Aug-28: Paddestoele

Waarschijnlijk schrijf ik het niet goed volgens het Groene, Witte of Rode Boekje. Het gaat dus om die dingen op deze foto:

Het mag duidelijk zijn dat de herfst ingezet heeft. Nu loop of fiets ik regelmatig een stukje door de bossen in Schoorl en ook hier is een mooi stadsbos als ik mijn huis via de achterdeur verlaat. Toch vind ik daar nog weinig paddestoelen. Nee die staan gewoon in de berm tussen een parkeerstraat en een fiets/busstraat.

Zijn paddestoelen gek op lijndienstbussen, geparkeerde auto’s, fietsers, of hebben ze een hekel aan zwammende natuurbeschermers?


Xi voor fraaiere foto’s mijn Paddopagina.

Geplaatst op 2006-08-28, in Alkmaar, Zwammatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 19 reacties.

 1. Ik zie het al, ik heb niet veel gemist qua weer in Nederland. Toch een mooie foto.

 2. Nu al paddestoelen?? Het moet toch niet gekker worden. Hier vallen de blaadjes ook al van de bomen en de regen met bakken uit de lucht.
  Zucht, het weer is danig in de war.

 3. Die zwammen kicken op de uitlaatgassen. Wedje doen?

 4. Ik had 14 dagen geleden al paddestoelen in mijn grasveldje. Van die hele kleine, ongeveer 2 cm kopje. Hoe ze heten weet ik niet.

 5. Jammer, dat die dingen zo kort staan, maar nu weet ik de reden. Het zijn zwammen en als ze de mensen horen zwammen…

 6. Wat een joekels, mooi hoor. Ze gedijen blijkbaar goed daar waar al het verkeer langskomt.

 7. Het zijn en blijven schimmels, dus jouw redenering volgend is er meer rot in de buurt van mensen dan in de natuur. Zeg maar.

 8. paddestoelen zjn opruimers. net als kraaien, hyena’s, gieren, kevers, vliegend herten en dat soort gespuis. en niet te vergeten de schroothandelaren van de Vinkenslag.
  De aarde is één grote recyclagewerkplaats.
  Alles inckusief wijzelf wordt op den duur opgevreten, gedemonteerd, verbrand, verteerd, geoxydeerd. Dat wij van die zwammen in een prettige herfststemming geraken is mooi meegenomen.

 9. Ik zie dat al je oude logjes zijn geimporteerd. Alleen de foto’s ontbreken? Mack probeerde het ook bij WP maar er werd een groot aantal logjes niet geimporteerd. Wat doet hij fout?

 10. @Margo: Hij doet niets fout. Het exportbestand bevat geen afbeeldingen, alleen text. Als je de foto’s op een ander domein hebt staan zoals photobucket, dan krijg je de foto’s gewoon te zien. Maar als je de foto’s netjes bij web-log hebt gezet, dan worden ze alleen zichtbaar als web-log het weer doet. En die gaat het niet meer doen, want dat wordt weblog zonder -. Moet je dus op z’n minst overal aanpassen, dus minimaal ontminnen.

  Maar als je de foto’s naar WordPress verhuist, dus gewoon opnieuw oplaadt van je harde schijf, dan mag je al die foto-urls compleet aanpassen. Met zo’n 500 foto’s zie ik daar nog even tegenop. Daarbij komt dat Weblog wel de foto’s netjes gaat verhuizen. Zij kunnen ze van de Typepad-server overbrengen naar de Sanoma-Server en gaan dat ook doen. Dat gaat echter nog wel een dikke week tot misschien wel vette maand duren.

 11. Xiwel. Ik heb een compleet blog http://waslijntjes.knegjes.eu/ vanuit web-log geïmporteerd. Al enige tijd geleden. Dus eerst geëxporteerd, op harde schijf opgeslagen en toen geïmporteerd naar WordPress onder eigen domein. Dat ging prima en zoals je kunt zien is het een fotoweblog, je kent het wel want je hebt ook al foto’s ingestuurd en bevat het vrijwel UITSLUITEND foto’s. Alles is meegekomen op een enkele foto na die in Photobucket had gestaan.

  Nou heb ik nog maar eens een testje gedaan en de gehele inhoud van dit waslijntjesweblog via export en import verhuisd naar een nieuw testweblog: http://waslijntjesreserve.wordpress.com/

  Kijk maar: alles is meegekomen. Alle foto’s voor zover ik kan zien. In een mum van tijd.
  Rara?????
  Ligt het eraan hoe je de foto’s op je weblog had gezet?

 12. @Margo: Het ligt er aan dat in het exportbestand wel de fotolocaties staan, maar dat die fotolocatie op web-log niet te bereiken is. Web-logdomeinen zijn uit de lucht. Dus de WP-importeur zoekt de foto’s op een plek die er niet meer is. Jouw waslijntruc werkte alleen omdat destijds web-log nog wel in de lucht was en werkt nu weer omdat je wordpressdoemein gewoon in de lucht is.

 13. @Margo: Er is trouwens wel een oplossing mogelijk. Dwz als weblog de namen van de fotobestanden en mappen gelijk laat, maar alleen web-log verandert in weblog, dan kan je in je exportbestand die minnetjes er bij de foto-urls in kladblok uithalen en dat aangepaste bestand onder een andere naam als zondermin.txt op de harde schijf zetten. Zodra weblog de foto’s bevat kan je dan de import opnieuw uitvoeren, maar dan met zondermin.txt

  Garantie geef ik er niet op en misschien plaatst wordpress wel allemaal dubbele berichten omdat het bericht door die minverandering afwijkt van het originele bericht dat eerder is geimporteerd. Als dat zo is kan je beter je nieuwe wordpress geheel leegmaken en direct met zondermin.txt kunnen beginnen.

  Helaas kan ik het bovenstaande pas testen als weblog weer in de lucht is met foto’s. Schat circa 3 dagen voor Sint Juttemis. :-)

  Maar dan nog blijf ik met mijn eigen html-fotopagina’s zitten. WordPress.com accepteert die html-pagina’s niet. Mack en de meeste anderen zullen daar geen last van hebben, tenzij de eerdergemaakte web-logfotoalbums ook html bevatten.

 14. Aha! Dus wie verstandig was en slim en alles kon voorzien had toen web-log nog in de lucht was al een export gedaan? Maar die backup (exportbestsnd)staat toch op je harde schijf?
  Ik geef het op hoor.

 15. Dus dat exportbedtand gaat op zoek naar de locatie van die foto’s?? Vandaar dat het zo’n klein bestandje is? Geldt dat ook voor de teksten? Hoe heb jij je weblog dan hier geïmporteerd? Want dat deed je toch pas nadat weblog was verdwenen?

 16. @Margo: Text zit wel volledig in het exportbestand en foto’s, video’s of ander bijlages als pdf’s niet.

 17. Dus ik zeg geen domme dingen als ik zeg dat als iedereen z’n weblog had geëxporteerd naar bijv een WP blog toen de boel nog live stond, niemand bang hoefde te zijn iets van de inhoud van z’n in jaren opgebouwde weblog kwijt te hoeven raken? En had nu een complete doorstart naar een ander weblog kunnen maken?
  Het is mosterd na de maaltijd natuurlijk ….

 18. @Margo: Nee, uiteindelijk bracht je me op het idee hoe het echt werkte. Dwz een paar jaar terug heb ik al eens een import in WP gedaan en toen kwamen de plaatjes wel. Deze keer dus niet. Reden was dat toen Webminlog nog in de lucht was. Achterafgezien had ik dus alles moeten overzetten toen Webminlog nog draaide. Maar dat is niet bij me opgekomen.

  Door dit gedoe pas ik mijn plan aan. Ik ga dus eerst kijken wat het bij webzonderminlog geworden is. Bevalt dat niet, dan maak ik daarna een nieuwe export en import en komen de foto’s dus wel mee.

 19. Precies, zo zit het dus. Goed om te weten, voor de toekomst.
  Er lijkt nog steeds niet veel beweging in te zitten, alle mij bekende weblogs komen nog steeds ‘snel’ weer online.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: