Dec-14: Wie Omzeep

De beginpagina van dit web-log wilde niet goed laden. Na 5 cm gebeurde er niets meer en bleef ik (ongeveer precies vanaf hier ->X<-) de azuurstokblauwe achtergrondkleur zien.

Dus ging ik direct naar Design. En daar onderaan stond nog altijd Herpubliceren. Dat duurde een minuutje of 4. Later even kijken of het geholpen had. Dus niet.

Dan maar de Tijdelijke Internet bestanden op m’n PC wissen. Misschien zat daar een corrupte pagina bij. Dus ook niet.

Misschien schijfcontrole dan maar en wel de volledige van een uur die ik op deze PC nog niet eerder had laten uitvoeren.

En jawel, het hielp ook niet. De pagina bouwde even ver op, en hield het dan voor gezien.

Toen ik wat beter oplette, zag ik dat ie stopte voordat WIE aan de beurt was. WIE kwam niet. Ik herinnerde me dat WIE al een tijdje aan het klunzen is. WIE is er af en toe wel, en heel vaak niet. Er zal wel wat mis zijn met het WIE-servertje.

Dus maar weer inloggen en kijken bij Design. Daar op een van die texten onderin klikken en dan zoeken naar de Blog Toys. WIE is nu dus ook omzeep geholpen. Dat hielp meteen. Had ik ook meteeen kunnen bedenken. Was ik ook meteen klaar geweest.

Balkenende is vandaag niet de enige die via heel veel omwegen toch iets gewenst doet.

Vanaf nu is dit Weblog BlogToyVrij.

Geplaatst op 2006-12-14, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 22 reacties.

 1. WIE hebben wij al een half jaar geleden om zeep geholpen, omdat het de boel ernstig vertraagde.

 2. @Dolby: ‘Wij’ klinkt wel erg koninklijk. :-)
  Maar ik begrijp wat je bedoelt. Zelf had ik er tot vandaag geen echte hinder van. Een paar uur terug veranderde dat in complete hinder.

 3. WIE heb ik er gisteren een paar uur afgehad. Daarna werkte het weer redelijk. Vandaag heb ik het weer verwjderd. Overal waar WIE op staat, wil het maar niet laden.

 4. Ik heb WIE al heel snel vervangen door WIP in verband met soortgelijke problemen in die tijd, toen WIP ook deze kuren begon te vertonen heb ik die uiteindelijk ook verwijderd, als ik wil weten wie er is kan ik ook de pagina “recente bezoekers” van sitemeter even erbij openen, meestal vind ik het echter nauwelijks interessant.

 5. @Xiwel: Maar toch is het waar. Ploeter heeft het script verwijderd en ik de afbeelding. Lekker puh!

 6. WIE doet het bij mij nog steeds goed, dus als je nieuwsgierig bent?

 7. @Vedat: En ik weet ook zo’n beetje waarom. De nieuwe versie van Web-log is door het Amerikaanse Six Apart gemaakt. Die hebben een andere codering voor letters gebruikt, namelijk UTF8. WIE gebruikt nog altijd West-Europees ISO. Dat gebruikte de oude versie van Web-log ook en dat gebruikt jouw log nog steeds. Ik had al het vermoeden dat het hebben van 2 coderingen binnen 1 pagina het gezeur kan zijn. Als het bij jouw goed gaat, dan zie ik dat al een soort bewijs.

 8. Verhip, daarom laadde mijn log steeds zo traag in!
  Ik dacht al, waar kan dat nou aan liggen?

 9. @Dolby: Ik wist niet dat jullie zo’n scherpe taakverdeling hebben. :-)

 10. Dat trage laden koppelde ik ook niet aan de ‘Wie’.
  Zelf zou ik zo’n ding niet willen hebben. Zit ik de hele tijd te kijken wie er op bezoek is, te wachten of iemand iets gaat zeggen en indien niet dan vraag ik me af waarom.

 11. Ik heb wel een WIE maar ik wist niet dat het daaraan lag. Misschien gooi ik hem erook wel af. Gezeur elke keer met die weblogs.

 12. @Hette: Klopt, die van jouw heeft dezelfde kuren. Je kunt het makkelijk testen door een keer op F5 te drukken. Als ie vervolgens alleen een strook bovenin laat zien, dan heb je er last van. De eerste keer verscheen WIE bij jouw niet. De 2de keer wel, maar toen duurde het laden dus vrij lang.
  Eigenlijk beste vreemd dat WIE (wat ook van Ilse media is) niet aangepast is voor de nieuwe Web-logversie. 2 beetjes dom. :-) Het is gewoon een questie van niet goed testen. Web-log hoort zelf achter dit soort problemen te komen. (Ik heb het wel op mijn manier bij ze gemeld. Ben benieuwd of dit ook zomaar opgelost is.)

 13. @ Xiwel:
  Bedankt voor al je moeite. Je hebt me daardoor verlost van een bron van grote irritatie. Zonder WIE loopt alles weer als een zonnetje.

 14. Ah, dus dat was het probleem… ik merkte het ook al telkens bij webminlog-loggers. Misschien kunnen ze het zo herprogrammeren dat het moduletje als allerlaatste geladen wordt…

 15. @Jolie: Ik had dat WIE-geval in het begin, dus linksboven. Sommigen hebben hun links rechts (deze zin geeft aan dat dat dus hardstikke fout is :) ), dat zorgt ervoor dat ook de middelste kolom geladen wordt voordat de pagina vastloopt op WIE.
  Omdat WIE ook van Ilse is, vind ik het nogal zwak dat die niet aangepast is toen Webminlog verAmerikaniseerd werd door Six Apart. Amerikanen schijnen een voorkeur voor UTF te hebben. Europeanen gebruiken vaker ISO.

 16. Met dank voor je reaktie.

 17. Zou dat dan bij mij ook het geval zijn? Ik zal er eens op gaan letten.
  Want dan flikker ik hem er ook af.

 18. Ga hem er denk ik ook maar afgooien in de nabije toekomst.

 19. Geweldig! Als ik ergens een hekel aan heb is het weblogs waarbij je 6 miljoen items moet downloaden om hem te kunnen bekijken.

 20. @Allen: Ben er inmiddels achter dat WIE alleen slecht werkt als ie in het Contentcenter dus bij the Blog Toys is ingeschakeld.
  Als je WIE via de ouderwetse manier plaatst in een ‘Typelist’ tussen script en /script, dan doet ie het OK. Misschien restaureert het Weblog-team dit foutje, kijk anders bij WIE-Online en klik op het HTML-tabblad in je account voor info.

 21. Het klinkt allemaal een beetje als de teller van Nedstat in de prehistorie, toen browsers de content van tabellen nog eerst ophaalden en dàn pas plaatsten ;)
  In die tijd zat je minutenlang te wachten boven een lege pagina, tot het ellendige blauwe ikoontje van Nedstat geladen was ;-}

 22. @Jolie: Het is me ook opgevallen dat de Onestattellers en polls via het contentcentergedoe van web-log soms dezelfde kuren hebben.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: