Apr-23: Retteketet

Dertien dagen eerder las ik dat gemeente Alkmaar nog geen idee heeft hoe en waar het landskampioenschap van AZ gevierd moet worden. Eigenlijk werd er weinig rekening mee gehouden.

Nu PSV met een eind-aftakeling is begonnen, is plots AZ op de bovenste plek van de eredivisie beland. Konden ze weinig aan doen, hun doelsaldo was hoger dan dat van PSV en Ajax. Als gediplomeerd sportleek begreep ik dat er nog maar 1 wedstrijd te gaan is en AZ moet die gelijkspelen of verliezen om de gemeente behulpzaam te zijn. Dat zal moeilijk worden bij Excelsior en te opvallend.

Een andere optie is dat PSV of Ajax in hun laatste wedstrijd zo’n 6 doelpunten meer gaan scoren dan hun tegenstander. Zie ook niet dat dat zo haalbaar is. Als AZ het voor elkaar speelt om te verliezen, dan komt er nog een mogelijkheid om enkele weken later de beker winnen in een directe wedstrijd tegen Ajax. Het wordt dus echt wel tijd om dat draaiboek in elkaar te flanzen.

Gelukkig liggen er geen woonarken in de Mient voor het Waagplein en de gondel is ook al een tijdje pleite. De dekschuit van het Biermuseum zal het wel houden. Nu maar hopen dat Marco Borsato verkouden is. Misschien is het iets om te bedenken dat de ‘Z’ in AZ voor ‘Zaanstreek’ staat. De Wastora-boys die AZ 40 jaar terug hebben opgericht hadden hun winkels in Alkmaar en Zaandam. Is het iets om de Zaankanters dit feest te gunnen?

Geplaatst op 2007-04-23, in AZ-matig, Kunstmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. ik zou het AZ van harte gunnen, waar het feest ook gevierd werd. Toch lijkt het feest in Alkmaar me leuker voor de fans (voor de voetbalfans.. ;)) dan elders.

 2. Alvast proficiat Xiwel, jullie zijn de terechte kampioen. Het lijkt net alsof je geen zin in een feestje hebt. ;)

 3. @Jolie: Ik gun het AZ ook. Zover ik begrijp is hun spelersgroep een stuk goedkoper dan die van Ajax, PSV of Feyenoord. Als dat klopt, dan wint samenwerken van het geld.

 4. @Epi: Ik heb er niets aan bijgedragen, de eer komt geheel AZ en haar aanhang toe. Ik beschreef het vanuit de gemeente die nog niets bedacht had.
  Mij maakt het zeer weinig uit. Zo weet ik niet beter dan dat ze met 11 tegen 11 spelen, maar misschien is dat de laatste 10 jaar wel veranderd. Ik gun het ze van harte en het zal wel op het Waagplein gevierd worden. Daar valt niet onderuit te komen, wat de organisatici ook verzinnen. :-)

 5. Dus de kop van Noord-Holland zal zondag meer feest vieren dan maandag?

 6. Wat nou ELDERS…..AZ staat inderdaad ook voor de ZAANSTREEK. Mijn Zaanstreek. Dat betekent dat daar het feest inderdaad ook gevierd kan worden.
  (*niet dat we dat hier willen trouwens, laat het maar mooi in Allekmaear blaive*).
  AZ kan ook nog met 6-0 verliezen. Dan weten ze zeker dat ze geen kampioen worden. Doorzichtig maar wel makkelijk voor de regio. En dan kan van Gaal gewoon naar het buitenland om coach te worden van het allerbeste land ter wereld zodat hij zeker een prijs zal winnen. Ook dat verdienen wij.

 7. @Plateau: Ik moest even zoeken, een zag dat Jolie het woord ‘elders’ had ingetikt. Met mijn achternaam zou ik die fout niet mogen maken.
  Bij een verlies van 1-0 zal AZ ook wel naar de 3de plaats zakken, of die andere 2 moeten het nog bonter maken. :-)

 8. Ik gun het Van Gaal van harte.

 9. AZ bijna landskampioen? Dat is mooi voor Alkmaar. Ik ben benieuwd hoe het afloopt. De straat bij het stadhuis is geloof ik een beetje te smal voor een feest. Maar het kan toch wel op het plein waar normaal de kaasmarkt wordt gehouden?

 10. Niet dat het mij iets kan schelen, maar ik vind het best leuk als AZ kampioen wordt. Weer eens iets anders dan PSV of Ajax en ik gun ’t Van Gaal wel. Leuk ook dat het komend weekend nog alle kanten op kan. Prettig voor de KNVB, die er speciaal voor heeft gezorgd dat er nu in drie stadions een kampioensschaal klaarstaat. Ik neem aan dat ze het origineel naar Alkmaar sturen!

 11. Tja….kampioen worden. Het zal de gemeente maar gebeuren op de dag waarop de vrijmarkt begint…!!!! :-)

 12. De gemeente is er nu toch mee bezig … om de huldiging uit te stellen … want de suportersbus uit Rotjeknor komt nogal laat terug.

 13. PSV wint met 18-0.

 14. @Mack: Als ze met 8-0 winnen zou het al fantastisch zijn … voor de mensen die omkoopschandaalverhalen schrijven. :-)

 15. Ja, een mooi schandaal is wel weer eens welkom in dit brave balkenederland.

 16. Veel te warm voor voetbal, lekker met en goed glas wijn (lees Tulipe Rosé) in de tuin onder de plantaan, haha

 17. @Aswin: De foto van het terras staat er niet voor niets bij. Volgens mij gaat de horeca (lees kroegen die geen Tulipe Rosé koud hebben staan) winnen, ongeacht AZ nu wel of niet kampioen wordt.

 18. Ach, Xiwel, ik kreeg enkele dagen geleden nog een vriendelijke e-mail van een Feyenoord fan die me als PSV fan (de toen) komende zondag veel plezier wenste want: ‘het is jullie gegund.’
  Hem kennende zat er veel cynisme en venijn in die opmerking, dus ik heb ‘m truggemaild dat ik ‘m veel sterkte wenste met de promotie/degradatie wedstrijden van Feyenoord en dat ik ervan uitging dat PSV met 13-0 van Vitesse zou winnen.
  Die opmerking over de 13-0 heb ik zondagmiddag nog op de radio hier gemaakt maar dat was – eerlijk is eerlijk – níet serieus bedoeld (goh). Dat het dus zondagmiddag een nogal bizar en onwerkelijk feestje werd, lijkt mij duidelijk. Wel leuk; ook al was het ‘slechts’ 5-1. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s