Oct-23: Aangepast Zoekvak

Al eerder logde ik hier over een zoekvak dat ik had toegevoegd. Dat ding was van Pico Search en deed het wel goed. Nadeel was dat ik telkens een opdracht moest geven om de tekst op m’n websites en web-logs opnieuw te laten indexeren. Hij doet dat dus niet uit zichzelf en ik vergeet dat te vaak.

Google vergeet dat dus niet. Google doet dat zeer frequent en meestal al binnen enkele dagen. Het logje van gisteren is alweer in Google te vinden.

Dus ik ben om en gebruik nu een zelfgemaakte widget, waarbij te kiezen is tussen zoeken in m’n web-log (Xinix), de fietsparkeerpol (Fpp), m’n website (Pi) en de afkortingenlijst op m’n website (Afk).

Als je ook zoiets wilt, dan kijk je via het menu Beeld in de Bron en copieer je daar het stukje code tussen {form> en {/form> naar kladblok (‘{‘ vervangen door ‘<'). Vervolgens vervang je daarin mijn webadressen door die van jezelf. Het resultaat plak je in de Menu-Typelist.

Geplaatst op 2006-10-23, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. haha, ja, google is er snel bij!

 2. Heel leuk gedaan, Xinix, echt waar.

 3. Wat goed, en wat leuk dat je tips geeft hoe anderen het zelf kunnen overnemen!

 4. @Jolie: Ik leen op een dergelijke manier ook bij andere sites. Als mensen pas beginnen met html, dan kijken ze er soms erg tegenop. Web-log.nl maakt het met hun gegenereerde html-code de leners ook niet makkelijk. Toch weten inmiddels veel web-loggers dat je html-code in het menu deel (wat ze een typelist noemen) kan plakken. Daarin staat bij mij dat deel tussen Linx t/m het wisseltegeltje.

 5. Dat is heel tof Xiwel, dat er ruimte is voor html… hoe zit het eigenlijk met html in de reactievensters? Die bb-code werkt niet meer toch, en ‘gewone’ html?

 6. @Jolie met versie-2 is Wbminlog overgestapt op html. Dwz als gebruikers niets doen, dan worden herkenbare ingetikt urls omgezet in links met dezelfde naam. Je kan html ook uitzetten en je kan html volledig inschakelen, wat ik heb gedaan. Je kan hier dus bolden en linken als je de standaard html-codes gebruikt.

 7. Blogger heeft zijn eigen “search this blog”button bovenaan de bloggerlogs staan, die is ook automatisch steeds helemaal bij, en aangezien ik alleen mijn log heb is dat voor mij mooi genoeg.

 8. @F54: Die ken ik. Hij is beter dan die van Web-log.nl, die hebben er zelf een van Ilse voor het doorzoeken van web-logs. Ik vond dat ding van Ilse een stuk minder, vooral minder snel en niet zo overzichtelijk. Daarbij kan ik bij Ilse niet extra eigen sites toevoegen wat wel bij Google kan.
  Dat toevoegen is ook nuttig in jouw geval, omdat je zoekert niet in de reacties zoekt die bij Halo staan.
  In het algemeen vraag ik me wel af of mensen regelmatig zo’n zoekoptie gebruiken. Diezelfde vraag geldt voor de categorien. Ik heb een categorie toegevoegd met de naam ‘Tochtmatig’. Daarin heb ik zaken gezet van meerdaagse fietstochten. Naar mijn indruk werd de bak ‘Fietsmatig’ te vol en dan werkt zoiets niet meer. Maar ja, klikken mensen wel eens op een categorie? Ik doe dat zelf erg weinig.
  Zoeken op m’n sites doe ik inmiddels wel, gewoon om te kijken wat ik eerder over een onderwerp geschreven had.
  Zoeken met Google heeft bij nog een voordeel, omdat ik de Google Toolbar gebruik. Het op deze site ingetikte zoekwoord komt ook automatisch in het zoekvak van die Toolbar en daardoor ontstaat er een zoekknop die ik voor doorzoeken binnen de pagina kan gebruiken.

 9. Enige categorie waar bij mij volgens mij wel mensen gebruik van maken is die naar de verhalen over de longtransplantatie (komen via de longtransplantatie site op de voorpagina binnen, zou dat eigenlijk daar eens om moeten laten zetten naar de indexpagina, maar Blogger komt nu ook met een nieuwe versie die categorieën mogelijk maakt en dan is dat misschien niet meer zo nodig of kan ik beter een link naar de categorie daar laten zetten). Verder komen mensen die iets specifieks zoeken iha via google direct bij de indexpagina of het beteffende log uit (vooral haiku’s en de paar recepten die ik in een aparte index heb gezet leveren nogal wat hits op).
  Zelf gebruik ik die zoek optie van blogger ook bijna uitsluitend om een eerdere log over een onderwerp terug te zoeken, daarvoor is doorzoeken van de reacties dus iha niet zo interessant.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s