Jan-13: Lawaaimaaksters

Heel vaak wordt gedacht dat mannen de grootste herrieschoppers zijn. Schreeuwen tijdens een voetbalwedstrijd en klooien aan brommers zijn typische mannenbezigheden.

Toch stelt dat weinig voor. Voetbal is maar eens per 2 weken en dan schreeuwen ze in een tobbe ver van m’n huis. Brommers zijn hier bijna niet meer te vinden, maar 1,5% maakt gebruik van zo’n geval. Daarvan is minder dan de helft een jongen en bestaan er nog enkele jongens die er geen herrie mee maken. Met de 0,3% die dat wel doet valt te leven.

De echte herrieschoppers zijn de dames tussen 17 en 37. Een groot deel daarvan verkiest het om op hoge hakken door de stad (of een stationstunnel of ziekenhuisgang) te klakken. Het meeste lawaai maakt de naaldhak die een zeer klein metalen oppervlak heeft. Hitler zou trots zijn op dergelijk gemarcheer.

De dames denken er niet over om hun hak te voorzien van een rubber of ander lawaaidempend materiaal. Het geklak dat tussen de gebouwen weerkaatst moet schijnbaar de aandacht trekken. Vooral ‘s-avonds valt het op als de stad verlaten is en een eenzame tuthola voorbij dendert. Vervolgens klagen dergelijke wichten dat ze mogelijk lastig gevallen worden. Zeker nooit van uitlokking gehoord. Dat zeer veel mensen niet gesteld zijn op dergelijke accoustische milieuverontreiniging komt schijnbaar niet bij ze op.

Maar ook de minder naaldige hak maakt lawaai. Het heeft allemaal te maken met het hakoppervlak (hoe kleiner hoe lawaaiiger), het gewicht van het wicht (meer is meer lawaai) en het optillen van de benen (hoger is irritanter).

Al snel denkt men dat de zwaargewichten het ergst zijn, maar niets is minder waar. Deze mensen kunnen op dergelijk schoeisel niet uit de voeten en kiezen voor een betere (dus bredere) wegligging. Nee, het zijn duidelijke de magere types die het meeste lawaai maken.

Het wordt tijd dat de politie er iets aan doet en deze dames van de weg haalt. De verstofte decibelmeters die ooit aangeschaft zijn tegen de lawaaiige brommers kunnen hier prima voor ingezet worden.

Advertentie

Geplaatst op 2007-01-13, in Milieumatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 36 reacties.

 1. Ik kan het alleen maar beamen. Ik val niet meer in die catagorie dus kanker ik lekker met je mee.

 2. Gelukkig val ook ik niet in de categorie, domweg omdat ik niet op die dingen kan lopen. Het ergst vind ik trouwens dat ze naast dat geklak vaak ook nog in hun mobiel lopen te teuten op luide toon…:-)

 3. Ja, wat je al niet moet doen om aandacht te trekken……

 4. @Ellen: Ik verwacht dat jij op gympen loopt. :-)

 5. @Liz: Sommige maken zo’n herrie tijdens het lopen, dat mobiel bellen niet echt mogelijk is. Zij kunnen hun geklak niet overschreeuwen. :-)
  Dat mobiel bellen is overigens ook een ellende. Het moeten wel erg slechte lijnen zijn dat men zo in die dingen schreeuwt.

 6. Ik bof maar! Ik heb éénzijdig een hoorapparaat en als ik in de stad loop kan ik dat lawaai aan de ‘dove’ zijde uitschakelen. Dan wordt het ineens weer heel rustig. Ha Ha.

 7. @F’slag: Da’s dan ook meteen mijn probleem. Mijn oren zijn nog te goed en de oordoppen die ik heb tegen fabriekslawaai houden dergelijk geluid vrijwel niet tegen.

 8. Nee zeg !
  Ik zou ze niet willen missen, niet de hakken, maar het kijken naar die rankgebeende dames….. zonder dat geklik zou ik ze nog missen….
  Het valt me ook op, dat bij horrorfilm of thrillers dit geluid ook word uitgebuit. Je merkt dan ook dat naarmate de spanning toeneemt, de speelster harder – en dus luider – gaat lopen , danwel vampieren of ander gespuis feilloos aantrekken.
  MeestaL ENKELE seconden voordat de draagster geen verdere overlast kan bezorgen kunnen ze ook ongelofelijk hard lopen, maar meestal struikelen ze, of kunnen er opeens helemaal niet meer op lopen ( altijd angstig achterom kijkend )
  Ik denk dus dat het probleem vanzelf oplost, er lopen tegenwoordig zoveel TBS ers los rond…..

 9. @Brownie: Free Willy. :-)

 10. En dan te bedenken dat de dames het allemaal doen voor de heren…..

 11. Hoge hakken hoor en zie ik hier nooit. Wel word ik stapelgek van de rammelende dakkapel – pal boven mijn slaapkamer – als het hard waait.
  Tip: Bel Dion Graus om een einde aan je ergenis te maken, die is beter dan Bromsnor.

 12. @Hex: Er is wel vaker een communicatieprobleem tussen mannen en vrouwen. Vooral als ze voor elkaar gaan denken. Ik ken geen man die ooit aan zijn vrouw vroeg om op hoge hakken het parket te perforeren. :-)

 13. @Dolby: BS doet volgens mij nix meer.

 14. Mijn zusje heeft klaklaarzen, en dan loopt ze er mee door de keuken met parketvloer.
  Voor de rest loopt iedereen op sokken, dus dat kabaal is uitermate ittitant.

 15. @RS: Lijkt me ook link. Stel je voor dat ze per ongeluk met zo’n hak op een kousevoet stapt.

 16. Ik zeg: de vervuiler betaalt. Gewoon accijns heffen. Hoe kleiner het hakoppervlak (heerlijk woord!), hoe duurder de schoen. O nee, dan wordt het lawaaischoppen een statussymbool, en dan wordt het in jouw woonbuurt een herrie van jewelste… :-)

 17. @PoZi: Dan verwar je vast het woord gracht met het woord straat. :-)

 18. Op een houten vloer kan zo’n hakje (ook met een slank gewicht) grote schade aanrichten, weet ik uit ervaring… ;-) ik denk tegenwoordig dan ook heel goed na voor ik ze aantrek ;-) ‘Zou het de leeftijd zijn.’

 19. @Jolie: Je loopt al naar de 37? :-)

 20. Ik ben lekker al 37+ dus ik mag zonder irritatie op te wekken lekker klakken waar ik wil.

 21. @Liesje: Dat noem ik geen verhoging, maar dikke koorts. :-)

 22. ja ik herken zelfs sommige klanten aan de klank van hun hakken… echt hoor…

 23. Omdat ik zelf op heel zacht schoeisel loop, zal ik jou niet storen, MAAR ik maak soms mensen aan het schrikken, omdat ze MIJ helemaal niet gehoord hebben. Dat dan weer wel

 24. @X: natuurlijk vragen mannen niet om het parket te perforeren in letterlijke zin, maar het lijkt Hex toch algemeen bekend dat een hoge hak het been aantrekkelijker maakt voor de man. Daarnaast is u toch bekend met de term schoenenfetish? Er zijn maar weinig fetish-mannen die hierbij aan gympschoentjes denken.

 25. @Hex: Maar beide kan ook zonder de herrie van een trage mitrailleur. Denk bijvoorbeeld aan een rubberdop onder de hak.

 26. He bah Xiwel….gympen? Hoe kom je daar nou weer bij? :-))
  Nee hoor ….doe mij maar halve (rijg)laarsjes….PLAT!

 27. Oe weet je wel hoe moeilijk het is om daarop te lopen? Ik loop meestal op laarzen met platte zolen of met een hak van 2 cm.

 28. @Ellen: “…doe mij maar…” Ik was niet van plan om schoeisel voor je te kopen. :-) Ging er alleen van uit dat je nogal sportief/bewegelijk bent.

 29. @Hette: Ik ga het niet proberen. En voor mij hoeven de dames en/of heren het niet te doen. Gewoon aantrekken wat lekker zit en goed loopt. Ik zie liever blije gezichten en een goed humeur. Kan me voorstellen dat zoiets minder is als het lastig loopt.

 30. @Xiwel, ik loop er alweer enige tijd van weg ;-) en dat liever op plateauzolen, al zijn de nu weer moeilijk te vinden, want weer uit ;-))

 31. Hier in de buurt weinig klakhakgeluiden, wel een aantal lolbroeken die met enige regelmaat door de wijk menen te moeten scheuren op van die miniatuur brom/motorfietsjes. Tot nu toe heeft de lokale bromsnor ze nog niet kunnen pakken (waarschijnlijk omdat ze niet of nauwelijks boven de motorkap van een normale auto uitkomen en dus nogal makkelijk uit het zicht verdwijnen)

 32. Een bedoeld neveneffect van op hoge hakken lopen is volgens mij een meer deinende gang der billen. Daar mag ik graag een blik op werpen. :-P
  (Hoe nutteloos ook:-(.)

 33. Goed humeur, lekkere hoge hak, en een goed ritme. Ja daar hou ik wel van. Ik ben een lawaaimaker, weer wat geleerd. Dank je Xiwel :D

 34. @X: Hexpress merkt wel dat u weinig persoonlijke ervaringen hebt met naaldhakken. Een rubber dopje is namelijk na een halve dag al afgesleten. Het is niet voor niets dat naaldhakken van harde (en hard klinkende) materialen gemaakt worden.

 35. @Hex: Geen ervaring met naaldhakken, maar wel met slijtvaste materialen. Er zijn ook kunststoffen die minder slijten dan metaal en geen lawaai maken. Dus volgens mij is het de bedoeling dat dergelijke hakken herrie maken. Pure aandachttrekkerij. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: