Kwakmatig

Hieronder kan alles gekwakt worden, wat niet echt onder een ander bericht past. Kwak smakelijk!

Geplaatst op 2006-06-06, in Overmatig. Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. kwakkerloot nog aan toe…

 2. Hi Xiwel, je had me even Off Guard van de week in de stad, ik begreep de vraag ook iets later ….
  Ik verbaasde mij eigenlijk op dat kruispunt over een paar dingen, nl. De fietsers die schijnbaar niet meer weten dat Rechts verkeer voorrang heeft, de voetgangers die zich king of the road vinden, de kinderen die de lak aan regels met de paplepel ingegoten krijgen.
  Het deed mij een beetje aan dit denken.
  Wonderlijk dat er helemaal niets gebeurde.
  Wat ik echter nog vreemder vond was dat ik in dat uurtje gewoon 9 !!! vuilniswagens voorbij zag komen, allemaal vanaf het ritsevoort de Laat in… Snapte ik helemaal niets van…. Allemaal even bij de Mac langs ???

 3. @Brownie: Ik heb je reactie even verplaatst naar een nieuwe plek waar gekwakt kan worden.
  Toevallig liep ik langs, daar ik net een foto van De Bank van Wisselink voor dit berichtje gemaakt had.
  In eerste instantie dacht ik even dat je het kon zijn, maar in zoveel toeval geloof ik nooit. Later sprak ik je vrouwelijke ‘collega’ aan om te horen of er iets mals gebeurd was. En toen gaf je antwoord en wist ik meteen; het is toch Brownie. :-)
  Dat van die vuilniswagens klopt. Voor de binnenstad hebben ze een speciaal regiem van vaker legen afgewisseld met een kartondag en weet ik niet wat. Dat doen ze in combinatie met kleine vuilniswagentjes die de afvalbakken legen en de veegwagens en het gebeurd op tijden als de grootste winkeldrukte voorbij is.
  Wat er bij jullie gebeurde was echter nog maffer. Dat zag ik toen ik naar huis liep. Op die bewust straat was een ambulance klem gezet tussen 2 vuilniswagens. De voorste was chauffeurloos (zeker een wildplaspauze of) en die er achter stond net als de ambulance in dezelfde file. Later is dat setje natuurlijk bij jullie langsgereden. :-)
  Dat er niets gebeurd op die bewuste voetganger/fietskruising is me bekend. Ik kijk daar ook heel vaak en met grote verwondering. Vandaag trouwens ook weer, waarbij een fietsster van zuid naar noord die kruising over sjeesde met een gangetje van 25 en zonder om te kijken. Bij verkeer van rechts was dat dus mooi misgegaan. De meeste mensen weten dat het daar zo toegaat en alles fietst en loopt een beetje om elkaar heen. Ze lossen het echt met elkaar op en vaak zonder een onvertogen woord. Je hoort nog eerder: ‘ga maar’ dan ‘kan je niet uit je doppen kijken’ of erger. Mij geeft dat wel een goed gevoel.
  Stonden jullie er ook nog toen de McDonald-oplegger daar de bocht moest maken. Eigenlijk vind ik dat pas echt bezopen. Dan denk ik: ‘Neem een kleinere auto voor die paar rolcontainertjes’.
  Als hetom jullie werk ging, dan weet ik betere tijden en betere plekken waar de overlast groter is en veel harder gereden wordt.

 4. @Me!: Je trof me net op een ‘aanklooi’-moment. Inmiddels staat het een beetje op z’n plek en in de categorische lijst moet ik ‘m nog wat uitlijnen. Komt wel.
  Ik heb wel eens eerder een soort ‘klephoek’ bedacht, maar dat werd geen succes. Hier kan het net zo makkelijk na een paar weken ophouden. De reden staat hierboven. Toevallig sprak ik Brownie aan in de stad.

 5. FF iets anders: je testje zag er goed uit.. Geslaagde test zou ik zeggen.
  Maareh.. ahum… Europoort-Oost?
  Wonen daar mensen? Ik heb er weleens een baantje aangeboden gekregen maar ik zou er persoonlijk nog niet dood gevonden willen worden!

 6. @Thyme: Dat testje is alweer vertrokken. Ik wilde nagaan of Web-logs-wysiwyg-editor nog steeds kuren had met minder gangbare html-functies. Om die reden gebruik ik dat ding nooit. Het lijkt nu wel goed te gaan, hij verprutste niet meer mijn html-opmaak. Daarvoor had ik even de standaard Linxpagina gekopiëerd. (Kan je ook bereiken door op die 2 schakels te klikken.)
  Je had gelijk dat daar een foutje in stond. Europoort-Oost is natuurlijk Rotterdam, maar ik bedoelde eigenlijk Rijnmond-Oost daar ik dacht dat jullie gemeente binnen dat politie-district viel. Ik heb nog verder gezocht en zie zelfs dat het hoofdbureau voor jullie helemaal in Leiderdorp staat. Het moet toch niet gekker worden. Om niet al te nauwkeurig te zijn wilde ik er dan maar Groot-Krimpen van maken, maar da’s minder bekend dan de Krimpenerwaard wat ik er nu maar even van gemaakt heb. :-)

 7. Volgens mij klopt dat niet … heb je me misschien toch in de verkeerde gemeente geplaatst? Wij behoren bij Hollands-Midden qua brandweer en C2000 alarmeringen enzo. Rijnmond is een eigen brandweer en nooddiensten regio. Krimpenerwaard klopt wel.

 8. @Thyme: Misschien kwam het niet zo over, maar ik schreef dat ik dus ook fout zat met dat Rijnmond en dat het hoofdbureau in Leiderdorp staat. :-)
  Gek, want de korpsen Zuid-Holland-Zuid in Dordrecht en Rijnmond in Rotjeknor lijken me beide een stuk dichterbij.

 9. Sorry – overheen gelezen. Krimpen ad Y is overigens inderdaad regio (maar niet gemeente – dacht ik) Rijnmond, maar daar woon ik dus ook niet.
  Rijnmond is gewoon te groot voor ons. Er gebeurt daar veel meer dan in Hollands Midden. En Dordrecht is de verkeerde kant van de rivier, dat is onpraktisch oversteken met die brandweerwagens op de pont. Maar wij hebben hier zelf vier brandweerootoos en een wijkagent, die hoeven niet helemaal vanuit Leiderdorp te komen hoor!

 10. @Xiwel, we hebben op veel meer plekken gestaan die dag, en reageren meestal op gerichte klachten…..
  ( ikzelf ben gewoon toegevoegd, maak geen beleid of sturing daarin )

 11. @Brownie: Dat toevoegidee had ik ook. :-) Zelf bedoel ik trouwens compleet andere tijden, wanneer het daar rustig is en een stel nozems daar of bijvoorbeeld door het Fnidsen 70km/h karren. Die paar ettertje zie je niet als het er vol is met voetgangers en fietsers.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: