0851-NiederSchelden

Na Olpe ging ik via Wenden naar Kreuztal en Siegen. Dat lijkt niet zo’n logische route, maar had het voordeel dat ik rustige wegen kon gebruiken. De hoofdroute Olpe-Kreuztal-Siegen was mij op de kaart te rood, danwel te autoweggerig.

Bij Siegen bleek dat geen enkel probleem te zijn. Ze hadden daar de autoweg met pijlers opgetild om er flink wat parkeerplaatsen en vooral een snel fietspad onder te leggen. Dat ging als een speer. Ik fietste waarschijnlijk net zo hard als de auto’s boven me, die ik niet zag en niet hoorde. Ik hoefde niet bang te zijn voor een verbrande huid of enige neerslag en had toch links en rechts uitzicht.

Na een kilometer of 8 begreep ik dat ik af moest slaan, anders ging ik -net als de auto’s boven mij- langs het centrum. Ter hoogte van de hoogste kerktoren vond ik een weg linksaf en was ik zo in het centrum. Daar lag ook een heuvel met overblijfselen van een kasteel. Die bovenstad was een stuk mooier dan de benedenstad, waar het verkeer muurvast stond. Helaas was boven maar 1 hotelletje en die was vol.

Vandaag werd ik niet opgejaagd door dreigende luchten en ik nam de tijd om een gunstige slaapplaats te vinden. In Siegen was een groot hotel gesloten en dat gaf schijnbaar een belasting op de overige hotels. Mijn idee was om het dan maar iets verderop te zoeken. Neunkirchen had misschien wel wat. Onderweg kwam ik nog een hotelletje tegen. Ook vol, maar met een goede tip om het 2km verder in Nieder Schelden te proberen.

En daar kon ik zo terecht. Aan de voorkant sprak het gebouw me niet aan. Ik verwachte leden van de Adam’s familie achter de deur te treffen. Het bleek echter een onvervalste herbergier met gezellig vrouw, beide achter de ruime bar. Binnen was het dan ook een stuk gezelliger dan buiten. Voor 30 euro had ik een grote oude kamer met een fonkelnieuwe badkamer met douche en WC. Het bed was ook goed.

Door het kleine raam hoorde ik een koor zingen. Ik dacht dat dat ergens bij een kerk vandaan kwam. Later begreep ik dat in dit gasthof een zaaltje was met oefenend mannenkoor. Ik merkte dat pas toen ik er ging eten.

Tijdens mijn avond-ommetje zag ik dat dit voordorp van Siegen op de grens lag van NordRhein-Westfalen en Rheinland-Pfaltz. Nog geen kilometer verder stond ik in een buur-dorpje in het buur-Bundesland. In beide dorpen was weinig te doen en de schaarse restaurants spraken me niet echt aan. Het leek me daarom wel wat om bij hoge uitzondering te eten in het gasthof, dat een uitgebreid menu met een setje visgerechten had. Ik probeer afwisselend te eten en Zalm op een bed van spinazie met gebakken piepers had ik deze reis nog niet naar binnen gewerkt.

Ondanks dat het interrieur en vooral de buitenkant er -net als het paar zelf- extreem eenvoudig uitzag, kreeg ik op een haute-cuissine-manier een groot bord met het gerecht in een opmaak die sjiek-plus was. Daarbij smaakte het ook nog eens zeer goed en dat voor een prijs die v/d Valk hooguit voor het kindermenu rekent.

Terwijl ik peuzelde kwamen stuk voor stuk de Nieder Schelder Sängerbuben binnen en bierden hun oefenavondje af aan de Stamtisch.

Wat had ik me verkeken op die grauwe leistenen gevel. Als ik niet getipt was over dit hotelletje, dan was ik er zeker voorbij gefietst. Terwijl het precies was wat ik zocht.

Begin met Kaart | Vervolg

Geplaatst op 2006-10-05, in Zwerfmatig-6 en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Don’t judge the book by looking at de cover, blijkt maar weer.
  Klinkt als heel gezellig Xiwel.

 2. Die namen vormen ook Museum aan cultuur/historie zeg.. En ik zou Duitsland ook eens moeten overwegen, het klinkt me als heel sfeervol. kHeb er zelfs nog vrienden wonen :-)

 3. @Jolie: Nederland, België, Frankrijk en bijvoorbeeld GB zijn ook erg mooi. Amerikanen en Japanners komen er niet voor nix. Hier in de stad komen altijd veel Italiaanse touristen en langs onze mooie kust barst het van de Duitsers.
  Fiets anders even naar Monnickendam, Edam, Marken en Broek in Waterland of door het Twiske. Eigenlijk is het overal mooi vooral als je er voor het eerst komt. :-)

 4. Ja, je hebt gelijk qua buurlanden -en je noemt precies plaatsen waar wij geregeld komen ;-) En dingen waar ik als kind vaak kwam “Pannekoeken bij Tante Kee op de Kaag” dat soort plekken, zijn overigens ook leuk als je ze al eens gezien hebt :-)

 5. @Jolie: Door je Désirée-speurtocht weet ik zo ongeveer waar jullie wonen, volgens mij staat er op de Google ‘satellietfoto’ een oranje auto voor jullie deur. :-) Monnickendam en Broek in Waterland waren dus een opendeur. (Volendam vind ik nix an.)
  Ik heb familie gehad op Kaag-eiland, maar ben daar helaas nooit op visite gegaan. :-(
  Ik heb wel het Cruquiusgemaal een keer goed bezocht. Een must voor elke techneut.

 6. @Xiwel, Wat grappig, door de Désirée-speurtocht..? (heb die kliniek aangeschreven maar (nog??) niets teruggehoord..) Dankzij onze provider is er zelfs een methode om uit te vinden waar wij wonen :-((( (khad E. nog zó gewaarschuwd…) ik noem ‘m maar niet, (jij kent ‘m vast) want wieweet gaat het inbrekersgilde zich er ooit ook van bedienen ;-) Maar dat terzijde…
  Die oranje auto moet kloppen: dat was een wrak, begroeid met onkruid, waarover we de politie nog gebeld hebben …. ;-)
  Dat gemaal zal ik onthouden… ;-) En Kaag-eiland is eigenlijk nooit te laat..

 7. @Jolie en anderen:
  M’n Livebox wil niet meer starten. Er wordt een verse opgestuurd. Tot die tijd zal ik weinig reageren. Inbellen gaat wat trager.

 8. Oh wat een ellende; ja, wij hebben hier ook nog wel n oud modem liggen, maar inbellen blijft inbellen ;( Een goed unplugged weekend dan maar!

 9. Mijn Livebox doet ’t weer. Geen idee of dan lang duurt. De laatste 14 dagen heb ik vaker last en vanochtend wilde het na 4 uur resetten niet lukken. Andere snoeren geprobeerd. Maar hij maakte geen verbinding met Orange. Dus gebeld en ze sturen een andere. Ding uitgeflikkerd en na een wandeling van een paar uur nog eens aangezet. En jawel doet ie ’t weer. :-(

 10. Het is wel avontuurlijk allemaal, lekker alles aan het toeval overlaten en maar zien wat er van komt.

 11. @Xiwel, mooi dat ‘ie het weer doet (voor zo lang als het duurt.) Verwacht je morgen een nieuwe? Kapot is kapot is mijn ervaring met modems..
  Oh en die oranje auto, is de rode Volvo die de buren hadden (we hebben even gekeken bij Google E. ;-))

 12. @Jolie: Vanochtend wilde die ook weer starten. Zelf denk ik dat het heel goed aan de andere kant bij Orange (was Wanadoo) kan liggen, omdat ik wel via mijn PC bij de modem kan komen, maar de modem geen succes heeft met het aanbrengen van een verbinding met Orange. Daar doet ie best verwoede pogingen voor. Ik heb ook een basr schone lijn naar Orange wat de modem zelf rapporteerd als ie wel verbinding heeft. Dus vraag ik me af of ze op bepaalde tijden een toegangetje tekort komen en ik daar de dupe van ben omdat ik mijn modem elke nacht uitzet. Maar dat moeten die drollen zelf maar uitvissen. Ik heb een correcte melding gemaakt en precies aangegeven wel ledje er langzaam knipperde. :-) Het zal me niets verwonderen als de nieuwe dezelfde problemen krijgt.
  De Google luchtfoto’s zijn best mooi. Ik zag bij jullie geen SS20-lanceerinstallatie in de achtertuin, dus leek me die wagen met opvallende kleur wel een leuk referentiepunt. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: