Apr-06: Escalatie?

Vanwege mijn betrokkenheid bij Friesebrug, loop ik er regelmatig even langs om te kijken of er al iets gewijzigd is. Er zijn namelijk wat kleine toezeggingen gedaan door de gemeente. Tot op heden waren mijn ommetjes tevergeefs. Het is er nog steeds een zootje en fietsers worden er met de dag assertiever.

Gistermiddag stonden er plots 6 ME-busjes op de Kanaalkade-oprit van de Friesebrug. Elk busjes was gevuld met zo’n 12 agenten. 36 man (heb geen vrouwlijke agent gezien) uit Noord-Holland-Noord (NHN), 24 uit Kennemerland (KE) en 12 uit Utrecht (U).

Rechts op de foto zijn 2 ME-busjes te zien en links de Friesebrug. Ik vreesde dat de taludheffers versterking hadden gekregen. Was het zo uit de hand gelopen gefietst dat deze interregionale inzet nodig was?

Bij de busjes gekomen nam mijn bezorgdheid af. Alle ME’ers hingen in en rond de busjes en genoten zichtbaar van het zonnetje. Ik hoorde een opmerking ‘dat het bij Newcastle ook al zo was’. Nu begreep ik ook de 3 setjes paard-opzittenden, waarvan 1 ME-paard de Langestraat bij de Hema flink had bemest. Menige funshopper zal niet blij geweest zijn met dat 3 meterlange strontspoor. Bestaan er geen luiers maatje-paard?

Ik zag zelfs 3 agenten op hun stalen ros. We hebben hier biketeams, maar het moet schijnbaar heel mooi weer zijn willen die op hun bike springen. Twee motoragenten hadden daar duidelijk geen zin in en scheurden door het fiets- en voetgangersgebied.

Bijelkaar zag ik dus zo’n 80 manschappen en die moesten de ‘voetbaslsupporters’ in bedwang houden. Nou dacht ik dat sport verbroedert, maar bij voetbal moet die verbroedering schijnbaar door de ME afgedwongen worden.

Mijn ommetje ging ook over het Waagplein en net als in de rest van de stad vielen me daar geen voetbalfans op. Toen de Newcastle-aanhang er was zag ik duidelijk een ophoping van verticaal gestreepte shirtdragers. Tot na de wedstrijd (die ik overigens niet bekeken heb) weet ik nog steeds niet hoe het shirt er van de Bremense voetbalploeg uitziet. Waren er wel mensen uit Bremen? Of waren deze meteen doorgereisd naar De Kooi, het Frisia DSB-stadion dat een stuk buiten de stad ligt.

Geplaatst op 2007-04-06, in Alkmaar, AZ-matig, Brugmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Voortaan een zoemlens gebruiken, dit is mij niet rellerig genoeg. :-)
  Wat is “verboedring”? Iets met broeden op verbroedering?

 2. @Dolby: Aangepast. Ik wilde zowel de brug als die bussies op de foto hebben. Ga er even met de muisaanwijzer over om in te zoomen.

 3. Fietsen is een echte mooi weer ding, juist voor agenten.
  Ze moeten de boel op orde houden, maar soms lijkt het alsof ze dingen erger maken.

 4. Goed gedaan! Hoe krijg je dit voor elkaar?

 5. @Dolby: Klik even op Beeld > Bron en zoek naar onmouseover.

 6. Ze waren er wel hoor; die supporters. Gekleed in groen, met wit en oranje. Inderdaad in de buurt van het DSB stadion, waar ik woon….

 7. @Liz: Dus stond de ME zeer ‘strategisch opgesteld’. Om daar te komen kunnen ze niet meer de Bierkade nemen, maar moeten ze aansluiten in de verkeerspuinhoop bij de Omval. :-)
  Iets groenigs is me tussen 15 en 16 uur niet opgevallen in de stad. Was er nog een agent over voor bij het stadion?

 8. Die foto van die bomen en dat paadje met die sloot er naast, weet je zeker dat die niet in Vaassen is gemaakt?

 9. @Mack: Door je zwangerschapsbezigheden heb je waarschijnlijk dit logje gemist.

 10. Maar wie moesten hier nou het land of de stad uitgejaagd worden, de Engelsen of de Duitsers? Ik neem trouwens aan, dat ze zich wel rustig gedragen hebben, want bij Alkmaar begint immers de victorie.

 11. @Vedat: Het waren deze keer Bremers.

 12. Nou…er waren nog wel wat agenten. Maar niet genoeg om te voorkomen dat er een sliert “Bremers” dronken over de Vondelstraat zwalkten. Gevaar opleverend voor het verkeer, want er werd overgestoken zonder uit te kijken.

 13. Daar zou ik niet wakker van liggen Liz. Ruitenwissers aan en gas geven. Prettige Paaaaaaaaaaasen. :-))

 14. Nou, die kopfoto gaat je nog bezuren, mannetje. ;)

 15. @Mack: Als ik maar geen bier drink, dat heeft nogal een versterkende werking. Nog geen 500 meter ten westen van die polloristen begint een flink dennebos. Daar heb ik geen last.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: