Jun-05: V2-Reaxi’s

Inmiddels heb ik alle hoeken van de nieuwe beheeromgeving gezien en weet ik wat wel en niet kan. Op mijn gewone website deed ik alles al in HTML, dat spul typ ik uit het blote hoofd. Die ervaring geeft me wat meer mogelijkheden dan de gemiddelde webstreepjelogger. Dat er loggers zijn die daaps worden van deze nieuwe omgeving kan ik me dan ook goed indenken.

Voor zover ik er brood in zag heb ik wat aanpassingen gedaan. Ik heb het scherm 700 pixels breed gemaakt, zodat ie ook op een iets ouder scherm past. De 2e optie van 800 is net te breed en met een automatische breedte ziet het log er wel op mijn scherm goed uit, maar niet op dat van een ander.

Die 700 heeft als nadeel dat de menu-kolom smaller is en er minder in past. Dat moet dan maar. De breedte van de hoofdkolom waar de logjes in staan is brutto breder, maar netto smaller. Bij een aantal foto’s missen de rechter 10 pixels. Daar doe ik nix aan. MIsshien komt het web-log-team tot het lumineuze idee om de marge van 10 naar 5 terug te brengen en alles past weer. Die hoop heb ik overigens ook voor de menukolom. Nu is daar te kiezen tussen 150, 200 en 300 pixels. Als daar de optie 250 bijkomt, dan lost dat erg veel op. Als ik bij de bronsoftware van TypePad kan komen, dan kan ik dat domme foutje in 3 minuten voor iedereen verhelpen. Nu maar hopen dat SixApart of het Web-log-team dat eventjes gaat doen.

Voor de overzichtelijkheid heb ik de lijn onder de reaxi’s gezet, waardoor het een scheidingslijn is tussen de reaxi’s. Beter zou het zijn als hier wat meer mogelijkheden terugkwamen, of dat Web-log na elke reaxi standaard een extra lege regel toevoegt.

De TrackBacks die ik weg wilde halen, blijven. Dat wil zeggen ze komen niet op de nieuwe logjes, en ik laat ze staan bij de oude. Als ik die dingen weghaal, dan rolt de indeling van zo’n oud logje door elkaar. Gevolg: per logje zo’n 15 minuten klooien op nix af. Want op de oude logjes wordt doorgaans veel minder gereageerd.

Ik heb ook m’n Linx – Info – Mail pagina aangepast, waarbij de Linx nu keurig in een tabel staan. Vroeger kon dat ook, maar ik ben nu eenmaal handiger in HTML dan in UBB.

Het zoekvak stelt weinig voor en is een stuk zwakker dan voorheen, je kan beter Google gebruiken met de optie zoeken binnen huidige website. Om die reden zal ik over een tijdje het aantal categoriën uitbreiden, waar logischer een oud log mee terug te vinden is.

V2-Poll
Ik heb net een poll toegevoegd omdat ook ik merk dat er minder gereageerd wordt. Nu heb ik er van alles aangedaan om reageerders (m/v/j/m/a) de vriend te houden. Zo heb ik de Spamcode zo veel als mogelijk uitgeschakeld. Een e-mail invullen hoeft ook niet en er kunnen gewone linx in HTML ingevoerd worden dus met < a href="http://website.nl/fotonaam.jpg">Naam van de link< /a>. Die methode wordt ook bij een aantal WordPress, Pivot en HaloScan web-logs toegepast.

Minder reaxi’s kan te maken hebben met de feestdagen en het weer. Het kan ook zijn omdat de kat (of hond) uit de boom gekeken wordt met de gedachte: "Laat ie eerst maar z’n web-log op orde hebben, dan kom ik wel weer terug". Bij veel nieuwe web-logs merk ik dat het laden tergend langzaam blijft. Doorgaans komt dat omdat er teveel logs tegelijk getoond worden. Op dit log heb ik m’n best gedaan om hem zo vlot mogelijk te maken.

Kortom er zijn nogal wat redenen tot minder reageren. Vul dus snel even de poll in.

NB
Om geen last van de spamcode te hebben, helpt het om het woord "spam" te vermijden. Het helpt ook als je inlogt bij web-log en mogelijk bij TypePad, maar dat heb ik nog niet getest. Zelf krijg ik de spamcodes niet meer.

Geplaatst op 2006-06-05, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 44 reacties.

 1. Je lijkt het aardig onder controle te hebben. De vraag blijft natuurlijk waarom dit allemaal nu zo nodig moest. OK, als je uit je jasje groeit moet je wát, maar om dan meteen zoveel verslechteringen in te voeren getuigt niet bepaald van een klantvriendelijke houding.

 2. Ik denk dat je een mogelijkheid waarom er minder gereageerd wordt niet in de poll hebt staan: “ik heb het zo druk met het weer op orde brengen van mijn eigen log”

 3. @Frans54: Die optie heb ik natuurlijk overwogen. Maar omdat de zijkolom zo smal geworden is vind ik lange optie als: “Frans het ontiegelijk druk heeft met het op orde brengen van zijn eigen log.” minder fraai. :)
  Nu ik deze on-zin getikt heb begrijp ik pas was je bedoelt. Ik ga kijken of ik de optie kan toevoegen: “Ik zelf aan het verhuizen was.”

 4. @Joost: Ik denk dat ik wel weet waarom het moest. Dat zal je merken als plotseling een groot deel van het weblogteam een andere baan moet zoeken.

 5. .
  @F54: De optie staat er bij. Vroeger kon dat niet. Toen was de poll veel correcter en kon je niet zomaar een optie toevoegen of wijzigen zonder de stemmen te resetten. Wel leuk. Nu kan ik mooi de uitslag manipuleren. :)

 6. Het oogt wel erg spartaans zo, maar van laadtijden zul je geen last hebben.
  En ik ben lekker nog een keer verhuisd, zoals je al gemerkt hebt. Welkom in mijn privé webspace!

 7. Ik heb nooit ergens op een web-log een spamcode gezien. Die komt kennelijk alleen voor als men niet ingelogd is.
  Als ze nu nog eens leren de e-mailadressen te laten onthouden (of ze niet meer te vragen) wordt het allemaal wat eenvoudiger.

 8. mijn fake emailadres wordt bij de meesten prima onthouden, maar bij sommigen werkt het onthouden helemaal niet en moet je iedere keer alles weer invullen.

 9. @Frans54: Op dit web-log onthoudt ie bij mij al m’n gegevens en hoef ik dus niets opnieuw in te vullen. Bij sommige moet ik opnieuw het mailadres invullen en bij anderen alles. Echt snappen doe ik dat niet, maar mogelijk komt het doordat ze knoeien met hun servers. Zo schijnen ze op 2 plaatsen servers te hebben, in NL en in de USA en die zijn niet hetzelfde ingericht.
  Als mensen last hebben op hun eigen web-log, dan is het enige dat ze daar aan kunnen doen het zogenaamde herpubliceren. Dat zou kunnen helpen, mogelijk verhuisd ie daarmee de log naar een andere server die het beter doet.
  Maar ook dit zie ik als een kinderziekte en ik ga er van uit dat dit door web-log op te lossen is. Probleem is alleen wanneer ze er tijd voor vrijmaken.

 10. Tja, Xiwel, ik ben dus wel overgegaan…. Ik kon maar een weblog bijhouden ( en had er 3 ) en snapte maar niet waarom ik met meerdere malen accepteren niet de gewenste beheerpagina voor mijn neus kreeg. Dit biuiten het zeer ergelijke reactie invulscherm iedere keer weer opnieuw te moeten vullen, ook voor de bezoekers, al dan niet met spamcode of email. Ik geloof dat ik het wel 100 x gewijzigd heb. Helpdesk gaf aan dat het aan mijn beveiliging van mijn webbrowser lag, maar ze hadden mijn probleem niet – of niet goed – gelezen. Ik heb er bijvoorbeeld hier geen last van , niets met mijn browser temaken, en zeker niet van diegene die bij mij ook niet zonder een hoop overbodig typewerk toch nog wilden reageren.
  De Reacties en de pagehits doken bij mij ver onder de 50 %, 25 % kwam eerder.
  Toen mijn weblog vanmorgen ook nog eens op V1 stond en volgens weblog mijn pagina niet meer bestond was ik er klaar mee. Punt dus..

 11. @Brownie: Heb je geprobeert om je hele web-log een keer opnieuw te herpubliceren? Soms helpt dat. Wat dat betreft is het net Windows waar je af en toe de PC uit en aan moet zetten en vervolgens niet snappen waarom het probleem verdwijnt.
  Met meer logs kan wel. Probleem is dat ie je inloggegevens vasthoudt. Je moet dus echt helemaal uitloggen en dan met de andere naam inloggen. Die beheeromgeving zegt wel dat je een log moet kiezen, maar dat is alleen voor die maffen die een betaalde versie nemen. Dus bij een gratisversie is die keuze onzin.
  Ik ga nog even met dit gedoe door. Want ik voorzie ook wel dat web-log het e.e.a. gaat wijzigen. Volgens mij komen ze daar nu pas aan toe omdat de verhuizing vrijwel compleet is. Bij punt.nl zag ik ook mindere puntjes.
  Het grootste probleem blijven de oude logjes. Die ga ik ook niet overzetten naar punt omdat ook dat werk op nix af is.

 12. @Brownie: Ik denk trouwens dat voor velen het probleem in de combinatie zit van een hele berg kleine min-puntjes. Uiteindelijk worden dat er teveel. Een deel stapt dan over, maar een deel zal er ook mee stoppen. Gewoon omdat het ook nog eens vakantietijd wordt en mensen na een jaar loggen niet meer zoveel te vertellen hebben.
  Voor Ilse wordt het hoedanook een flinke kat-in-de-zak. Ik verwacht niet dat er mensen overgaan naar een betaalde versie en ik zie er een berg onbetaalde verdwijnen.
  Volgens mij gaan ze zich nu helemaal op dat mobiel loggen richten. Op die manier kunnen ze nog wat geld eruit peuren. Dat gaat dan wel ten kostte van de jeugd die op die manier ook al misbruikt wordt in de telefoonspelletjes.

 13. kijk, dit werkt schijnbaar wel, je laadtijd is nog steeds groot…..

 14. Ik ben de hele dag bezig geweest om er wat van te maken maar..
  ik vind het beheer onoverzichtelijk.
  Tis af en toe net hotmail met die spamcode die ik dus wel tegen kom ook al ben ik ingelogd.
  Ik dat HTML gedoe niet begrijp..ik lees me suf overal en kom er niet uit.
  Ik krijg mijn plaatjes en tekst niet meer zoals ik het hebben wil.
  Krijg een RSI arm van al die loggen die te breed zijn.
  Ik ben heel benieuwd hoe blij Ilse nog is met zijn/haar versie 2?!
  Zucht

 15. Ik kan gelukkig nog steeds op mijn oude vertrouwde manier loggen. Ik ben snel tevreden.
  Ik blijf voorlopig dan ook zitten waar ik zit.

 16. @Brownie: Ik heb net al m’n tijdelijke bestanden weggegooid om te zien hie die laad. Dat vind ik erg meevallen, zeker vergeleken met andere verhuisde web-logsites. In de oude versie was ie wel sneller. Ik denk dat het komt omdat ie van mer servers bestanden bijelkaar scharrelt.
  Ik vind trouwens punt ook niet erg snel laden. Ik heb daar een zeer eenvoudig logje en die doet er naar mijn idee ook te lang over. Maar ik ben dan ook erg verwend met m’n eigen web-sites die erover flitsen. Bij 1 hou ik echt rekening met een stel inbellers, dus die gaat bij ADSL lekker vlot.

 17. @Maan: RSI heet tegenwoordig Cans :)
  Voor mij mag die Spamcode er ook zo uit. Hij staat bij mij uit, maar toch komt ie in bepaalde situaties terug.
  Het beheer is een soort doolhof. Nu ben ik wel wat gewend dus kom ik daar wel uit. Toch wilde ik die “Geplaatst door” text aanpassen en zocht me een ongeluk op de plek waar dat zou horen: Design > Thema wijzigen > Weblog berichten > Onderschrift van het bericht. En jawel daar is het niet te vinden. Ik moest zijn bij Design > Inhoudselectie wijzigen. En het heeft dus niets met Inhoudselectie te maken. Kortom er is weer eens iets bij gepruts op een plekje waar het Joristeam wel kon komen.

 18. Ik heb dus helemaal nergens verstand van, wat websites bouwen betreft.
  Ik doe dus niks anders dan loggen en andere logjes lezen, ook leuk!

 19. Ok ik noem het dan maar zere arm ;-)
  Ik reageer net op mn eigen log en ja hoor..iuu5z5..dat is toch niet leuk en gezellig loggen?
  Ik kom er ook wel uit in beheer maar tis gewoon uren zoeken voor je weet waar je zijn moet..en ik ben niet eens blondT..
  Ik ga dat morgen eens even rustig bekijken hoor..
  Met andere woorden..I’ll be back hier ;-)

 20. als ik html code gebruik komt die er verminkt uit, het lijkt dat verrotte frontpage wel, die deed dat ook altijd.
  Nee, web-log v2 is imho geen succes

 21. Ik krijg gewoon de neiging om gewoon voor de lol van het puzzelen toch weer een experimenteel webstreepjelog te openen, maar kennelijk kom je dan eerst in de oude versie terecht dus ik wacht wel even tot alles over is.

 22. @F54: Je snapt dat ik als raspuzzelaar thans de tijd van m’n leven heb. :)

 23. @Xiwel. De poll is zo lek als een mandje en is zo beinvloedbaar als wat. Als ik mijn cookies verwijder kan ik hem zo vaak invullen als ik maar wil. Ik heb boven een oudere pc staan met windows 98 ME en hiermee kan zelfs zonder de cookies te verwijderen het ding zo vaak invullen als ik maar wil. Dus dit is niet echt een vooruitgang.

 24. @Eline: M’n websites tik ik in kladblok, gewoon omdat Frontpage of bijvoorbeeld Word enorm zieken. Deze HTML-editor in web-log gooit er ook paragrafen tussen die er niet in thuishoren. Zo verschoof steeds de 2de kolom van een tabel naar beneden. Daar maak ik geen tabel voor, die dingen moeten recht. Dus dat gevechtje heb ik wel gewonnen. Als ik ‘m de laatste keer in HTML laat staan en dan opsla gaat het goed. Als ik zo dom ben om voor het opslaan nog even in de Wysiwygversie te kijken, dan toont ie ‘m daar goed en later in het web-log niet. WysiNwyg. :)

 25. @J3P: Die Poll is een bijprutsertje wat ik in m’n Zijspanlogje al even beschreef. Zeker geen vooruitgang. Ook de staafdiagrammen zijn weg en de pollpagina met laatste polls is pleite.
  Wat pollbezoekers kunnen met de cookies kan ik als pollmaster nog beter. Ik kan gewoon later de keuzes van naam wijzigen en de aantallen blijven gewoon staan. Dat is noggus manipolleren. :)
  Ik heb trouwens ooit een Jeb Bush Poll bedacht. Je kon dan kiezen uit: “Ik stem voor Jeb Bush als president” en “Ik stem tegen de overigen”.

 26. Minder gereageerd? Bij mij wordt er zelfs minder bezocht :-( Gezocht: lezers….

 27. Ik kan helemaal niet meer in de beheerpagina. Ik heb het nu al 10 keer geprobeerd.

 28. @Hette: Bij mij wil het inloggen ook niet lekker lukken, hij denkt al een kwartiertje na om me toe te laten. Je zult wel inloggen via: https://beheerpagina.web-log.nl/t/app en anders maar ten overvloede. De oude inlog werkt niet meer voor de omgezette web-logs.

 29. Ik trek nog net de haren niet uit mijn hoofd. Ik probeer al een uur in te loggen op mijn beheerpagina. Niets lukt. Moet toch niet gekker worden, het zal de eerste dag zonder nieuw log worden.
  *zucht*

 30. @Ellen: Mijn reaxi op je probleem staat er net boven. :)

 31. Sorry foutje: Ik dacht dat ik een reaxi geplaatst had, maar die heb ik op de log van Hette gezet.
  Inloggen kan nu weer op de oude manier via: https://www.web-log.nl/login.php

 32. in je poll mis ik wat: ik reageer minder omdat het hele uiterlijk van weblog 2 mij totaaaaaaaal niet bevalt!
  groetz van kaat :D (en ik mis ook de emo’s)

 33. @Kaat: Doet dan maar “Versie-2 onduidelijker is”. Daar valt jouw ongenoegen ook onder en ik blijf die poll niet aanpassen. :) 8) :)

 34. K ben ook over, en ik moet zeggen het valt mee. je hebt gelijk wat betreft de breedtes. Ik moet daar nog een beetje mee knoeien. Zijkant goed Kop net niet passend enzovoort. Qua beheer vindt ik dit makkelijker omdat ik gewoon standaard html kan inkloppen. Erg fijn. De beheer pagina is wel wat traag, maar dat komt msschien nog….

 35. Kijk Xiwel, iedereen is druk met de layout van weblog in de ruimste zin des woords.
  Ik verander aan mijn log niet meer. De lol is er voor mij af. Ik blijf wel reageren om de contacten te onderhouden totdat ik een betere oplossing heb gevonden.
  Zoals je ziet er wordt nu te veel gelogd over web-log

 36. Op welk type heb jij je lettertype ingesteld in de beheerpagina? Iedereen zit bij mij te klagen over te kleine letters, terwijl ze precies even groot zijn als hier.

 37. @Mack: Ik heb even gekeken, maar volgens mij is het nu een stuk beter. Ik denk dat je er toch iets aan gedaan hebt. De letters hier zijn Arial en Trebuchet van het type ‘klein’.

 38. Ik heb al X-verzoeken ingediend voor een nieuw wachtwoord, via de officiele verhuisbericht van Weblog.nl, want via de login-pagina besta ik niet meer… Mijn enige troost is dat al mijn info bij diverse zoekmachines in cache te vinden is.
  Een van de redenen voor de verhuizing is het wissen van onwelgevallige info.

 39. @Arthead: Echt al je info van het Internet krijgen gaat niet lukken. Voor de echte doorzoeker blijft het altijd mogelijk dingen terug te vinden. Zo is er een bedrijf dat regelmatig een momentopname van websites (dus ook weblogs) maakt en die kan je per datum terughalen.
  Om die reden is het handig om nooit dingen op het Internet te zetten waar je spijt van kunt krijgen. Als het er per ongeluk op komt, dan is het zaak om zoiets zo snelmogelijk te verwijderen voor dat weer zo’n momentopname gemaakt wordt.
  Aan de andere kant staat er zoveel op het Internet, dat de kans klein is dat iemand die informatie ooit ziet of opvraagt.
  Met een gewone website kan je een deel voor zoekmachines uitsluiten. Dat werkt goed, maar kan je bij de meeste weblogs niet instellen.

 40. Nog maar eens even een vraagje want ik kom er niet uit.
  Ik ben het “geplaats door” onder een logje wel kwijt maar bij de reacties staat het er nog wel..hoe krijg ik het daar weg?
  Bedankt voor je andere tip!

 41. @Maan: Als je hier even Ctrl-A doet, dan zie je dat ik dat ook niet weg kan krijgen. :-)

 42. Neu euhh ik Ctrl-A een eind in de richting maar snap dr niks van..jij hebt geen geplaatst door bij de reacties staan? *zucht*

 43. @Maan: Doe noggus Ctrl-A (alles selecteren in menu Bewerken kan ook), maar daarvoor moet je met je muis eerst ergens op het geel klikken. Ofwel bij mij staat er wel Geplaatst, maar dan in dezelfde- als de achtergronds-kleur. Erg flauw grapje, maar ik was al dat Geplaatst zo zat, dat vraagt om een zware ingreep. :-)

 44. Euhh nu lukt het dus wel hahaha.
  Jee zeg..daar had ik ook op kunnen komen..haha ik ga dat ook eens ff proberen.Staat stukken beter zonder geplaatst door..

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: