0350-Hattem

In Dedemsvaart was het nog maar half 3 en het prachtige weer nodigde uit om nog wat te fietsen. Dat deed ik dan ook. Ik verlegde m’n eindbestemming van deze dag naar Hattem.

Hattem had ik nog nooit bekeken en volgens mij was dat onterecht. Nu heb ik al vaker tussen Zwolle en Dedemsvaart gefietst (naar hetzelfde oomzegstel) en wilde ik een afwijkende route zoeken. Dat lukt daar prima. Het barst er van de landweggetjes.

Plots (net voor Oudleusden) fietste ik in een natuurgebied, waarvan ik het bestaan niet wist. Een leuke afwisseling. Dalfsen is ook een aantrekkelijk stadje. Het was er flink druk met vrijdagmiddagwinkelaars. Ik heb nog even gedacht om daar naar een bed te zoeken, maar ook daar vond ik het nog te vroeg.

Rond Lenthe had ik alweer een mooi bosgebied te pakken en iets verder kwam ik een op LF-route (naar Alkmaar) terecht die langs de Vecht richting Zwolle gaat. Nu wilde ik daar toch de brug over dus dat kwam mooi uit. Via wat rivierdijken kwam ik bij een fietspontje naar Hattem. Mooier kon het toch niet. Nadeeltje was dat de laatste net vertrokken was en de volgende pas morgenochtend ging.

Dus maar weer die brug van Zwolle opzoeken. Nu bleek die LF-route tegen me werkte. Ze hadden daar te zeer bedacht dat ik met dat pontje zou gaan. Andere wegwijzers ontbraken dan ook. Onderweg aan een fietser gevraagd of ik op mijn manier bij de Ijsselbrug kon komen. Dat moest zeker lukken als ik op daar en daar de juiste (onlogische) afslagen nam.

Het ging helemaal goed, zonder ook maar Zwolle gezien te hebben fietste ik over de Ijssel Hattem in. Inderdaad een bezienswaardig stadje. Goed plan om daar naar toe te gaan. Het bleek alleen qua accomodatie wat tegen te vallen. Een onpersoonlijk hotel langs een drukke weg zag ik niet zitten, net zo min als een B&B bij een boer op 5 kilometer. Het sjieke hotel in een te ver vakantiepark was vol en daarmee ook geen optie.

Eerlijk gezegd had ik met het van hot naar her karren deze plaats voldoende bezichtigd. Hattem ligt waarschijnlijk te dicht bij Zwolle en om daar overnachten leek me ook nix. Ik ging dus verder en kwam in Heerde. Daar hing een velletje met Logies-Ontbijters op het VVV-raam. De eerste zat midden in het dorp en ik heb er prima geslapen.

147km was wel wat lang voor een fietsdag, maar mijn lichaam heeft geen minuut geprotesteerd. Niet moe en geen (spier-)pijn. Het was heerlijk fietsen en ik was precies voor een dikke bui binnen.

Het valt me op dat fietsen sneller gaat dan loggen. Toch nog maar even volhouden. :-)

Begin met Kaart | Vervolg

Advertentie

Geplaatst op 2006-10-05, in Zwerfmatig-6 en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Wat een leuk fietsverslag, dat ik tot nu toe op de voet volg en ook zal blijven volgen zonder dat daar ook maar enige cliffhanger voor nodig is. Ik ben benieuwd waar de reis nu naar toe gaat.

  2. @Rob: Ik zal geen gebruik maken van cliffhangers, het is gewoon een verslag.
    Eigenlijk voel ik me een soort kapitein die naar de oost ging en alles wat er op een dag gebeurde in een logboek schreef. Nu heb ik onderweg vrijwel niets opgeschreven, behalve wat kilometerstanden. Toen had ik nog niet bedacht om aan deze logsessie te beginnen. Dat soort fietsdagen zorgt altijd voor behoorlijke wat indrukken, die ik erg lang en zeer gedetailleerd blijf herinneren. Ik laat dus nog veel weg om het niet te lang te maken.
    Omdat ik deze keer ben ik maar 14 dagen weggebleven ben leek deze logmanier me doenlijk. Ik begin daar nu wat aan te twijfelen. Ik xi wel hoe lang ik het volhou. :-)

  3. Zolang je van het loggen ook geen koorts of andere verschijnselen krijgt is het wellicht ook nog therapeutisch..

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: