Jun-29: Schoorsteen

Een kleine week terug trof ik het onderstaande setje geschoorde stenen op het minipleintje aan de Heul. Dat pleintje is erg onbekend, ik zie er bijna nooit iemand. Deze keer was dat ook het geval. Ik zat me dan ook af te vragen waarom hier een schoorsteen gebouwd werd.

Ik wilde m’n hersens niet verder pijnigen en zou de volgende week nog wel eens kijken of er bijvoorbeeld een klein huisje bij zou komen. Op dat moment trok een rollatrice enkele appartementen verder haar achterdeur dicht en schuiffelde ze mijn kant op. Toch maar eens horen of zij er meer van wist.

En dat wist ze. Het betrof hier de sokkel voor het bronzen hoofd van Rudi Carell. Deze plek is gekozen omdat dit dichtbij (achter) het Gulden Vlies is en hij daar in het begin veel heeft opgetreden.

Nu ik er over nadenk is het monument voor mij al geslaagd, het bouwsel sluit prima aan op de kettingrokerij van het slachtoffer.

(Dit krantenartikel heb ik 9 maanden eerder gemist.)

Aanvulling 11-07-2007
Het blijkt dat deze pagina nogal hoog staat in Google en ik wat ‘Rudi-zoekers’ in de statistieken zie. Het beeld is inmiddels geplaatst. Voor de beeldzoekers is hier een plattegrond met wat instructies. (Mijn hoop is gevestigd op Hette, Natascha of Joanna voor een Duitse overzetting.)

Hier nog een kneuterfilmpje van RTV Noord-Holland en een hommagefilmpje van RTL-Duitsland.

Advertentie

Geplaatst op 2007-06-29, in Alkmaar, RTV-matig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 29 reacties.

 1. Nog voor ik er aan toe was had ik al door dat het een sokkel voor een kunstwerk was. Dat het om de kop van der Rudi ging kon ik echter niet raden. Lijkt me in het verlengde van jouw opmerking trouwens een prima plaats om een asbak naast te zetten.(zo’n rokende paal van de NS bijvoorbeeld)

 2. Carell draait zich zin zijn graf om als hij erachter komt dat zijn hoofd op een onbekend pleintje te zien is.

 3. @Dolby: Ik geloof dat dat pleintje de naam van Der Rudi gaat krijgen. Toch zal het niet bij zijn ehemalige statuur passen, als je bedenkt dat de helft van dat pleintje te zien is op m’n foto. :-)

 4. Nou ja, heeft hij ook een leuk plekkie gekregen!

 5. Ben je al binnen geweest in het Gulden Vlies? Na 7 juli zal dat pleintje wel meer bekendheid krijgen. zoals jij het vrewoord is het net of “der rauchende Rudi” zijn show wil beëindigen met de daad bij het woord te voegen: “…en tot as zult gij wederkeren.”

 6. Ach der Rudi. Zou erbij vermeld worden van wanneer tot wanneer hij in Nederland heeft opgetreden?

 7. @Vedat: Ja, alleen om gebruik te maken van het toilet een maand of wat terug. Verder heb ik er op het terras (hun dekschuit in de Lindengracht) gezeten. Toen had ik nog geen idee. Dat GV staat hier links op de foto en als je door dat gebouw zou kunnen kijken, dan is daarachter ergens de ‘schoorsteen’ te vinden.

 8. @Hanscke: Ik begreep dat hij er zijn loopbaan begonnen is, maar kon niet meer vinden dan het krantenartikel dat ik er net bij gezet heb.

 9. @Allen: Na lezen van het krantenverhaal en die Duitse nieuwspagina (die als eerste link in het logje staat), begin ik het komische van m’n pas ‘ontdekte’ schoorsteen te ontwaren. Carell mag dan gestorven zijn, maar zijn fans zijn dat nog niet. Ik lig nu al in een deuk bij het idee dat over 8 dagen RTL (de grote Duitse broer van ons rtl-etje) met 5 camera’s de onthulling live gaan registreren en heel Duitsland dit postzegelpleintje te zien krijgt. Wie dit verzonnen heeft moet echt van een flinke witsch houden. :-)

 10. OT: Xi dat handige alternatief voor mijn url schijnt zijn werking verloren te hebben, ik krijg weer overal die mallote code. Ik vermoed zelf dat het komt doordat ik op een log waar dat ding niet uit stond een keer 5 pogingen nodig had om de goede code te ontcijferen.

 11. @Frans54: Je moet even rans op de juiste plek invoegen en dan doet ie het weer.
  Ik weet niet hoe het werkt, maar denk dat als iemand een reaxi van je weghaalt met de optie ‘verwijder als spam’, dat je daarna gezeik kan krijgen. Als dat zo is, dan is het een hele domme methode en kunnen web-loggers je het leven zuur maken.
  Eerlijk gezegd vind ik die brakkige spamcode meer een reden om bij Web-log te vertrekken dan zo’n balk. Zelf heb ik nooit last van die code, dus het is nog niet zo ver gekomen.

 12. De reaxi hierboven was een testertje mijnerzijds en is niet geplaatst door Frans54.

 13. Ik zou niet weten wie er een reactie van mij verwijderd zou hebben, of het moet een keer een dubbele geweest zijn (wat dan eveneens aan de fantastische werking van web-log te wijten is, ik zit dit nu ook voor de tweede keer te typen omdat hy met een 500 internal server error op de proppen kwam). Dit is gelijk een testje, als het niet werkt gil ik nog wel een keer. In ieder geval weer bedankt voor de moeite.

 14. Hoi, ik vind dat tegeltje links wel erg leuk!
  groetjes uit Langkawi, Maleisie

 15. @Marjolein: Ik ben nog niet in Malaysia geweest, en heb dus nog niet de ervaring dat dat land geteisterd wordt door Nederlanders. :-)
  Moest even zoeken om te zien dat jullie westelijk van Malakka liggen op de grens met Thailand. Jullie staan net niet scherp op Google, Kuah wel

 16. Het lijkt me gewoon kunst, zinloos.

 17. @Renesmurf: een perfecte samenvatting van wat kunst is: een uiting met geen ander doel dan mooi te zijn.

 18. @Frans Smurf: Ik denk dat het hier om een toekomstige bedevaartplek (Rudigängern) gaat, ongeacht wat er neergezet wordt. Daarbij is het fantastisch dat de gemeente dat koppelt aan een speurtocht. :-)

 19. Een plek om in de toekomst te mijden dus. :-))

 20. Zo op de foto ziet het er niet uit als een eervolle plek, maar wie weet valt het in het echt wel mee.

 21. Volgens mij is dat helemaal geen sokkel!
  Het lijkt mij eerder een ontluchtingskanaal worden voor een hennepplantage.

 22. Ah komt het op tv. Dan ga ik uiteraard even kijken als Nederlandse in Duitsland zijnde. Duitsers vragen trouwens altijd waarom ik geen Rudi accent heb. Dat is bijzonder irritant, te meer omdat ie dat gewoon expres deed en gewoon goed Duits sprak.
  En ik ga niet met een Rudi-accent praten.

 23. @Hette: Ik heb geen idee of het op de TV komt, maar RTL-duitsland is er gekgenoeg voor. :-)

 24. Rudy op een achterafje in Alkmaar. Vreemd. Hebben ze in Alkmaar trouwens ook een standbeeld voor Andre Carell? Want dat was in de jaren 50 een revueartiest van mooi formaat. Hij, de volksartiest, mag van mij op de Laat terechtkomen.

 25. laat ik nou denken dat het iets met het winnen van aardwarmte te maken had. Op vuilstorten zie je ook van die pijpen..
  Die Rudi had toch best een prachtige stem, hij had er zuiniger op moeten zijn.

 26. Rudi Carell is dood, was dat al bekend?

 27. Oh jammer, net gemist. Op zaterdag waren hier de vrienden van mijn man over de vloer en die wilden een 1 of andere vage Russische film kijken.

 28. Wij zaten een tijdje terug heel onschuldig in het Gulden Vlies te eten… totdat ik naast me keek en bleek dat Rudi zo’n beetje bij ons aan tafel zat.
  Eten smaakte meteen een stuk minder.
  Het ergste vond ik nog toen ze serieus durfden te opperen om het Canadaplein aan hem te gaan wijden… alsof zijn akties meer waard zouden zijn als wat de Canadezen voor ons hebben gedaan.
  Maar goed….. deze vakantieganger groet u :D

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: