Feb-08: Samen Raapsel

Na een zware research van enkele secondes werd het me duidelijk dat het aankomende BB+R-team hun mottige motto niet samen bedacht hebben.

Als doe-het-zelvende vrijheidslievende individualist ben ik ook niet zo blij met de kreet ‘Samen Werken Samen Leven’. Mag ik (als het aan Balkenende, Bos en Rouvoet ligt) niet meer alleen stofzuigen en moet ik iemand zoeken die mijn bewegingsruimte gaat verkleinen? Daar heb ik weinig zin in.

Tom maakte een mooie spotprent waar de heren Samen Inleveren.

Advertentie

Geplaatst op 2007-02-08, in Kiesmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Die zijn er laat bij hoor, ik lees net in het Sufferdje dat je tegenwoordig al op je zestiende uit de kast komt.

 2. Ik ben benieuwd wat het nieuwe kabinet brengt. Even afwachten, heb er nog niet zo heel veel vertrouwen in.

 3. @Hette: Ik moet het ook nog allemaal zien. Zo kan dit cabinet mogelijk toch nog net niet doorgaan. Ook is het mogelijk dat dit cabinet een zeer beperkte levensduur heeft. Balkenende is daar nogal goed in. Zaken uitvoeren waar de coalitiegenoten door beschadigd worden (denk aan VVD, D66, LPF) en vervolgens kappen. Het zou me niets verwonderen als deze keer de PvdA en CU teveel hun ziel verkocht hebben aan het CDA, en dat dat de PvdA en CU een flink zetelverlies gaat opleveren.

 4. Whahahaha……hij is gyga leuk. :-))
  By the way…….ik heb er weinig vertrouwen in, in dit kabinet.

 5. En de brillen dan?

 6. Dat die kreet van de FNV komt, wist ik al. De tekening vind ik vermakelijk.

 7. @Stro: Ervenis van een persoonsgebonden budget? :-)

 8. @Dolby: Mogelijk op TV of zo gehoord? Ik kijk weinig TV en het was me nog niet opgevallen. Maar als je zoiets als zoekterm invult dan drijft al snel die FNV-pagina naar boven. Er is nog een andere uitvoering ‘Samen Leren, Samen Werken, Samen Leven. Vraag me af waarom er niet meer samengeleerd moet worden doet D66 niet meer mee. :-)

 9. Het meest opvallende vind ik dat werken voor leven komt. Gezien de geschiedenis van de laatste jaren kennelijk en nogal hardnekkig stokpaardje van het CDA.

 10. Je ziet wie de broek aan heeft en wie in zijn hempie staat.

 11. En wie in z’n blote kontje. :-)

 12. Voor mij blijft het het SOS kabinet.
  ( Stropdas Openboordje Stropdas )

 13. @F’slag: Rouvoet mocht nu even de stropdas. Daarvoor was het Balkenende. Waarschijnlijk doet Bos niet mee, die probeert een strop te voorkomen.

 14. Goed zo, Xiwel. Je hebt gelijk.

 15. Nee hoor, gelezen in een persbericht.
  Je weblog opent erg traag, blijft hangen op het WIE-lijstje, maar daarmee vertel ik niets nieuws.

 16. @Dolby: Idd, nu doet ie het weer even goed. Ik wacht tot ie weer last geeft, want ik verdenk ook dat statcheck-geval. Sinds die er op staat heb ik af en toe dat slechteladenprobleem. Wie staat al buiten dat Web-log-ontentgedoe om. Veel Web-logs hebben daardoor last met hun Wie.

 17. ik geef toe dat het walgelijk klinkt en het papagaaienkoor van het journaille neemt de kreet in al haar items over.
  Maar toch: zonder het loden partnership met de VVD kan het CDA eindelijk wat afstand nemen van de afgrijselijke filosofie van Thatcher ;: there ’s no such thing as society”

 18. Samen spelen samen delen…das al een heel oude term uit de onderwijshoek…. :-)

 19. Als brave individualist zul je weinig te vrezen hebben, hoop ik. Bedoeling van het motto, en naar ik hoop van het kabinet, zal zijn om de ouderwetsche solidariteit weer een beetje terug te krijgen ipv de ieder-voor zich-en-de-rest-kan-doodvallen- houding.
  Ik ben geen christenfan, maar toch vind ik het kabinetsbeleid niet verkeerd. Met de standpunten van de CU aangaande vreemdelingen, sociaal beleid en milieu vind ik weinig mis. Het is ook dáárom dat de CU meedoet, niet om abortus of homohuwelijk af te schaffen, dat zal ze (gelukkig) niet gaan lukken, veronderstel ik.
  Het blijft doodzonde dat GroenLinks erg voorbarig afhaakte. :(

 20. @Epi: Als GL mee had gedaan, dan zaten er 3 verliezende partijen in het cabinet, nu zit er tenminste nog 1 winnaartje bij. Je hebt ook kans dat het CDA zich door de CU minder bedreigd voelt, waardoor ze mogelijk minder met de hakken in het zand regeren. Het zou me niet verwonderen als dit 3-tal meer resultaat op milieugebied haalt dan een regering met GL of SP op de plek van de CU.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: