Dec-05: Sinterklaascadeau

Op diverse logs heb ik rond lopen tikken dat ik niet aan Sinterklaas doe. Die traditie handhaaf ik al een jaar of 20. Dus was ik lekker aan het rondneuzen op het Internet. Kijk ik en-passant even of er nog wat nieuws is van mijn locale overheid.

Xi ik daar zomaar een cadeau-actie waar ik schijnbaar binnen de doelgroep val. Doorgaans zijn de kleine lettertjes zo opgesteld dat de geenverdienders buiten de (stoom)boot vallen. Deze pagina heb ik een paar keer gelezen en mijn inkomen is met 0,00 is ruim onder het drempelbedrag. Een ondergrens is niet aangegeven, dus dat zit ook goed.

Nu had ik hier totaal niet op gerekend en eigenlijk vind ik dat dergelijke giften beter naar mensen kunnen die het nodig hebben. Aan de andere kant is het wel een leuk Sinterklaascadeautje.

(Raadselachtig hoe zij mijn exacte maandbedrag voor electrisch en gas weten.)

Geplaatst op 2006-12-05, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Een inkomen van 0,0)? Ben je aan het rentenieren?

 2. (Dat haakje hierboven moet een 0 zijn, maar die is eigenlijk overbodig. Alleen van belang voor de afronding.)

 3. @Epi: Rentenieren als in vrijwillig interen. Ik geef te weinig uit en vond het noodzakelijk om daar mijn inkomsten op af te stemmen.

 4. Maar als je geen inkomsten hebt, dan hoef je toch ook geen belastingen te betalen, zoals bijvoorbeeld de OZB? Wel leuk, dat je zoiets krijgt, trouwens, Xiwel.

 5. @Vedat: OZBE betaal ik wel, maar dat bedrag valt best mee.

 6. Niet aan sinterklaas doen vind ik toch een beetje raar.
  maar ja, het is dan ook geen kerkelijk feest, en bovendien kent amerika het niet, dus willen veel nederlanders er niet aan.,

 7. @ReneSmurf: Ik doe ook niet aan Kerst, Valentijn of het Suikerfeest.

 8. Ook hier wordt niet aan sinterklaas gedaan en ik mis het totaal niet.
  Maar zo’n cadeautje als de gemeente Alkmaar uitdeelt vind ik een mooi gebaar. Je zou het eigenlijk niet eens als cadeautje hoeven zien omdat het een compensatie is. Desalniettemin vind ik het een goede zet.

 9. @Kim: Misschien doen wel meer gemeentes zoiets, dat heb ik niet nagezocht.

 10. Hier hebben ze een op het oog nog veel sympathiekere regeling die ook uitgebreidt in de lokale bladen wordt bekendgemaakt: een toelage voor “(sociale) activiteiten” voor de minima van 80 euro per persoon – van nul tot zo oud als er hier maar wonen (en ook nog geheel vrij te besteden aan (soc) activiteiten: mag lidmaatschap van voetbalclub zijn, maar ook kaartclubje of breikransje of een abonnement en 80 euro hoeft ook niet per persoon uitgegeven mag b.v. ook de een 160 en de ander niets en elke verdeling daartussenin)

 11. @Frans: Is dat een zelfde regeling ter compensatie van de hoge stookkosten of heeft het nog andere doelen? Want stookkosten zijn niet persoonsgebonden maar huishoudengebonden. Met meer mensen in een huis wordt zelfs minder gestookt, omdat mensen warmte afgeven. Nodig 20 man uit en je verwarming zal niet meer aanslaan.
  In mijn geval maakt het niet uit omdat dit huishouden alleen uit mezelf bestaat. Hier aan de kust zijn de stookkosten ook wat lager omdat het in de winter gemiddeld een graad of 3 warmer blijft. Dat is best veel als je dat omrekend naar stookkosten.
  Als er niet een vreselijk koude Kerst komt, dan blijft de teller hier steken op 950m3 gas, is 523 euro. Met 3 graden kouder komt daar zo 150m3 bij, is 83 euro. Voor grotere huizen of slecht geïsoleerde huizen is dat meer.
  Het electrisch aandeel van mijn energierekening is een stuk minder. Ik gebruik 800kWh = 160 euro per jaar. Dat heeft weinig te maken met koude winters, maar meer of ik een grote TV aanschaf of een afwasmachine. Op electrisch is eenvoudiger te besparen. Toch is het electriciteitsverbruik per inwoner de laatste jaren gestegen.

 12. Nee heeft niets met stookkosten te maken, ik woon in een gemeente die op dit punt wat op de WMO vooruitloopt, is echt voor lidmaatschappen en/of abonnementen, maar word sinds begin november uitgebreid propaganda voor gemaakt vandaar dat jouw sinterklaaskadootje mij hieraan deed denken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: