Mei-19: Nipple Controlled Diggeridoo

Ik zie dit soort ‘opscheppertjes’ steeds vaker en vroeg me af waarom iemand daar voor Jan met de korte achternaam op gaat zitten. Totdat ik de besturing zag. :-)

(Dit grafie past prima in de etalage van het speelgoedzaakje linksachter. In die etalage staan vooral blikken trapauto’s uit grootvaders tijd.)

Geplaatst op 2007-05-19, in Alkmaar, Overmatig. Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Voor een beetje redelijk tot goed uurloon wil ik wel voor jan met de korte achternaam op dat ding gaan zitten om te graven. :-))

 2. @Ellen: Als je zo’n ding wilt gebruiken om bijvoorbeeld een ‘garage te verbouwen’, dan kan je beter even zo’n grotere halen van het Corusterrein. :-)

 3. Hans heeft na gisteren minimaal drie van die apparaten.

 4. Ook zonder associaties bij het besturingssysteem zou ik best wel eens met zo’n machine willen werken. Voor een dagje dan. Een hele loopbaan lijkt me wat teveel van het goede.

 5. @Mack: Moet wel passen in de nieuwe zandbak. :-)

 6. maar als ik dan zie hoe iemand daar mee werkt is dat wel weer meesterlijk hoor…

 7. Dat zijn juist geinige apparaatjes. Veel leuker dan die grote dingen!

 8. Dat zijn nu van die apparaten waardoor iedere keer de stroom uitvalt of water op een verkeerde plaats de waterleiding verlaat.

 9. Onder nipple controle versta ik wel iets anders, Xiwel.

 10. @Vedat: Ik bedoel dus de definities 1, 2a en 3a in Merriam-Webster. :-)

 11. Het zijn inderdaad wel meestal mannen die zich aangetrokken voelen tot werk met deze apparaten ;-)

 12. Hmmz, People is ooit monteur geweest van dit soort kleine graafmachientjes.
  In eerste instantie haal je je neus ervoor op. Totdat je een vijver of een gat voor een boom met je normale schep moet graven.
  Dan begrijp je in ene waarom ze deze machientjes uitgevonden hebben…

 13. @People: Dit graafmachientje stond aan de Mient in Alkmaar. Ergens naast de ijsboer waren mensen bezig met een kabel of een riool in een smal steegje naast die ijsboer. Ik denk dat ze in eerste instantie dit gravertje wilden gebruiken, maar toen ik er langs kwam waren ze druk ‘op-de-hand’ aan het spitten. Ik denk dat de steeg te smal was. Het ging mij overigens meer om de dubbele vreugdeknuppel-besturing die zo opvallend op die dingen zit. :-)

 14. Vreugdeknuppelbesturing….
  Ja die dingen zitten er nogal raar bovenop gefabriekt. **grijns**

 15. “Ik denk dat de steeg te smal was.” Dan hebben ze een te groot exemplaar meegenomen, ik zie geregeld exemplaren die nog aanzienlijk kleiner zijn en zelfs bij mij door de steeg van 3 1/2 trottoirtegel zouden kunnen.

 16. @Frans54: Dit apparaat is volgens mij een meter breed (vergelijk het maar met het fietswiel dat een doorsnee van 0,7 meter heeft) en zou dus in een steeg van 3,5 tegels (1,05 meter passen). Het steegje haalt met moeite 2,5 tegels breed en heeft aan weerszijde muren van de panden, dus misschien hebben ze alleen dat deel gehapperd waar ze bij konden vanaf de weg.

 17. “Totdat ik de besturing zag.”
  *Wacht geduldig op de toelichting*

 18. @Dolby: Zie de titel van dit log en zoek het eerste woord op in het woordenboek waarnaar halverwege de link tussen de reai’s staat.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s