Jan-01: 37 Maanden

Was er ooit kans op een ander oordeel? In dat geval hadden de vinders met weinig moeite de wereld van een schertsproces kunnen verlossen.

Geplaatst op 2007-01-02, in Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. Hoe kom je hier nu weer aan ? Schitterend uitgebeeld. :-))

 2. @Ellen: Die spotprent is te vinden op de website van Tom Janssen, maar dan wel even zoeken bij Saddam en 3 jaar terug. Toen ik die tekening voor het eerst zag had ik de indruk dat Tom het wel goed zag.

 3. Sterk. Zoek de verschillen. Misschien was er in een ander land meer kans op een ander oordeel, maar niet in Irak.

 4. Het is gewoon een schandaal!
  Die man verdient niet beter, maar hieraan meewerken is erg fout.
  En dat is toch wat de Nederlandse regering gedaan heeft.

 5. Zoek de verschillen haha. Ik had liever gezien dat hij heel heel lang de bak in ging, maar goed, het Iraakse volk heeft gesproken en daar moeten we ons gewoon bij neerleggen.

 6. Die is wel leuk gevonden, zeg. :)

 7. Ophanging, da’s toch geen manier…

 8. Ik vind het altijd zo tegenstrijdig. Iemand ophangen door hem te laten vallen.

 9. @ Hette ; wat nou iraakse volk, een stel onrijpe halfbalanse juristen onder de paraplu van de Amerikanen. Stom genoeg is de kille sadist Saddam de enige die zich bij de executie waardig heeft gedragen. Dat zal door velen in Irak onthouden worden.

 10. @Fialas, dus?

 11. @Hette en Fialas: Ik ben tegen de doodstraf omdat het geen straf is. Het is een vergelding of wraak, waar de gestrafte niets van kan leren, laat staan zijn of haar leven te beteren.
  Nou kan ik me in Iraq voorstellen dat het erg lastig wordt om die man een zeer lange tijd op te sluiten. Een deel van zijn aanhangers zal zeker in staat zijn hem te bevrijden.
  Aan de andere kant is ie nu een martelaar geworden en die kunnen op termijn veel lastiger zijn. Voor die mensen verschuiven na verloop van tijd de wandaden naar de achtergrond en wordt alleen nog onthouden dat ie weerstand bood tegen de grootste wereldmacht, die op dit moment de ‘oorlog’ aan het verliezen is. Het draait daar duidelijk op een 2e Vietnam of 2e Somalië uit.
  Nu is er gerechtelijk ook van alles niet in de haak. Tijdens zijn proces is de doodstraf heringevoerd. Reden was dat Iraq tekort rechters had. In Nederland (en de rest van de ‘bschaafde’ wereld) is het niet mogelijk iemand te veroordelen met regels die halverwege een proces wijzigen.
  Dus ook hier zouden de straffen moeten gelden die bij aanvang van het proces golden en toen had Iraq geen doodstraf. Nu is daar in dit geval best een uitzondering op te maken, maar daar zou hun regering een speciaal besluit over in moeten nemen. Zo ver ik weet is dat niet gebeurd, er is dus gerechtelijk maar wat aangerommeld. Voor zoiets belangrijks is dat erg dom.
  Het erge is dat Saddam nu niet meer verhoord en berecht kan worden voor veel grotere wandaden. Bij die wandaden was sprake van Amerikaanse hulp en de USA wilde dan ook dat Saddam zo snel mogelijk zou hangen, zodat zij er niet bijgelapt zouden worden. De USA had de doodstraf in Iraq afgeschaft en zou dus niet blij moeten zijn met deze terechtstelling. Dat zijn ze dus zeker wel en dat geeft maar weer aan hoe bezopen de wereld in elkaar steekt. De USA is niet veel anders dan de Sofjet Unie, onder het motto van hulp maken ze erg veel kapot.

 12. Een treffende cartoon Xiwel; en ik ben het ook helemaal met je eens: nu is ie martelaar geworden èn niet berecht voor de overige 99,9% van zijn daden. En dat herinvoeren van de doodstraf tijdens een proces.. heel onrechtvaardig :-/

 13. @Jolie: Als het om Saddam gaat heb ik niet zoveel tegen onrechtvaardigheid. Het is wel heel vervelend als dergelijke missers later bij gaan dragen tot een soort verheerlijking en/of gekleun tussen voor- en tegenstanders.

 14. Ja inderdaad Xiwel, en tussen nòg meer haat tussen bevolkingsgroepen :-/

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: