Jun-21: Wisseltegeltje

Door de decoratiedrang van Yukiko en de opmerking van Plutone onder het vorige logje, kwam ik op het idee van een wisseltegeltje. Dat ding hangt inmiddels in de menu-kolom. Leuk om een keer in elkaar te prutsen, maar verwacht niet dat er regelmatig andere texten komen.

(Loesje had ook iets dergelijks maar is met deze optie een jaar of wat na dit blogbericht gestopt.)

Ik heb niet eens zo’n texttegeltje in huis. Wel een houten bordje uit de oorlog, met een bijbeltext: ‘Verbergt de verdrevenen en meldt den omzwervenden niet’. Vanzelfsprekend in de plee. Daar zijn de meeste spreuken te vinden, zoals: ‘Als u dit leest pist u naast de pot’.

Toch heb ik wel wat met spreuken en vind dat geplak van Loesje wel aardig. Eigenlijk zijn dat ook tegeltjeswijsheden. De texten die links ronddraaien zijn voor een groot deel van mezelf. Die van de Titanic kwam ik enkele jaren terug tegen in de Westfriese tegelhal, hier in de binnenstad. (Is inmiddels gesloten.) Die text sluit goed aan bij m’n ervaringen in Engeland. Opleiding staat daar niet garand voor kwaliteit. Klik op de winkel om beter door de linker winkelruit te gluren. Een jaar of 4 terug ontdekte ik de website van de VNS, de Vereniging ter behoud van het Nietszeggende Spreekwoord. En jawel, dat ding bestaat nog steeds. Nu ik naar die lijst kijk mis ik er nog enkele, zoals: ‘Als echtparen echt paren, hebben echtgenoten echt genoten’.


Na enkele maanden was ik het tegeltjes-gedoe zat en heb ik hem uit de menu-balk gehaald. Ze zijn nog wel hier te zien en misschien keert ie een keer terug met aangepaste texten. Links de eerste wisseltegel.

Geplaatst op 2006-06-21, in Webmatig, Ximatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. ik ben niet zo van de tegeltjes.

 2. Ik heb een voor mij bijzondere tegel, geen teksttegel. Ik zal erover loggen.

 3. Leuke uitspraken daar bij VNS. Zitten wel een hoop dingen tussen die eigenlijk een verhaspeling van één of meer bestaande spreekwoorden zijn.

 4. @Frans54: Ik denk dat het ontstaan is op een kantoor of school waar veel verveling heerst. Er zitten ook veel dubbelingen tussen. Dat verhaspelen vind ik wel leuk. Marten Toonder kon dat ook zo goed. Misschien pik ik er ook nog een paar uit zijn Bommelboeken.

 5. Haha ik hou helemaal niet van tegeltjes maar ondertussen zit ik al wel een minuut of wat naar je linkerkolom te turen…

 6. OOOH wat is ie leuk!! Met een knipoog is het juist wel leuk.
  De vorige bewoner van ons huis moet er echt dol op geweest zijn, want hier staat nog een bakje met tegels in de kelder. Heel flauwe, die van jou zijn veel leuker.

 7. Ik heb inmiddels het logje en de linker tegel wat aangepast. Vandaag kwam ik langs die zaak die ik eerder noemde en het leek me leuk om een deel van hun onzinspreuken op de foto te zetten.

 8. Wat leuk :-)
  Ook dat ik nog eens voor inspiratie kan zorgen :-)

 9. Ik las net vandaag over het Gat van Verdonk, dat werkelijk enorm schijnt te zijn.

 10. hahah wat grappig. Heb jij trouwens een lijfspreuk?
  Alles gratis en voor niets op de fiets ofzo?

 11. God, wat had en heb ik een hekel aan die spreuktegels.
  Maar hier vind ik het wel leuk.Heb ook een tijdje zitten kijken. Er bestaan dus ook leuke..

 12. @Hette: Een echte lijfspreuk heb ik niet, wel een stuk of 10 die op de 2de plaats staan. Die van “problemen …” is er een van. Koop geen zooi die je toch niet gaat gebruiken is er ook zo een. Ik ken mezelf vrij goed en er zijn dingen die ik echt niet hoef te kopen of te krijgen, want dat spul blijft simpelweg jaren ongebruikt in de kast liggen. Bedenk ik net een 11de: “Wat je van ver haalt is slecht voor het milieu.” Misschien zet ik die ook op het tegeltje. :-)

 13. @Thérèse: Die barrels die in de winkel liggen zijn erg afgezaagd, waarschijnlijk omdat er teveel zijn. Alles wat een keer opgepakt wordt door de commercie wordt een ramp, denk maar aan de ringtones en die wuppies. Zonder er een te hebben wordt ik al misselijk van het gezever erover.

 14. Die van de VNS vind ik helemaal te gek. Ikzelf haat tegeltjes en vooral op de toillet, moet altijd gelijk aan de “aardappeleters” denken. Waarom? Al sla je me dood.
  Die van Loesje zet ik zelf ook wel eens op mijn log, die van Kroesje ook.
  Grappig dat je het in je menu hebt gezet……..en het beweegt ook nog. :-))

 15. Ik vind deze wel zeer aangenaam……
  Tegelkes……kunnen leuk zijn maar ook heel vervelend, hangt er altijd van af wat er op staat en wie het leest.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: