Feb-20: Achtergrond

Een oplettende leesster merkte dat ik de laatste tijd aan het rommelen ben met de achtergrond. Bij web-log kan dat ook. Voor mensen met een lagere schermresolutie valt er niets te zien, maar de bezoekers met gemiddeld beeldscherm zien (als zij hun browser schermvullend hebben) redelijk veel lege ruimte om een log.

Die ruimte kan je een eenvoudig kleurtje geven, of een behangetje zoals ik nu heb. Yukiko heeft een aardige met een setje tafelzeiltjes bloemen. Bij mij stond er een horizontale waterweg. Dat ding hier rechts is een resultaat van een Pascal-programma dat ik 10 jaar terug maakte. Daarmee is ie redelijk uniek.

Ik vond ‘m alleen wat druk. Eerder had ik een stratemakeropzee-motief wat ik met Paint getekend heb. Die is een stuk rustiger en heb ik maar weer terug gezet.

Ik heb nog eventjes nagedacht over een bubbeltjesplastic-patroon.

Erg leuk, maar dat is meer iets voor Bubbles. Zij houdt waarschijnlijk ook van het spelletje waar dit uit komt.

De achtergrond is ook nog bewegend te maken, maar daar moet ik helemaal niet aan denken. Ik vind dat bewegende wisseltegeltje al irritant genoeg. Dat tegeltje heb ik overigens teuggehangen omdat ik hem ook op andere weblogs zag verschijnen. En m’n opwarmingspreuk is weer redelijk actueel, ik stook bijna niet.

Geplaatst op 2007-02-20, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 36 reacties.

 1. Met zo’n bubbeltjesplastic achtergrondje zou ik onmiddellijk in mijn beeldscherm knijpen…

 2. Ik heb ook met veel moeite een achtergrondje erin gezet. Was nog een hele klus want ik wist niet precies hoe het moest. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met het resultaat. Ik weet niet waarom, maar ik vind je nieuwe achtergrond niet zo goed bij je passen. Te wild denk ik.

 3. @Hette: Vind ik ook. Ik had de kleuren al fletser gemaakt, maar dat wou ook niet echt helpen. De zeestraatstenen zijn weer teruggelegd. :-)

 4. @Rianne: Die verslaving ken ik, vandaar de link naar het spelletje. :-)

 5. OH….! ik doe reload… (OK, na een uur ofzo, kind halen van school enz enz enz enz).. en de hele waterweg-tile is weg! ik vond ‘m leuk, cool ook, zo’n pascalprogramma -maar je hebt gelijk: hij is wat druk.
  Het Bubbel-plastic lijkt me ook wel wat. Maar misschien is dat ook druk. Of is de grap er snel vanaf.
  Ahja, misschien is alles wat niet teveel opvalt het beste. Voor de leesbaarheid enzo. Leidt niet af :-)

 6. (offtopic) (En.. hierboven moest weer die apetrage vreselijkrukkende anti-comment-spam-code worden ingevuld…… Terwijl het toch geen “Hello Nice Site!”-comment was :-} ik geen ‘weblog’ in mijn URL heb of enkele seconden eerder nog iets ànders had getypt.)

 7. Misschien is Jolie inmiddels te jolig voor de Six Aparters. Even kijken of dit wel werkt.

 8. Ja, als ik aan al die vlezige p*-sites denk die vandaag achter de naam zitten die destijds op mijn geboortekaartje stond… ;-}}} (ik heb het altijd tegen mijn ouders gezegd: “had er nu gewoon elizabeth -mijn laatste naam- van gemaakt ;-/”)
  Even kijken of ik zònder URL ook een ***** ben…

 9. Zonder url ben ik ook een commentspammend gevaar dat een code moet intikken.. 8-)

 10. Maar met een andere naam weer niet ;-)

 11. P.S Xiwel: wat een gave url via fol.nl, hoe heb je die gemaakt!?

 12. Wauw Xiwel wat cool, met javascript :-)) Het is dat ik die gekke beheerdinges krijg als ik ‘m probeer te kopieren, anders zou ik er als ik hier ben naar verwijzen :-))

 13. ~Ik houd alleen van bubbletjesknijpen in real-live en wat jouw achtergrond betreft die zie ik alleen maar als uni-geel. Niks geen behangetje.
  Die tegel doet ut um trouwens wel he? Whahaha…….gaaf die loesje.

 14. @Ellen: Dan gebruik je een beeldscherm met 800 pixels breed (SVGA). De meeste PC-gebruikers hebben tegenwoordig meer pixels in de breedte en zien nu naast dat geel een zootje blauwe straatstenen.

 15. Ja, zo zie ik het ook, die blauw onrandde klinkertjes. Niet opvallend, dus inderdaad goed.

 16. @eiloJ: als het anders niet lukt kun je toch ook bij die reactie van Xi met die link rechtklikken en link kopiëren kiezen, daarna kun je hem bij de reacties bij URL pasten en dan werkt hij bij alle webstreepjelogs als je “persoonlijke gegevens onthouden” hebt aangevinkt? Zo heb ik hem ook bij alle webstreppjes bij mijn reacties staan en het werkt prima: zie alleen als ik op een ouder log reageer heel af en toe nog die code.

 17. Ha dankje Frans54, kheb het geprobeerd, maar dan krijg ik beheerdinges.webminlog in mijn copybuffer, ik “schrijf hem nu gewoon over” uit de Infobalk onderin de browser, die toont ‘m wel :-)

 18. Ik hoop wel voor jou, dat je zo’n behangetje niet in jouw huis hebt, alhoewel… Het verdrijft de vliegen.

 19. @Vedat: Nu snap ik waarom ik vrijwel geen vliegen heb.

 20. Ik hou vooral van rust, dan komt het verhaaltje beter uit.

 21. @eiloJ: ik zie wat je bedoeld, dat het met die link van mij wel lukte komt waarschijnlij doordat ik geen webstreepjelog heb.

 22. @Rene S: Als het te wild is, kan je altijd nog het scherm smaller maken.

 23. Even tussendoor..
  Zou je mij willen mailen? Ik wilde je een bericht sturen over die SPAM code, maar de mail die ik naar het adres in de link stuurde kwam onbestelbaar terug :)

 24. @X&F, thnx :-)
  Interessant Koosje, ik ben benieuwd of je er reacties op krijgt als je een stukje over de zpam-code schrijft en vooral of ze het six-apart-probleem kunnen oplossen..

 25. Ja, deze vind ik een stuk beter!

 26. Zo.. hier ga ik me het weekend over buigen. Bedankt voor de tips..

 27. Dat resize-window–javascript vind ik ook erg cool Xiwel, edele eenvoud, erg mooi :-) En dan werkt het ook nog in Safari ;-)

 28. Ik zag dat je bij web-log had zitten klagen over WIE, en dat je als antwoord kreeg dat je I.E. 7 moet installeren.
  Dus vervolgens zocht ik naar een gevatte tegenreactie van jou (want zo simpel kan het natuurlijk niet zijn) maar die was er niet.
  Komop, geef ze van Jetje!

 29. @Mack: Ik weet niet of het waar is en wil het niet testen. Dwz ik zet IE7 nog niet op mijn PC en wacht even af of andere IE7-gebruikers dat argument omzeep helpen. Opzich is het heel slecht als iets niet werkt met de meestgebruikte browser.

 30. Ja, dat las ik ook….. (dat van W.I.E. en IE/7) het leek me een bogus-argument, want een trage server (nl. de machine waar de W.I.E informatie vandaan komt, toch) heeft niets te maken met client-side gegevens als het type browser.
  Althans, dat zou je verwachten op basis van de technische gegevens.
  Maar wie ben ik, ik heb geen webminlog-log (al krijg ik wel spam van ze omdat ik er voor familieooit een log aangemaakt heb, zucht.)

 31. @Jolie: Ik geloof dat dit al met JavaScript versie 0.9 kon. Zou toch erg zijn als Daktari het daarop laat afweten. :-)

 32. Zelden zo’n modern omabehangetje gezien, ja, het resultaat mag er zijn, zei de gek. Of zoals je zelf zegt:”reselultaat”.

 33. @Dolby: Erger nog ik tik het zfs, zal ik die el daar ook maar even wegknippen? :-) Sta er wel nr 1 mee in Google.

 34. @Xinix, daarmoet je niet te licht over denken hoor ;-))))

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: