0213-Appelscha

Het vorige logje brak ik af in Tijnje. Het was daar nog maar een uur of 2 en ik fietste dus nog een stukje door. Zo kwam ik door Terwispel wat volgens mij model heeft gestaan voor Terweksel. Hier waren de Friese meren op, maar nog lukte het me niet een weg richting oost te vinden. Er waren daar 2 smaken, noord-oost of zuid-oost en die nam ik dus om beurten.

Makkinga vond ik een mooi dorp met een echte brink. Wegwerkzaamheden zorgden ervoor dat ik er geen auto zag. Ze hebben er ook een mooie molen, waarvan ik dacht dat de wieken van plastic waren. Een plantengieterende dorpsbewoonster vertelde dat het toch echt hout was, maar dat deze museummolen onlangs geheel gerenoveerd was. Dat kon je wel stellen; zeker met spierwit plastic-look acrylverf.

In Apelscha trof ik een hele berg hotels. Eigenlijk is dit een soort Centerparcsdorp. Hotels die me ook stuk voor stuk te groot waren. Maar na 93km bedacht ik hier toch maar een slaapplek op te sporen. De VVV stelde een Bed&Breakfast voor in de Post Hoorn.

Een prima advies. Een jong stel was daar net begonnen met een Thee- & Koffiehuis en het verhuren van 2 grote kamers met eigen toegang. Die dag at ik buiten op het nieuwe dorpsplein. Met het schitterende weer vond ik binnen eten maar nix.

De volgende ochtend tijdens het ontbijt sprak ik de mannelijke helft van het B&B-paar. Al snel kwam er een album op tafel met een fotoverslag van de renovatie-werkzaamheden. Ze hadden ook een website, maar dat werkte nog niet zo goed. Dus beloofde ik daar bij thuiskomst eens naar te kijken.

Inmiddels heb ik het bekeken en begrijp wel waarom die site niet zo geschikt is voor zoekmachines. Hij staat daar wel in, maar dan moet je flink doorbladeren en dat doet niemand. Het begint bij de naam ‘Post Hoorn’, die te algemeen is. Alles heet daar zo ongeveer Posthoorn en dan valt een site als www.post-hoorn.nl niet echt op. Veel zogenaamde meta-woorden ontbreken. Er staat te weinig tekst op de webpagina’s en een Thee- en Koffiehuis met 2 kamers is moeilijk in een categorie als hotel of restaurant onder te brengen.

Een mailtje met wat opmerkingen is onderweg, maar eigenlijk moeten ze het meer hebben van hun locatie. Ze zitten op een prima stek en vanaf de weg ziet het terrasje er zeer aantrekkelijk uit. Die weg is een van de hoofdroutes voor fietsers, dus dat zal wel los lopen.

Begin met Kaart | Vervolg

Geplaatst op 2006-10-05, in Zwerfmatig-6 en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Goede tip van die Bed&Breakfast! Mocht ik ooit nog eens in de buurt zijn, dan weet ik waar ik heen moet.
  En het zijn weer mooie plaatsnamen! Kies je je tochten daar soms op uit?

 2. @Hette: Ik ga op allerlei dingen af. Vaak zie ik die pas heel laat. Dat Terwispel kwam toevallig op mijn pad en om Jutrijp fietsen vanuit Heeg was met mijn fietsrichting niet mogelijk.
  Toen ik uit Heeg vertrok leek het me wat om naar Appelscha te gaan en dan naar het zuiden, om bijvoorbeeld ergens in Dwingeloo of Ruinen te overnachten. Door dat zigzaggen vond ik het in Appelscha wel mooi zat. Toen ik daar enorm veel accomodatie zag, bedacht ik daar maar gebruik van te maken.

 3. Die site is inderdaad nog wat kaal. Maar ja, je moet ergens beginnen toch?

 4. @SCM: Dat klopt. Maar mijn ervaring is dat er na het openen van zo’n site er niet veel meer mee gebeurd. Zo’n website-bedrijfje die dat doet is leuk voor de eerste aanzet, maar vragen later geld voor aanpassingen. Vervolgens vragen mensen zich af of dat wel nodig is omdat de bezoekersaantallen tegenvallen. Het beste is het om zoiets zelf te doen of laten doen bij een goede kennis.

 5. Ik vind het er goed uitzien. Leuk zo’n Bed&Breakfast-gebeuren in Nederland. :-)

 6. @Ellen: Hier in de buurt en dan vooral in Egmond aan Zee hebben we dit fenomeen al jaren, maar wordt het Zimmer Frei genoemd. De Nederlandse naam is Logies-Ontbijt.
  Als het te kleinschalig is, bij een paar oudere mensen die 1 kamer verhuren (waarbij je door hun huis alleen bij die kamer kan komen) vind ik niet zo prettig.
  Die Post Hoorn is wat ze in GB een ‘guesthouse’ noemen. In GB houdt dat in dat ze een kamer of 5 hebben en dat de uitbaters het wat professioneler aanpakken. Vaak gaat dat in combinatie met een café en/of restaurant. Ik heb zelf een voorkeur voor dat soort slaapgelegenheden.
  Dat is ook de reden dat ik geen gebruik maak van ‘Vrienden op de Fiets’. In later logjes kom ik daar nog wel op terug.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: