Jul-03: Xinix

Dit web-log is ontbalkt. Hiermee geef ik gehoor aan de kreet van Web-log: “Pas ‘m aan of haal ‘m weg“.
Ik heb dus gekozen voor het laatste.

Geplaatst op 2007-07-03, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 53 reacties.

 1. Je gaat dus dokken, begrijp ik.

 2. @Dolby: Volgens mij ‘betaal’ ik net zoveel als Leukerd. :-)

 3. Bij mij is het mislukt…:( Ze hebben het scriptje gekraakt…..

 4. @Leukerd: Xaget, ik heb geen scriptje. :-)

 5. Wow…jij bent dus echt slim!!! :D
  Ik ga gewoon verder speuren…ben niet voor één gat te vangen, en al zeker niet voor zo’n balkje.

 6. @Xiwel: Ik haat raadseltjes, dus vertel!:-)

 7. @Dolby: Eerst nog maar even afwachten (dus de spanning opvoeren.) :-)

 8. Ik snap er niks van, ik heb namelijk helemaal geen balk en ik heb hem toch echt niet zelf weggehaald. Nog niet gekregen, kan dat ook?

 9. Hmmm, met een adblocker mis ik nu idd een stukje kopfoto. Laat me raden; ik mis 77 pixels? Wat heb je gedaan?

 10. Volgens mij kraak jij de Pentagoncomputers nog als het moet. Ik heb een sms gestuurd, die volgens het smsje zelf 35 euroct kost. Volgens weblog 1,50 maar dat zien we dan wel weer. Ik pak nu toch wat vaker de fiets dus die 1,50 heb ik er zo uit.

 11. Oh, daar is het tweede smsje al. Deze kost 1,50. dus nu al 1,85 in totaal. Ik ben nu al opgelicht. Ik ga gelijk aangifte doen van oplichting.

 12. waar gaat dit in hemelsnaam over? Hebben jullie balkjes op de log voor jullie ogen?

 13. de volgorde klopt geloof ik niet meer, het is 3 juli hoor!

 14. Hoe gaat ie weg dan? Via een code in een typelist? Ik ben benieuwd maar ik heb er niet zoveel last van tot nog toe.

 15. @Allen: Sorry was even weg naar een vergadereing en zag nu pas de antidatering. Is opgelost.

 16. @Eline: Zag net dat je inmiddels een mooie balk hebt. Gewoon de achtergrond op doorzichtig zetten (kan in beheer bij blogtoys), dan is het minder (ver)storend.
  Die omzetting van de logs gebeurt duidelijk in de USA, die werken 8 uur na ons.

 17. @Mack: Je heb je laten packen. :-)
  Pentagon komt nu zelf met de vuile was naar buiten, daar zijn geen heckers voor nodig.

 18. @CyberJo en Hette: Iets met die tieplijst. Dat had ik al voor de omzetting en deed ik om de rand boven m’n kopfoto kleiner te maken. Dat gebied heb ik nu dus verruimd. Nu blijkt opeens dat die 77 pixels alleen geldt voor FireFox. Bij Internet Explorer komt er ook nog eens een scheidingsrand van 10 pixels bij. Vandaar dat je daarin een geel randje zie en bij FireFox niet.
  Overigens wacht ik het nog even af, tegen een andere (gelukkig niet door mij bedachte) oplossing is al een tegenoplossing gemaakt door Web-log.

 19. ik heb al 5 smsjes gestuurd en dat rot ding staat er nog,
  en niemand van het weblog team reageert, geen mail forum niks.
  bedankt weblog

 20. @Carla: Ik behoor niet tot het web-log-team en kan je dus ook niet helpen. Maar ik zag dat je het inmiddels al opgelost hebt.

 21. Zelf geschreven script of ook gevonden in de web-log spelonken?

 22. @Jager: Geen script, waardoor ik ook nog niets heb aangepast. Gewoon een optie die ik al voor die tijd gebruikte om een randje boven de kopfoto te verkleinen. Mijn methode lijkt ook iets sneller dan al die scripjes.

 23. Oh ja, die banners…. door een voutje van Web-log krijg ik mail van ze, dus ik las de aankondiging aan de klanten over de sms ook.
  Heel raar dat zo’n ding blijft staan na 5 smsjes Carla en Mack! En ik vind t erg knap Xiwel! kheb even in de code gespeurd und hab ein vermoeden, maar ik wil het niet zeker weten, hou ‘m maar mooi voor jezelf en maak die jongens en meisjes(?) van web-log niks wijzer :-))

 24. @Xiwel: Met al die blauwe teksten oogt je webstreepje nu als een complete reclamezuil.:-/
  *Ik ga nu tellen hoe lang het duurt voordat mijn reactie verwerkt is. Tot nu kostte dit per reactie 11 seconden van mijn leven.

 25. @Dolby: Ik vond die 8rgrond ook vreselijk, het was maar een tijdelijk probeerseltje.
  Waarschijnlijk nam m’n margin-top-optie een beetje teveel toe en is die door the WL-team omzeep geholpen. Gek want zoals ik bovenaan aangaf vroegen ze in 1 van hun banners heel duidelijk ‘of haal ‘m weg.’ Doe je dat, en dan gaan zij hun tijd verdoen aan het ‘zet ‘m terug’-gedoe. Dat terwijl er nog genoeg andere zaken dringend aandacht behoeven.
  Bijvoorbeeld dat wat jij aangaf. Bij mij duurt dat overigens maar 10,7 seconde. :-)

 26. Haal (een deel van) de balk weg voor anderhalve euri per SMS, bedoel je.
  Web-log helpt eerder zichzelf om zeep met dergelijke idiote ingrepen, c.q. balk voor hun ogen. Nu hebben ze de beheerpagina(.web-log.nl) verwijderd, dus moeten webstrepers verplicht naar het portaaltje. “Want daar zie je wat er onder web-loggers leeft”, orakelt het Web-logteam. *proest* Vertaald: Alles voor de hits en advertenties.

 27. Record: zestien seconden. Hoera!

 28. @Dolby: Ik gebuik de direct beheer-url. Op die manier klik ik vanuit mijn favorieten direct in m’n weblogbeheer zonder te wachtwoorden.

 29. ‘Direct beheer-url’ zegt me niets.

 30. @Dolby: Zoiets:
  http://beheerpagina.web-log.nl/t/app/weblog/post?blog_id=
  (M’n ID heb ik maar weggehaald, leek me wel een goed ID.)

 31. Xinix, ik xie de balk wel. Thuis heb ik Mozilla, daar xie ik hem niet. Maar hier op het werk gebruiken we IE en nu zie ik de balk dus wel bij jou. Of heb je hem er expres weer ingestopt?

 32. @Hette: Ik had een optie gebruikt die Web-log toch niet zo leuk vond. Ze hebben dus wat werk gestoken in het onbruikbaarmaken van m’n optie.

 33. He wat een …… Nouja, je hebt ze weer even aan het werk gezet. Was het dat stukje code dat een waarde had van “-107 pixels” (als ik het me goed herinner..) ?
  *If zo,* dan had ik de truuk wellicht weten te spotten :-)

 34. @Jolie: Xi je die balk in Daktari? Opera filtert ‘m er standaard uit.

 35. Bij jou staat ie nog wel, Xiwel.
  Ik kan hem niet weghalen want ik heb geen creditkaart en geen mobiel. Stom gedoe, dat je niet gewoon met een giro kunt betalen.

 36. @Plato: Dan gebruik je zeker FF. :-)

 37. Ik zie de balk hier ook weer (met FF, was eerst wel weg), web-log’s ontontbalk poging is kennelijk geslaagd?

 38. @Frans54: Dat is enkele dagen terug gebeurd. Mijn methode was wel zo ongeveer de laatste die voor de bijl ging. Inmiddels heb ik wat anders bedacht en dat werkt goed bij de meestgebruikte browser. FF’ers kunnen gebruik maken van hun blokkeerfunctie en Opera doet dat al standaard.

 39. In Daktari (lthns, Safari;)) zie ik ‘m niet, maar in Firefox wel! Toevallig surfte ik daarmee net naar je site, en zo zag ik daar De Eerste Balk van web-log.nl :-)
  Maar dat stukske code, daar was ik dus achteraf benieuwd naar, draaide dat om die negatieve -107 ofzo, pixelwaarde?

 40. Waar vind ik die blokkerfunctie in FF? (‘Block popups’ heb ik aanstaan, en meer opties heeft mijn Briljante FF niet.. ;-})

 41. @Jolie: Die negatieve topmargin heeft een tijdje gewerkt en nu dus niet meer. Het was zeer eenvoudig en ik gebruikte het al voordat de balk er was om m’n kopfoto bovenaan te krijgen. Voor FF schijnt een plugin te zijn die dergelijk spul kan blokkeren. Zelf heb ik dat ook niet, maar ik gebruik FF bijna nooit. Als ik al uitwijk, dan is het naar Opera.

 42. @Jolie en andere FF-gebruikers: Ik heb net Adblock Plus geinstalleerd en dat werkt goed.

 43. Ah, dank… Een reden om FF te upgraden… (ik doe dat niet elke keer, want dan zijn mn geinstalleerde extensies niet meer allemaal bruikbaar, en zeker die werkhulpdingen als FireBug en X-ray wil ik er gewoon altijd in houden.)
  En dank voor de remark over de negatieve pixelwaarde, ik had zo gespeurd en hóópte dat ik het snapte :-)

 44. Mooi, dat werkt, nu krijg ik alleen je gebruikelijke straatstenen patroon bovenaan ipv die banner.

 45. @Jolie: FF zelf upgraden zal niet helpen, je moet die addon installeren via: Bladwijzers–>> Firefox en Mozzilla koppelingen–>> Mozzilla website–>> Firefox Addons –>> Aanbevolen addons –>> ongeveer tweederde naar beneden scrollen tot je AdblockerPlus tegenkomt, aanklikken en op de betreffende pagina “download” aanklikken. Heeft dan geen invloed op al eerder geïnstalleerde extensies e.d.

 46. Ja nee, klopt je hebt gelijk Frans54.. :-)) ik bedoelde dat ik bang was dat de addon niet zou werken in mijn “”oudere”” FF – die ik oud houd zolang addon X-ray nog niet compatible is met de nieuwste FF (zo beweerde de site tenminste toen ik straks nog even ging checken..) Zo even kijken of AdblockerPlus misschien gewoon wèl in mijn “oude” FF werkt..
  ik drukte me alleen wat krom uit :-)

 47. Ik ben een jaar geleden al van web-log.nl overgestapt naar een eigen .nl-domein, dus ik heb sowieso nergens ‘last’ van ;)

 48. @Manon: Wel als bezoeker. Er zijn veel web-logs en een deel daarvan is zeker interressant. Dan wordt je als bezoeker toch afgeleid door zo’n misplaatste promotiebanner.
  Als bezoeker valt daar ook zeker iets aan te door door FireFox met ABP te gebruiken of Opera, die nog handiger en sneller is. Maar de grootste groep gebruikt echter Internet Explorer en dat zijn ook vaak mensen die niet zoveel van instellingen e.d. weten. Dus vandaar dat ik hem voor die mensen uitbeeld haal. Was een zeer kleine moeite en ik vond het leuk om dat uit te vissen.
  Overstappen naar een betaald abonnement zie ik inmiddels helemaal niet meer zitten. Dat kost 18 euro per jaar. Dat mini-abonnementje per SMS haalt alleen de banner weg. Een echt abonnement met iets meer kost 30 euro per jaar. Voor 6 euro minder heb je een eigen domein, 4x zoveel opslagruimte en 10x zoveel toegestaan dataverkeer.

 49. Vandaar dat ik geen balk zie met mijn Daktari. (duizendmaal thanks)

 50. @Xi: leuke afkorting, hoeveel extra bezoekers zou dat het Algemeen Burgelijk Pensioenfonds opleveren? ;)

 51. Ik betaal eur 20 per jaar en heb praktisch gesproken onbeperkt ruimte (1GB opslag en geen bandbreedtebeperking). Reden: web-log is duurder, en ik heb meer vrijheid op die manier. Ik zet regelmatig even een tijdelijke website neer om foto’s aan iemand door te geven, bijvoorbeeld. Dat is zo klaar, ik gebruik web album generator.
  Ook probeer ik nu en dan software uit, ook daarvoor maak ik dan even een eigen site aan.
  Een eigen subsite heeft zijn eigen logging, dus ik zie het als iets een tijdje niet meer gebruikt wordt en dan ruim ik het op.
  Het voordeel van web-log is wel dat je eerder toevallige bezoekers krijgt dan op je eigen omgeving.

 52. @Plutone: Voorlopig heeft Web-log of FOL (waar ik een website heb met onbeperkt dataverkeer) nog geen cent van me gekregen, laat staan mijn rekeningnummer.
  Voor het huidige web-log heb ik ook niets over, dan ga ik eerder iets voor mezelf beginnen. Dat is zoals je aangeeft vaak goedkoper. De reden om iets voor mezelf te regelen is de data-opslag, daar mijn websites bij FOL tot het randje gevuld zijn.
  Dit bij web-log was een uit de hand gelopen testje voor iemand anders. Sommige dingen vind ik ik er beter dan bij WordPress (om over blogspot en pivot maar te zwijgen), waar ik ook al eens geprutst heb.
  In het CMS van Web-log tik ik overigens zelf in HTML, dat vind ik makkelijker (en zeker sneller) dan die malle CMS-fratsen. Ik heb dus niet zoveel nodig, alleen een systeem dat lekker navigeert en handig voor de bezoeker is. Als ik zin heb bouw ik dan iets van WordPress om.
  Ik weet ook goed hoe websites gepromoot moeten worden. Zo staan mijn FOL-websites voor veel woorden bovenin bij Google en de andere zoekmachines. Toch kan Web-log dat beter. Vaak vind ik m’n nieuwe logjes al binnen enkele uren in Google.
  Aan de andere kant zie ik ook hoe waardeloos het gaat bij sommige sites op een eigen domein. Mark in Beeld was meer uit de lucht dan in beeld en bijvoorbeeld de site van Verbal Jam bouwt uitertst traag op.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: