1080-Nieder Olm

Dat niemandsland had wel veel wijnhuizen, maar hotels of B&B’s vond ik er niet. Ik besloot dus maar op wat grotere dorpen af te koersen. Een daarvan stond al de hele tijd op de fietswegwijzers, namelijk Nieder Olm. Niet dat dat me nu zo groot leek, maar mogelijk was hun ligging bij een grote autobaan een reden dat er meer te vinden zou zijn.

Bij de autoweg zelf heb ik niet gezocht, en in het dorp vond ik maar 1 hotel. Die was wel heel erg goed aangegeven, terwijl het hotel zelf weer niet opviel. Zo’n in zichzelf gekeerd ding die je vooral in Bourgondië treft. Dus aan de buitenkant weinig te zien en in een ‘hof’ stond een klein bordje met receptie.

Door de eenvoudige en rommelige balie kon ik me niet voorstellen dat deze tent prijzig was. Toch was ie dat wel. Met 50 euro was dit een van de duurste van deze reis. Ik had geen zin om verder te zoeken, met de kans dat dat wel eens lang kon gaan duren.

In m’n ‘eenpersoonskamer’ gekomen begreep ik de prijs. Het was wel een zeer ruime kamer. Zelfs voor de prachtige badzaal met vloerverwarming dacht ik een tomtom nodig te hebben. Daarbij was het er erg hoog. Er stond een stok van een meter of 4 om er een dakraam dicht te kunnen doen. Naast m’n bed zat wel een raam op normale hoogte. De prijs per kubieke meter was zeker niet hoger dan bij de eerdere overnachtingsplaatsen; eerder lager.

In de avond begreep ik dat zo’n kamer met hoge nok ook niet alles is. Twee muggen waren op visite en die konden zich op teveel plekken schuil houden. Later is er een gesneuveld en van de ander had ik geen last.

Dit semi-yuppige hotel pastte zeker in deze wijnstreek. De volgende morgen zat ik dan ook netjes gekleed te ontbijten. Een handig en erg compleet lopend buffet (dat gelukkig stilstond). Ik verschijn nooit in m’n fietskleren aan tafel, die trek ik pas aan bij vertrek. Een dubbel stel Duitse touristen zat er wel in trainingspakken. Zij waren lid van een loopclub.

Toen ik mijn fiets uit de schuur haalde, stapten zij met de trainingspakken in de auto. Dwz de heren moesten dit vervoersmiddel naar een volgende plaats brengen en hun vrouwen (die wel liepen) fietste ik een stuk verderop voorbij. Altijd leuk als ze dan pas in de gaten krijgen dat ik op de fiets ben.

Begin met Kaart | Vervolg

Geplaatst op 2006-10-05, in Zwerfmatig-6 en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Die andere mug is bang geworden van de moord!
    En trainingspakken horen niet in een auto te stappen!

  2. @Renensmurf: Vond ik ook. En die andere mug is waarschijnlijk op grote hoogte gebleven. :-)

  3. die andere mug was bang dat hij door die brutale hollander gezift zou worden.

  4. @Fialas: Ik had mijn tanden al op een kier gezet. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: