Feb-03: Herdirigatie

Voor de bezoekers die het nog niet opgevallen was, Web-min-log doet aan ‘redirecting’. Dus als je op de naam van een reageerder of -ster klikt, dan verschijnt er even een tussentext die in het Engels meldt dat je omgeleid wordt.

Dat gedoe is enkele maanden terug begonnen en ik begrijp niet zo goed waarom Web-log zich deze ellende op de hals haalt. Heeft Web-log er voordeel aan? Ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat dergelijke ‘trucs’ je via hun ‘contentcenter’ sturen en die tijdelijke parkeerplaats is al zo overbelast.

WIE en bijvoorbeeld een Poll die binnen Web-log aangezet worden gaan ook via datzelde ‘inhoudscentrum’. Logs die dat gebruiken laden stukken trager of blijven er zelfs op hangen. Om die reden heb ik WIE niet via Web-log, maar direct als code in mijn web-log staan. Dan doet WIE het wel en blijft m’n log niet hangen.

Een week terug ontdekte ik met Frans waarom Frans bij mij steeds die ellendige antirotzooicode kreeg voorgeschoteld. Dat zat in zijn retouradres wat ie in het URL-vak had staan. Goinforbroke zorgde ervoor dat ie werd lastig gevallen met die code. Toen ik dat invulde als URL werd ik dus ook gepest met die antireageercode. Vervolgens heb Goinforsteel geprobeerd en dat gaf geen enkel probleem.

Meteen een boos mailtje naar het Web-logteam gestuurd en ik kreeg vrijwel direct een persoonlijk mailtje terug dat het onderzocht zou worden. Klonk goed, maar daar is het dan ook bij gebleven.

Gelukkig had ik voor Frans al een eigen oplossing verzonne, want redirecten kan ik ook. Ik heb een tussen-adres aangemaakt dat Frans nu gebruikt. Als je er op klikt kom je bij zijn website en Frans wordt niet meer lastig gevallen met die onleesbare code als ie bij een Web-min-logger reageert. Op die manier heeft dat herdirigeren nut. Maar waarom Web-log haar contentcenter wil overbelasten met hun omleidinggedoe snap ik echt niet.


Omhoogdatering
Ik had hierboven een beetje de draak gestoken met de Engels woorden. Dat kwam omdat het doorverwijzen aanvankelijk in het Engels ging. Dat gaf voor mij aan dat Web-log waarschijnlijk iets van Six Apart door de strot geduwd kreeg. Inmiddels zijn de doorverstuurtexten vernederlandiseerd. ‘Click here’ is ‘Klik hier’ geworden en ‘rediderected’ is nu ‘doorgestuurd’.

Advertentie

Geplaatst op 2007-02-03, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Inderdaad een vreemde gang van zaken…

 2. Ik snap het ook niet. Ik snap ook niet waarom ze er niks aan doen. (Lekker makkelijk voor ze)
  Ze verliezen zo wel web-loggers, die gaan allemaal massaal naar punt.nl

 3. @Morrisson: Bij Punt is het ook niet alles. Zo vind ik bijvoorbeeld hun servers een stuk trager.

 4. Ik heb er helemaal geen verstand van.
  ik heb een eigen domein en prima hulp.

 5. Goede kans voor mij om nogmaals mijn dankbaarheid aan Xi te uiten voor het aandragen en realiseren van deze oplossing: het werkt prima, sinds ik die redirect als URL ingevuld heb heb ik nog maar één keer die code gezien en dat kwam doordat ik in de vorige reactie een fout zag en die even snel wilde corrigeren entoen net iets sneller (binnen een minuut) was dan web-log accepteerd.

 6. @Frans: Ik zat niet om complimentjes te hengelen. :-) Ik vind het wel leuk dat die methode werkt. Daarnaast is het raar dat ze je gewone URL nog steeds ‘hinderen’. (Heb het pas nog eens geprobeerd.) En Web-log had inmiddels ook wel eens m’n mail inhoudelijk mogen behandelen.

 7. Jeetje, meteen een reactie terug van het team;-)) Ik heb destijds maanden moeten wachten.
  Mijn weblog is door de merkwaardige eis die ze gesteld hebben (max. 10 logjes op de voorkant) niet meer interessant om bij te houden. Ik zie btw bij een aantal web-loggers dit aantal met vele malen overschreden worden zonder sancties.

 8. @Arthead: Je kan wel meer logjes op de beginpagina krijgen, maar in het menu passen er hooguit 10. Als je meer logs op de beginpagina zet dan worden de web-logs vaak erg traag. Heel veel loggers zijn daarvan terug gekomen.
  Tegenwoordig moet het goed te doen zijn door de ‘Lees verder’-optie. Dus een klein aantrekkelijk stukje vooral zonder plaatjes op de beginpagina en het langere verhaal desgewenst met foto’s of filmpje onder de ‘Lees verder’ zetten.

 9. @Arthead: Xi ook een reactie hierboven, want een echt antwoord heb ik nog niet gehad van Web-log.

 10. Dat kan mij niet zo veel schelen eigenlijk. Maar het viel me laatst wel op inderdaad.

 11. Het gaat hen om de hits, vandaar de doorverwijzing. Onlangs ontdekte Hans dat Web-log.nl gebruik maakt van een Duitse hitmachine, het bestand zit nota bene in het contentcenter (wat een vreselijke naam) ingebouwd.

 12. @Dolby: Dat het via dat contentcenter ging was me duidelijk, en het was me ook duidelijk dat die het duidelijk niet kan trekken. Daarom raad ik iedereen af WIE (of de Poll of dergelijke) in dat contentcenter te gebruiken. WIE doet het prima buiten dat contentcentrum om, en dan blijft zo’n web-log er ook niet op hangen.
  Ze zijn toch niet met die vreselijk falk-ag of iets dergelijks in zee gegaan? Zal het eens uitzoeken. Op mijn vorige PC had ik die URL als site aangemerkt die die PC niet mocht toelaten, net als dat ilead-domein.

 13. Ik weet niet of ik het verhaal snap, Xiwel. Ik weet wel, dat jij eens opmerkte, dat mijn permalink of hoe je dat ding ook noemt, niet werkte. Ik weet ook de reden daarvan, alleen oplossen kan ik het nog niet. Als je met de rechtermuisknop op permalink klikt, en dan in en nieuw venster open, dan krijg je de link, die direct verwijst naar een bepaald logje.
  Mijn weblog heb ik ondergebracht in een sub-domein. Feitelijk niets anders dan een “map” of “directory” in mijn hoofddomein. Als ik mijn eblog benader via de link; http://www.beauvois.nl/vedat dan werkt de permalink goed. Benader ik mijn weblog vis; http://vedat.beauvois, wat makkelijker is, dan is het probleem er.
  Ik heb geprobeerd om het subdomein in een andere map uit te laten komen en daar dan een “doorlink” te maken. Ik blijf dan altijd uitkomen in het subdomein, hoe ik het wend of keer.
  Misschien heeft Web-Log eenzelfde probleem om andere dingen te kunnen laten werken.

 14. @Vedat: Dat van die Permalink zal een ander opgemerkt hebben, daar doe ik nooit iets mee. Het zal wel kloppen dat die Permalink beter werkt met alle pagina’s in je subdomein. Een simpelere oplossing is om de Permalink altijd te voorzien van target=_blank. Dan opent ie in een nieuw venster en gaat het waarschijnlijk wel goed.
  Als het om Web-log gaat, dan denk ik dat Dolby gelijk heeft. Web-log verdient aan het omsturen. Op die manier zal het surfgedrag bekeken worden door een reclamebedrijf die er vast iets meedoet.

 15. Vechten, Xiwel? Nee hoor geintje. Reageer ik nou voor de kat z’n k… Het is precies omgekeerd. In het subdomein werkt het niet, ook niet als ik in een nieuw venster open.
  Dolby zal ongetwijfeld gelijk hebben. Ik heb alleen maar mijn gedachte vermeld en dat komt weer, om wat ik met omleiding mee heb gemaakt.

 16. Als ik lees dat je het over Frans hebt dan lees ik met extra aandacht. Soms denk ik dan dat de dementie heeft toegeslagen maar dan blijkt het om een andere Frans te gaan namelijk die van 54!

 17. @Frans: De Goingforbroke Frans werd bedoeld. :-) (Toch handig dat je zijn huisnummer weet.)

 18. Het was me een tijd terug opgevallen ja, dat redirecten, en ik snapte er niks van. Ik hou er niet van en vermoed dat het te doen is om het genereren van klikken, voor welk doeleinde dan ook. Maar goed, misschien krijg je nog een antwoord waarmee je iets kunt, van de makers van weblog-nl.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: