Mrt-11: Verwildering

Geboren in: Kabinettici milj.inw. K/milj.
Zeeland 3 0,380 7,89
Limburg 4 1,136 3,52
Overijssel 2 1,109 1,80
Groningen 1 0,575 1,74
Zuid-Holland 6 3,452 1,74
Friesland 1 0,643 1,56
Noord-Holland 4 2,595 1,54
Gelderland 2 1,971 1,01
Noord-Brabant 1 2,416 0,41
Nederland 26 16,400 1,59
Marokko 1 33,200 0,03
Turkije 1 67,800 0,01
       
Kapelle (ZL) 2 0,012 166,67

Volgens mij is der Geert nog lang niet klaar met zijn kruistochten. Om flaters te voorkomen heb ik hier rechts een tabel geplaatst met daarin het aantal kabinetsleden dat geboren is per provincie en per land. Daaronder een landkaartje met de geboortelocaties.

Allereerst is goed te zien dat mensen die buiten Nederland geboren zijn vrijwel geen kans hebben om in het kabinet te komen. Een groter gevaar vormen de Zuid-Limburgers, maar liefst 4 stuks. Daar krijg ik de kriebels van. Zijn deze mensen wel loyaal aan Nederland? Zij gaven toch altijd zo af op de Hollanders en doen veel hun inkopen op de Luikse markt.

Toen ik de lijst sorteerde bleek Zeeland een nog veel groter probleem. Zij scoren het hoogst per inwonertal. Als Zeeland 1 miljoen inwoners zou hebben, zouden ze maar liefst 8 Zeeuwen in het kabinet zitten. Gelukkig hebben ze minder inwoners. Dat deze provincie al voor de 4de keer op rij de premier levert moet te denken geven.

Het zal Geert en de zijnen inmiddels opgevallen zijn dat veel Zeeuwen erg donker haar en donkere ogen hebben. Het kan niet anders, dan dat hier sprake is van dominant Spaans bloed.

Dat er maar liefst 2 kabinetsleden uit de mini-gemeente Kapelle komen moet alle bellen laten rinkelen. Een daarvan heeft 3 keer voortijdig een kabinet in de soep laten lopen en is bezig aan zijn 4de. Zijn die Kapellenaren wel loyaal of gebeurt dit met opzet? Duidelijk tijd voor een parlementaire enquete.

Advertentie

Geplaatst op 2007-03-11, in Kiesmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 27 reacties.

 1. Wie zijn die twee Belgen met een Nederlands paspoort?

 2. Sorry Rob, ik was nog met de text aan het rommelen. Welke Belgen?

 3. Een prachtig statistiekje, dat die Zeeuwse revolutie zo ongemerkt is gegaan :)!
  Maar moet je Drente en Flevoland als achtergesteld gebied niet ook opnemen?

 4. @Jolie: En wat dacht je van Utrecht, die provincie heeft meer inwoners dan Drenthe en Flevoland.

 5. Ja, Wilders opgepast! Voor je het weet wordt er gestreden voor Zeeuwse belangen. Op iedere party in Den Haag verplicht Zeeuwse mosselen serveren, brood met verplicht Zeeuws Meisje erop, en als snoepgoed natuurlijk Zeeuwse boterbabbelaars. De tsunami van Zeeuwen is een feit!

 6. Het was al na twaalven. Je had het over de ministaat ‘Kapelle-Biezelinge’ in Zeeland. Ik was al een stap verder, namelijk in het Belgische Kapellen. Probleem opgelost.

 7. Ze letten tegenwoordig overal op.
  De mensen moeten uit alle landsdelen komen, alle leeftijden bevatten en de geslachten moeten gevarieerd zijn.
  terwijl mensen stemmen op ideeen, mag ik hopen.

 8. Het is heel simpel: in Zeeland zijn de huizen goedkoop en in Utrecht duur. Drente is te ver van Den Haag. Ik bedoel maar, ze komen er niet zozeer vandaan, ze zijn erheen gegaan. ;)
  Uiteraard ben ik het helemaal met René eens.

 9. Dit is natuurlijk niks, Xiwel. Je laat de autochtone Nederlanders allemaal geboren worden in een provincie, maar de allochtone Nederlanders worden in een land geboren. :)

 10. @Vedat: Als je goed kijkt, dan staat Nederland er ook tussen.

 11. Ja Utrecht Xiwel, die was ik in de gauwigheid nog vergeten: die provincie moet samen met Drente en Flevoland (en Wilders ;)) natuurlijk protest aantekenen.
  En er zit wel wat in, in wat Vedat opmerkt; de mensen uit Tur en Mar zijn eigenlijk ook resp Zuid- en Noord-Hollanders, Albayrak is een R’dammer en Aboutaleb een A’dammer… Van mij mogen ze als zodanig meetellen :)
  Wat mij meteen brengt bij de volgende vraag, hoe bereken je zoiets nu precies? ik kan het namelijk niet herhalen ;-} De lagere school is te ver weggeraakt ;-} Voor mijn gevoel zou Zuid-Holland dichter bij de 2 moeten liggen 6 k’s en iets meer dan 3 milj mensen.. Toch? (ik zei al: lagere school is verweggeraakt ;-})

 12. @Jolie: Ik begreep van Vedat dat ik de provincies (of vergelijkbare deelgebieden) in Marokko en Turkije moest opzoeken. Dat vond ik wat lastig, daarom heb ik ook de Nederlanders bij elkaar geteld en er tussen gezet. Het ging me overigens meer om het offensief uit groot-Maastricht (2 x Maarstricht, 1x Meerssen en 1x Houthem-Valkenbrurg).
  Via Wikipedia is te achterhalen hoeveel mensen in een provincie wonen. Dat staat in het bovenstaande lijstje. ZH heeft 3,452 miljoen inwoners. 6/3,452 is 1,74 kabinetters per miljoen inwoners.
  De CV’s van de regingsleden zijn te vinden via regering.nl (als ik zin heb zet ik de link nog even in het logje).

 13. Ik hoop dat Wilders snel verdwijnt. Brrr enge man. En dat terwijl zijn eigen vrouw nota bene ook 2 nationaliteiten heeft.

 14. Hette: De vrouw van W is een Buda-pester, dus daar die religie gaat het ook nog ontgelden. :-)

 15. Inderdaad, Xiwel, heb ik weer niet goed gekeken. Hebben die andere landen dan geen provincies of wat daar op lijkt?

 16. Als Drent wil ik mij best laten vertegenwoordigen door een Fries of een Groninger, maar al die griezels van een katholieken, kijk eens naar die limburgers: ook donkerharig en bruinogig, allemaal Spaans bloed! Illegaal het land binnen gekomen in de tachtigjarige oorlog. En maar zingen van: de koning van Hispanje heb ik altijd geeerd, hoe zit het met die loyaliteit???

 17. @Aargh: Je weet dat de Groningen Sharon Dijkstra is en de Fries Tineke Huizinga? :-)

 18. Ik heb geen tijd om het uit/op te zoeken (straks loopt mijn bad over) maar zijn die twee wel in Turkije en Marokko geboren of zijn ze, net als het merendeel van de dubbelpaspoorters, gewoon in één van de Nederlandse provincies geboren en hebben ze dat tweede paspoort alleen maar ivm de afkomst van hun ouders?

 19. Nu even wat meer tijd, ze zijn dus inderdaad in T. resp M. geboren. Het lijkt me trouwens wel interessant om deze twee ook af te zetten tegen het totaal aantal inwoners van Nederland van Marokkaanse resp. Turkse afkomst danwel met een Turks of Marokkaans paspoort (excl. resp. incl. degenen die gewoon in Nederland geboren zijn). Dat geeft waarschijnlijk een beter beeld van in hoeverre deze groepen vertegenwoordigt zijn dan het afzetten tegen het aantal inwoners van T. resp M.

 20. @Xiwel: Tjesus! Je gaat me toch niet vertellen dat Sharon en Tineke in het geniep Katholiek zijn?

 21. @Aargh: Tot nu toe had ik het K-woord niet gebruikt in dit logje. :-)

 22. Hahaha, goede analyse van een nieuw probleem.
  Hugo Brandt Cortius schreef eens dat wanneer ons Limburg bij België zou worden gevoegd het IQ van de twee landen zou stijgen. Lijkt me een mooie oplossing, iedereen blij. :)

 23. Hugo BC ziet het altijd scherp, misschien ook maar Zeeland overhevelen? Of worden we dan te slim? :-)

 24. Kijk zo kan je het ook bekijken…Kruistocht in een schapenvacht. ;).

 25. @Natascha: Het is dan maar goed dat je nooit op De Telegravin komt, want daar barst het van de Zeeuwen.

 26. In de tijd dat Nederland oorlog had met Spanje hadden de meeste Zeeuwen al donker haar. Ook waren de Zeeuwen toen al een stuk korter dan gemiddeld. En er is zeker geen inmenging geweest. De Spanjaarden waren katholiek de zeeuwen grotendeels protestant of gereformeerd. Toen Spanje heel West-Europa bezat is er op een bepaalde tijd een wapenstilstand geweest alle gewesten hielden deze stand op een na. De Zeeuwen wilden blijven vechten omdat ze zo’n bloedhekel hadden aan die Spanjaarden. De Zeeuwen hebben van alle nederlanders waarschijnlijk de meeste Spanjaarden vermoord.

 27. @Een Zeeuw: Bedankt voor deze mooie aanvulling. Ik weet ook niet beter dan dat er godsdienstmatig iets flink rammelt. Maar waarom zij dan donkerder haar hebben is me nog niet duidelijk. In Vlaanderen zie ik hoofdzakelijk blonde/rossige mensen tot in Dunkerque aan toe.
  Het kan dus ook niet zijn dat er oorlogsmidaden door de Spanjolen zijn gepleegd.
  Is er ooit onderzoek naar gedaan of er dan bijvoorbeeld een oude band was met de Kelten uit Wales die ook klein en donker zijn?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: