0363-Heerde

Ik had trouwens een goede reden om naar Heerde te gaan. Daar woont een neef van me en ik heb al een jaar of 3 beloofd er eens langs te gaan.

Zaterdagochtend trof ik het stel thuis. De kinderen waren er niet, maar wel de schoonouders van m’n neef. Die zijn net als zijn vrouw van Zwitserse komaf en wonen daar nog. M’n neef en vrouw zijn een jaar of 10 terug naar Nederland verhuisd vanwege het werk-‘klimaat’ in Zwitserland.

Ze waren prettig verrast dat ik langskwam. Na een flinke mok koffie moest ik het hele huis zien, wat ze al weer tot de nok toe volgeprakt hadden met spullen. Net als ik heeft m’n neef daar totaal geen moeite mee. Mogelijk komt dat omdat we een tijdje klasgenoten waren en les kregen van een stel electronica-chaoten. Zelf weet ik tegenwoordig de verzamelwoede van electronica-zooi flink te beperken, dat is hem nog niet gelukt.

Met 2 tieners en een moeder met vertaalbureau aan huis, gaat dat ook lastiger. De dochter was inmiddels net op kamers in Leiden om daar te studeren. Toen ik de eerste keer bij ze langs kwam lag die nog in de box. Als je even niet oplet, zijn ze volwassen.

In 1990 bezocht ik ze voor het eerst. Toen woonde ze nog bij Zürich, en ook daar kwam ik plompverloren binnenvallen na een tocht door het Centraal Massief. Haar ouders heb ik daar niet ontmoet en nu dus wel. Het Zwitsers dat ze spreken is overigens prima te verstaan.

Na een paar uur stapte ik weer op. Zij hadden die zaterdag nog genoeg te doen en ik wilde ook verder fietsen. Het was nog altijd lekker fietsweer.

Ik heb nog even nagedacht om hier rechtsaf te gaan naar mijn zuster en zwager, die wonen bij Utrecht. Maar eerlijk gezegd trok rechtdoor mij meer. Het leek me wel wat om de Ijsselstadjes Deventer en Zutphen wat beter te bekijken.

Via Oene en Terwolde had ik een mooie route over rivierdijken richting Deventer. De woonplaats van Mack kwam net niet op mijn route. Tussen Zwolle en Deventer fietste ik door Gelderland, over de Ijssel was ik weer terug in Overijssel. Dan snap ik meteen weer waarom die provincie zo heet.

Vanaf het fietspad langs de spoorbrug had ik een mooi uitzicht op de ‘skyline’ van Deventer.

Begin met Kaart | Vervolg

Advertentie

Geplaatst op 2006-10-05, in Zwerfmatig-6 en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Vanuit het Centraal Massief even een ommmetje gemaakt naar Zurich? Is dat niet een understatement?

 2. @Rob toen fietste ik ook gemiddeld 100km per dag en als je dat langgenoeg volhou zit je zomaar in Zwitserland. :-) Dat was trouwens ook geen vooropgezet plan. Ik belandde bij Arles in het Rhonedal en dat vond ik te druk en te warm. Daar bedacht ik pas richting neef te gaan.

 3. Belofte maakt schuld, en zo zie je nog eens wat!

 4. Wat leuk zo’n onverwacht bezoekje.

 5. @Théreèze: Het kwam deze keer goed uit, maar zoals eerder te lezen kan ik ook mensen niet thuis treffen of komt het ze niet uit. Dat is altijd een gok. Maar vrijwel iedereen vind een meevaller leuker dan een afzegging. Dus eerst bellen en later zeggen dat ik het door het weer niet haal of dat ik me bedacht heb en een andere kant opga zie ik niet zo zitten. Als het mensen niet uitkomt of ze zijn weg, dan is wat mij betreft niets aan de hand, ik wou immers toch fietsen en wat René Smurf schrijft: zo zie je nog eens wat. :-)

 6. Heel bijzonder, mensen die vanuit .CH naar .NL verhuizen. Laatst las ik zelfs een lovend artikel over .CH en over .NLers die ernaartóe verhuisd waren.
  En volgende keer moet je natuurlijk wèl langs fam. Mack :)

 7. @Jolie: Van m’n neef en vrouw heb ik begrepen dat het bij Zürich 2x zo duur was/is qua levensonderhoud en dat 1,5x loon dan niet voldoende is. Daarbij kwam ie niet hogerop omdat het geen geborden Zwitser is. Gelukkig kon ie na een jaar of 6 zo terugkomen bij zijn oude werkgever in Nederland. Naar mijn indruk lopen er meer Haider-achtigen in Zwitserland dan in Oostenrijk.

 8. Sjonge wat erg…. Sja, dan heb je er weinig aan dat je zelfs in de vakantie je achterdeur niet op slot hoeft te doen.. (zoals dat lovende artikle meldde ;))

 9. @Jolie: (Eigenlijk hoort dit meer bij het volgende logje.) Met die tante in het volgende log spreek ik vaak over dit soort zaken. Zo is er een groot verschil tussen een vakantiegebied in een land en een woon-werkgebied waar je een paar jaar werkt. Dan kom je voor hele andere problemen te staan. Ik merk dat ook in Nederland met een Italiaanse buurvrouw. Ze vind het hier erg mooi, maar schrikt van onze woonkosten.
  Zo zal het ook uitmaken of je aan de Marokkaanse kust in een tourisische badplaats overwinterd, of dat je daar ergens tegen de woenstijn dagelijks werk voor een olieboorbedrijf.

 10. Stom, ik dacht ( echt ) Zurich in Friesland… dat was echt een Understatement

 11. @Brownie: De umlaut had ik niet voor niets getikt. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: