Mei-09: Nog even doorbomen

De gemeente Bergen (NH) heeft op haar drukste rotonde (tussen de Van Blaaderenweg en de Dreef) een rondje jonge bomen geplaast. Nou vraag ik me af of die middelste ‘boom’ ook mee gaat groeien. :-)


De foto hierboven is van anderhalve maand terug en die hieronder geeft de huidige situatie aan:

Advertentie

Geplaatst op 2007-05-09, in Regiomatig, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 26 reacties.

 1. Sjemig Xiwel wat heb je dat weer kunstig gedaan. Schitterend om te zien hoe of dat werkt (met je muis eroverheen voor de huidige situatie).
  Het is mooi geworden dat rondje bomen. :-)

 2. @Ellen: Dat muistrucje had ik al eerder gedaan, ga maar eens met de muis over de zoekverrekijker.
  Bij het opmaatknippen van de 2de foto merkte ik dat ik de vorige keer toch op een iets andere positie stond, ik denk een paar stappen verder van dat ding. Dus helemaal goed krijgen doe ik hem niet.
  Toch groeien die wegwijzers nog niet erg mee. :-)

 3. Heerlijke Hollandse onnozelheid. Goed gezien!

 4. hahah, inderdaad een beetje onnozel. Misschien wordt die middelste paal ook elk jaar verlengd?

 5. @MiB: Dat moet dan weer een Zeeuw zeggen. Of bedoel je Nederlandse onnozelheid? :-)

 6. @Hette: Verlengen zal ook lastig worden ivbm stijve nekken en het beperkte zicht door voorruiten.

 7. De automobilisten kunnen altijd nog even stoppen op de rotonde en dan uitstappen om te kijken welke afslag ze moeten nemen.

 8. Pracht manier om toeristen het “bos in te sturen”…. ;-)

 9. De middelste boom gewoon kappen en er zo’n paddestoel voor in de plaats zetten, de automobilisten met goede ogen kunnen dan als nog zien waar ze heen moeten en de anderen zouden zowiezo niet achter het stuur moeten zitten.

 10. @Erik: Je bedoelt zoiets. :-)

 11. Fantastisch. Er zijn kennelijk twee tekentafels actief: één met beplantingsplannen en één met verkeersborden. En die hebben geen contact met elkaar of met de buitenwereld.
  ‘Op papier klopte het!’

 12. Hahaha, heerlijke blunder. Mooi in beeld gebracht.

 13. Hahahaha *snik* wat een slimmerikken, -en wat anderen ook zeggen, mooi gedaan met die MouseOver!

 14. @Jolie: Van ‘anderen’ heb ik nog geen last gehad, ik ben zelf gewoon zo’n lastpak. :-)

 15. @Marina: De ANWB doet er meestal een paar jaar over eer ze iets veranderen en de gemeente doet er waarschijnlijk net zo lang over om de ANWB op de hoogte te stellen. :-)
  Ik weet trouwens niet wat ze er aan willen en kunnen doen. Die borden hoger zetten lijkt me geen optie. Het ‘uitplaatsen’ zorgt ervoor dat er meer borden nodig zijn.
  Misschien is het het beste om doe boompjes wat lager te houden. Maar aan het hekwerk te zien was dat niet het plan.

 16. Ha, ik bedoelde met ‘anderen’ eigenlijk: ‘ik sluit me aan bij de anderen die ook zeggen..’ kHad het een beetje onhandig geformuleerd Xiwel :)

 17. @Jolie: Wel leuk dat zo’n zin op 2 manieren te lezen is. :-)

 18. Nee, dit is bewust zo gedaan. De gemeente redeneert als volgt: Iedereen die deze rotonde neemt kent hier de weg, want toeristen komen hier toch niet!

 19. Een oplossing zou kunnen zijn dat ze de bomen twee meter laten zakken.
  Trouwens je hebt niet alleen de bomen veranderd met dat dubbelbeeld maar zelfs ook de auto’s! Knap hoor.
  p.s. Hoe gaat dat ook al weer. Ik had het genoteerd maar kan het niet meer terug vinden.

 20. @F’slag: Met mij gaat het redelijk, maar je bedoelde waarschijnlijk die html-code. :-)
  Boven in het menu op Beeld klikken, daarin op Bron. Daarin zoeken naar het woord rotonde. Iets daarvoor begint de code met < img onMouseOver etc. Gewoon dat zwikkie kopiëren en de paden naar de 2 foto's vervangen door iets van jezelf. Zorg dat er geen ' of " zoekraken, want dan werkt het niet. Als je het in de web-log editor wil plakken, dan moet je die eerst even in de mode html zetten.

 21. @Mack: Liz tikte al eerder dat op deze manier de mensen het bos ingestuurd worden. Voor veel toeristen is dat ook de eindbestemming. Rondom is bos te vinden, je kan dus nooit misrijden. Probleempje is wel dat als je hier het bord volgt richting Zee, je vast komt te staan in het centrum van Bergen. Da’s is voor auto’s een waardeloos dorp om te doorkruisen.
  En je kan natuurlijk een kaart meenemen, zoals geadviseerd door de ANWB. :-)

 22. In de herfst mogen ze de straatnaam wel aanpassen, wordt dan meer “weg van Blaaderen”. Enige oplossing lijkt me één of meer vooraanduidingsborden op de aanvoerwegen (om zoeken op de rotonde zelf wat te beperken) en een bord op de kop van de afslaande wegen. Inderdaad een flink aantal extra borden.

 23. Is er eigenlijk een specifieke beroepsopleidng voor ambtenaren ?

 24. @Willem: Het zit niet in de opleiding. Met beginnende ambtenaren is weinig mis. Ik denk dat ze vaak te lang op hun plek blijven zitten en daar vervolgens blinde vlekken ontwikkelen. En misschien slikken ze wel aandachtverslappende middelen. :-)

 25. Hey, wij zijn hier gisteren toevallig langsgekomen en Stro kon zich jouw logje hierover nog goed herinneren! Het is dus nog steeds zo, op de gok gingen we maar een kant op… Onnozel zeg! Je ziet echt niks meer van die borden!

%d bloggers liken dit: