze niet als grap bedoeld zijn.

Geplaatst op 2006-06-04, in Fietsen. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Zie ik jou daar nou mooi 2 x geprojecteerd. In je voorlicht en in je fietsbel. Volgende keer moet je even zwaaien hoor. Weet je trouwens dat ik dat soort gaten nog nooit ben tegengekomen. Het is voor het eerst dat ik er van hoor.Zo leer je nog eens wat. :-)

 2. @Ellen: En toch heb ik deze fiets in nog geen 18 jaar gepoetst.
  Misschien worden die gaten bij jullie wel netjes volgestort en afgestreken mett asfalt. Dan zie je er niets meer van. Of hebbe jullie alleen tegelpaden?

 3. Amsterdam heeft ook gaten in de fietspaden, vooral in Watergraafsmeer en op de Apollolaan -kogelgaten, maargoed, dat terzijde ntuurlijk ;-)

 4. Als er een fiets staat is dat toch wel vreemd natuurlijk.

 5. hahahaha……leuk die reaktie van jolie.

 6. @Jolie: Zolang die gaten terzijde zijn heb ik er geen last van, ik fiets altijd ruim van de kant. :)

 7. Die veel grotere gaten zijn vermoedelijk wat makkelijker van een afstandje te zien. En ook met sportbandjes lijkt dit me geen plezierig gat, zeker niet als je net het randje meepakt en je wiel ineens een stapje opzij wil doen. OK het is maar een klein stapje, maar lijkt me toch niet echt veilig voelen.

 8. Mooie manier om op je bek te gaan. Wat zal je schrikken zeg. :-(

 9. Mensen mensen, dat is toch geen gat in de weg? Je ziet het amper, ik teken ervoor om alleen maar zulke gaten tegen te komen. :)

 10. @Erik: Ik heb inderdaad veel erger meegemaakt. Gaten waar een bestelbusje in kan verdwijnen zijn naar mijn idee een stuk erger.
  Bij dit gat gaat een gewone fietsband er niet verder dan 3 mm in. Dit gat zit niet in een bocht dus ‘op de bek gaan’ zal bijna niet voor kunnen komen. In de weg zelf zitten lange kuilen (verzakkingen) met een diepte van 20cm over 2 meter, en enkele lengte scheuren tot 1 meter lang bij 4 cm breed, waar een fietsband in past. Dat laatste is het meest gevaarlijke.
  Nu is het zo dat tijdelijke verkeerslicht er niet voor niets staat. Er rijden nu grote bouwvoertuigen met een breedte van 3 meter die een deel van deze weg stuk rijden om grond voor een nieuwe wijk aan te voeren. Vervolgens wordt die wijk gebouwd en wordt deze weg opgeknapt en komen er fietsstroken langs. Waarschijnlijk is dat in October gereed. Dan maak ik me niet zo druk om dit gaatje, waar ik er maar 1 van kon vinden op 1,5km weglengte. :)

 11. Joepie, eindelijk weet ik dat die gaten niet door buitenaardse wezens worden veroorzaakt!

 12. @Ruwina: Je trekt een conclussie die onjuist kan zijn. Ik heb geen idee wie die asfaltmonsters trekken. :)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: