Aug-17: Eigen Land Eerst!

Na een tip van Christiaan, en een spontaan huisarrest wegens een kapotgetrokken blaar onder een teentje, ben ik ouderwets aan het JavaScripten geslagen. Het resultaat stond hieronder. In Web-log op Typepad werkte het prima, maar bij WordPress.com en Weblog op WordPress kan ik dat helaas vergeten. Dus heb ik het geprobeerd in Blogspot er daar doet ie het weer.

Dus klik even naar hier.

Advertentie

Geplaatst op 2007-08-17, in Zwerfmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 56 reacties.

 1. Fiets- of skatehelm mag niet?
  Ach, wat maakt het uit.
  Ik bied niet hoger :-)
  Wel heel mooi gedaan hoor.

 2. @Nanos: Als mensen maar een beetje genieten. Met een helm op lijkt me dat lastiger. Alhoewel ik vandaag iemand op een terras zag die haar fietshelm op hield. :-)

 3. Hoger niet, maar ik mag wel naar het buitenland..
  Arm Drachten, het is al een plaats van niks, nu is het ook nog eens nog verder noordwaards geschoven. Nog even, en het dondert totaal van de kaart..

 4. valt winkelen onder lopen, want dan wint Hexpress

 5. @Martine: Er zijn nog een aantal plaatsen die wat verschoven liggen omdat het anders niet paste. De vierkantigheid van Nederland valt een beetje tegen. Drachten lag echter wel behoorlijk ver van haar plek. Die heb ik een vakje laten zakken waardoor de Bakkeveense Bossen (ook mooi, maar ligt te dichtbij Drachen) zijn vervallen en Buitenpost er bij is gekomen.

 6. @Hex: Als je maar wel naar de geveltjes gekeken heb, en aan de bloemetjes hebt geroken. :-)

 7. Ploeter haalde 69 procent. Maar die zit nu flink te balen omdat heel veel plaatsen die hij wel heeft bezocht er niet op voorkomen.
  Over mijn score zal ik het maar niet hebben. ;-)
  Goed gedaan, trouwens!

 8. @Ploeter: Dat probleem had ik ook. Per provincie kan ik een paar honderd plaatsen aan bevelen. Op het vakje van Schagen had ik net zo lief Groote Keeten, ’t Zand, Oude Sluis, Kolhorn, Westfriese Omringdijk, Valkkoog, Barsingerhorn, Haringhuizen of het Amstelmeer gezet. Maar de jury heeft voor Schagen besloten vanwege hun jaarlijkse dikbillenmarkt. Er zijn dus wat plaatsen afgevallen en heb er ook plaatsen tussen gezet die ik zelfs af zou raden. Maar ik ga er van uit dat anderen die weer bezienswaardig vinden.

 9. Nee niet hoger, mar ik mag gelukkig wel naar het buitenland

 10. @Xiwel: Je zit tegen Ploeter te kweppen, maar de reactie is van mijn hand.
  Maar goed, ik heb ontiegelijk veel plaatsjes in Zeeland bezocht. Wat dat betreft haal ik met gemak een score van 99,99. :-)

 11. @Dolby: Uit je vorige reaxi begreep ik dat Ploeter baalde en mijn halverende-gedeeldesmart-verhaal dacht ik direct aan hem te kunnen richten. (Hij heeft toch wel een PC?) :-)
  Zelf ben ik nog nooit in de bekende Zeeuwse plekken als Rennesse en Domburg geweest, maar wel in Tukeye, Biervliet en Heinekenszand. In ZL score ik dus maar 64.3%

 12. Leuke javascript :-) Nou ik mag niet naar buitenland ;-) ik leef al daar! Nederland ken ik relatief goed hoor.
  Offtopic: Wij zijn drie weken onderweg met een motoryacht in Duitsland, o.a. in Mecklenburg-Vorpommeren. Wil je ook met ons een stukje meevaren? Klik op de foto op mijn laatste logje en dan kom je terecht op onze reisenwebsite met onze dagelijkse belevenissen (h) Veel plezier.
  Nog een prettige Zondag.
  Love Joanna

 13. Geinig! Ik wist wel dat ik veel plaatsen niet had bezocht maar dat het er zoveel waren. En dit zijn ook allemaal plaatsen waar iets bijzonders is te zien?? Mijn moeder maakte er vroeger een sport van om een willekeurige plaats op de Nederlandse kaart te prikken en er tochtjes met de familie naar toe te organiseren. Zo hebben we toch aardig wat gezien van Nederland.

 14. @Teddy: Eigenlijk is overal wel wat te zien. Het is natuurlijk maar waar je interresses liggen. Zo heb ik er een paar bekende pretparkplaatsen op gezet als Kaatsheuvel en Hellendoorn, plekken waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen als de duinen bij Appelscha, schoorl en Drunen. Verder bezienswaardige stadjes als Enkhuizen, Elburg en grotere staden waar goed te winkelen is. Maar ook plaatsen waar ik liever niet kom en misschien een ander weer wel.
  Ik heb ook aardig rekening gehouden met een evenredige verdeling, dus de plaatsen mochten niet te dicht bij elkaar liggen. Het is dus niet zo dat mensen die alleen de touristische plekken bezoeken een hoge score halen.
  Ik heb ook nog een idee om onder elk vakje een doorklikoptie te maken met tip voor de plek en de directe omgeving. Op dit moment heb ik daar geen tijd voor.

 15. @Joanna: Er stond ‘eigen’ land, dus eigenlijk zou ik zoiets voor Zwitserland moeten maken. Of beter, m’n idee is zo te pikken en om te zetten door een Zwitser. :-)
  Echt meevaren ga ik niet doen, MVP heb ik al aardig doorgefietst oa. Stralsund, Wolgast, Greifswald, Wiek, Pasewalk, Rügen, Usedom, Anklam en Rostock. Maar ik ga wel je reispagina bekijken. :-)

 16. God wat een werk om al die vakjes te bekijken en aan te klikken. Hexpress had er zoveel, ze is voortijdig gestopt

 17. @Xiwel: Jawel, maar Ploeter en surfen naar sites of weblogs zonder referenties naar oud blik gaan nauwelijks samen. Bij iets anders moet ik hem eerst wakker maken. :-)

 18. soms wel lachen hoe je het land verdeeld hebt!
  Maar ik overtref je bij lange na niet. Een schrale 60% komt er uit bij mij.

 19. @Plutone: Op elke keus zal wat af te dingen zijn. Ik heb in elk geval getracht om mijzelf niet te bevoordelen. Anders was ik wel op 100% uitgekomen. Maar dat zal de geloofwaardigheid naar een dieptepunt doen zakken.
  Overigens scoor ik in Frankrijk etv 87 van de 96 departementen, is dus met 90% nog hoger. :-)

 20. Ja zeg !!! 59 % en ik kom net van 3 weken buitenland terug, vind je het gek met plaatsen als Gaselterboerveenschermond !!!!
  Dan maar Illegaal Nederland uit, btw, eroverheen vliegen, mag dat ook ?
  Sterkte met je blaar !

 21. Mag ik nog meedoen met mijn 64%? Verzachtende omstandigheid: ik woon excentrisch, in het Zuidelijkste Zuiden, waardoor mijn actieradius even wat anders is.

 22. ik heb 70.5, veel van mijn bezoek hadden oorzaak dat we relaties in de betreffende buurt hadden, en op doorreis altijd even rond gingen kijken. Ben in Coevorden geweest op doorreis vanuit Nordhorn naar Groningen,staat Coevorden er eigenlijk wel op?

 23. ik heb 70.5, veel van mijn bezoek hadden oorzaak dat we relaties in de betreffende buurt hadden, en op doorreis altijd even rond gingen kijken. Ben in Coevorden geweest op doorreis vanuit Nordhorn naar Groningen,staat Coevorden er eigenlijk wel op?

 24. Ik kom maar tot 44.5 procent. Maar in Noordholland scoor ik boven de 94 procent.
  Ja, Coevorden staat er op.
  Mooi ding heb je gemaakt, Xiwel. Is dat moeilijk, dat JAVA scripten?

 25. Duurt me te lang bovendien ga ik je toch niet overtreffen. Ik ben al blij dat ik in 12 provincieën ben geweest.

 26. Wacht ff. Nu heb ik even tijd. Momentje.

 27. Ik kom slechts tot 51,5% En dan heb ik nog meegeteld waar ik wel eens vluchtig doorheen gereden ben ook.

 28. Ik weet bij god niet hoeveel procent maar ik ben maar in 47 plaatsen op dit kaartje geweest. Betreurenswaardig zeker? :-)

 29. Op een paar uithoeken na, zoals in Zeeland, Noord-Holland en Groningen, ben ik overal geweest en mag ik dus naar het buitenland. Leuk gedaan, Xiwel.

 30. Xiwel;”Ik heb ook nog een idee om onder elk vakje een doorklikoptie te maken met tip voor de plek en de directe omgeving. Op dit moment heb ik daar geen tijd voor”
  Dat is een leuk idee van je! misschien kunnen wij allemaal hier wat aanleveren?

 31. Duidelijk is nu wel dat Xiwel ons blokhoofd is!

 32. Nou Xiwel, ik voel me vereerd dat je het idee serieus hebt opgepakt! Mooi gedaan hoor. Maar wat een klus om zoiets te maken zeg. Ook om het als gebruiker in te vullen trouwens, maar dan krijg je ook wel een mooi nauwkeurig beeld. Helaas blijf ik steken op 56,6 procent, dus ik mag nog niet naar het buitenland. Je vraagt je misschien af waarom ik nu pas reageer… het antwoord is: ik was een paar dagen in Frankrijk. Had ik het testje van tevoren gedaan, dan was ik zeker niet gegaan.
  Een kanttekening: ik mis een aantal plaatsen met veel inwoners, zoals Nieuwegein, Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen, Amstelveen, Hengelo en Helmond. Ik begrijp best dat je ruimtegebrek hebt, en zeker als het gaat om voorsteden van een grotere stad kunnen we ze wel missen. Maar Helmond en Hengelo zijn mijns inziens toch wel een vermelding waard. Geen mooie steden, maar plaatsen van regionaal belang. Veel belangrijker in ieder geval dan Deurne en Haaksbergen. Bovendien ben ik in Helmond en Hengelo geweest en in Deurne en Haaksbergen niet ;-)

 33. Mooie foto, roept bij mij associaties op met een plaatsje in Groningen waar ik een tijdje gewoond heb (nostalgie!).
  Ik mag naar het buitenland, maar dat kun je hier met een fietstochtje al doen.
  ‘kZou overigens de spelling nog even aanpassen van HeereNveen en Emmen COmpascuum. De umlaut op de tweede u is moeilijker omdat elk systeem andere codes gebruikt, in HTML is de universele code daarvoor ü

 34. Xinix waar benje?

 35. Erg leuk gemaakt! Ik heb het met plezier gespeeld en een indruk gekregen van waar ik nog heen moet. Ik eindigde op een schamele 51,5%, maar dat kwam ook doordat (zoals eerder opgemerkt door iemand) er plaatsen niet op staan waar ik wel ben geweest. Geen wonder dat je zelf meer dan 80% haalt! ;-)
  En zet onze andere Waddeneilanden er eens bij!

 36. Ik dacht dat je huisarrest had? :-)) (waar zit U toch? )

 37. Aha, de reactie van Verbal Jam brengt me bij een eye-opener: Xiwel heeft op de kaart gewoon plaatsen gezet waar hij zelf toevallig is geweest! Ja, zo kom ik ook boven de 80 procent ;-)

 38. @allen: Ik heb een klein rondje gefietst om mijn score iets op te krikken. Het leek me wel handig om voor die tijd dit logje te maken zodat jullie iets om handen hadden. :-)

 39. @Brownie: Dat Gasselterboerveenschermond moet er natuurlijk op. Volgens mij is dat de langste plaatsnaam van Nederland. En ja, daar ben ik dus niet geweest. Wel in 2de exlooermond, dus heb ik mooi pech.

 40. @Niklas: Er zaten idd nog wat type-duveltjes tussen. Die haal ik er even uit. Ik heb het bij de website van gemeente Emmen en de SDU nagezocht. Die ü gebruiken ze niet, ik was dan weer wel het koppelstreepje vergeten. Is dus Emmer-Compascuum.
  De kopfotos is gemaakt in Koedijk, 3km ten noorden van Alkmaar. Daar ga ik nog apart over loggen (denk ik :-)

 41. @Verbal Jam: Ik vond 2 waddeneilanden ruim voldoende. 1 voor NH en de bekendste voor FR. Rottum voor Groningen ging me iets te ver, en de kans is klein dat Bomans ooit mee gaat doen. :-)
  Zelf ben ik ook nog op Vlieland geweest. Als tussenoplossing had ik Holwerd (ben ik niet geweest) erbij gezet. Iemand die naar Ameland of Schiermonnikoog gaat stapt daar doorgaans op de pont.

 42. @Christiaan en Verbal Jam: Ik had halverwege al eens gereageerd dat ik geprobeerd heb om niet alleen de grote plaatsen te doen. Daarom sneuvelde Hengelo (ben ik wel geweest), dat vond ik te dicht bij Enschede liggen.
  Deurne (was ik niet geweest) heeft natuurlijk met dat standbeeld van Van Doorne te maken. Zoiets heeft Helmond (was ik wel geweest) niet. :-)
  In Niewegein heb ik familie dus dat heb ik direct ingeruild voor Vianen (veel mooier stadje. :-)

 43. @Rob H: Zelf woon ik ook niet bepaald in het midden des lands. Dus om dat compenseren ben ik afgelopen week door Thull (Alfa) en Nuth gefietst. :-)

 44. @Plato: Klik met je rechtermuisknop op die pagina met dat ‘spelletje’ en klik dan op ‘bron’. Het javascript-deel valt daar in te bekijken.
  Als je weinig met programmeren hebt gedaan, dan lijkt het in het begin lastig. (Valt wel mee.) Het lijkt ook veel werk, maar in de goede volgorde flink kopieren en plakken zorgde er voor dat het me een paar uurtjes kostte. Het uitzoeken hoe het moest nam ook een dik uur, maar ik kon gebruik maken van eerdere ervaringen die er op leken. En de ‘weloverwogen’ keuze van de plaatsen nam ook een uur.

 45. @Bloem: Hou die gedachte nog even vast. Dat doorklikken per vakje lukt me nog niet en daarom heb ik alleen een doorklikker gemaakt op NH. Misschien is het iets om per provincie een lijst of een webpagina te maken.

 46. Oh flippoos de flippoos.. Hij doet t niet in Safari… ;-} kZal zo ff kijken of er mogelijk iets uit staat (maar ik denk van niet, Safari is gewoon gek.)
  Nu zal mijn score niet heel hoog zijn.. Als het om woonplaatsen zou gaan waarschijnlijk weer wel hoger dan het landelijk gemiddelde ;-]

 47. @Jolie: Ik was al blij dat ik het werkend kreeg voor IE, FF en Opera. Helaas kan ik Safari niet echt testen. De kans is groot dat Safari onder Windows het mogelijk wel doet. En er zijn nogal wat verschillende Safari-versies in omloop. De hele code zit in het bestandje. Die kan je ook op je eigen PC zetten en testen/aanpassen. Ik ben wel benieuwd welk onderdeel Safari als probleem ziet.

 48. Klopt Xiwel, en.. ik kan mijn Safari niet upgraden, dan moet ik eerst een nieuw OS èn een nieuwe computer voor dat OS kopen…. Dat heb ik er niet voor over (Apple is een bizar bedrijf.) Als ik er genoeg verstand van had, zou ik het graag zeggen, maar ik heb geen idee wat Safari hier nu weer als probleem ziet ;-}

 49. Gasselterboerveenschemond (25 letters) wordt algemeen als de langste plaatsnaam van Nederland beschouwd. De naam van dit onder de gemeente Aa en Hunze (Drenthe) vallende dorpje telt een letter meer dan die van het naburige Gasselternijveenschemond – in welke plaats het record overigens terecht zou komen als we de definitie van het begrip ‘plaatsnaam’ iets verruimen. In dat dorpje bevinden zich namelijk de buurtschappen Gasselternijveenschemond 1e Dwarsdiep en Gasselternijveenschemond 2e Dwarsdiep.
  In het verleden zijn er langere plaatsnamen geweest. Zeker is dat er in de negentiende eeuw mensen geboren zijn in een plaats met de naam Hendrik Ido Oostendam en Schildmanskinderen Ambacht (46 letters, inclusief spaties 51 tekens), de voorloper van het huidige Hendrik-Ido-Ambacht. En er gaan geruchten dat de volledige naam ooit Hendrik-Ido-Oostendam-Schildmanskinderen-Groot-en-Klein-Sandelingen-Ambacht heeft geluid (67 letters, of 75 tekens als je de streepjes meerekent).

 50. @Brownie: Ik schreef eerder dat ik in 2e Eslooermond was geweest, maar dat moest zijn in Gassselte, Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond. Dat is dus vlak langs dat Gasselterboerveenschemond dus heb ik nog steeds pech en boor ik mezelf een halve procent door de neus. ;-)

 51. Gelukkig bracht ik het (na de ontdekking van Limburg, haha) net tot 70,5%. Poeh, wat een opluchting! ;-)

 52. Leuk! Dacht dat ik makkelijk aan de vereiste tax zou komen, maar dat viel nogal tegen. Wat heel mooi tevoorschijn komt, zijn de blinde vlekken. Voor mij: het westelijke deel van Friesland, Zuidoost-Drenthe, Twente, Gelderland, Brabant en vooral Flevoland en Limburg. Maar zelfs in Groningen bleef een blokje licht, dat van Bourtange.

 53. @Groninganus; Grappig dat je op dat oude bedenksel van me stuitte. Waarschijnlijk via m’n overzicht met regioblogs?

  Dat van Bourtange had ik niet verwacht. Daar zijn inmiddels flink wat bezoekers geweest. Zelf heb ik er 1x net buiten de vesting overnacht.

 54. Grappig. Voor mij 35% maar ben in Den Haag (’s Gravenhaghe zoals ze daar zeggen) geweest en heb daar een paspoort gekregen, dus wegwezen.

 55. @Harmien; Dat kan toch zomaar niet? ;-)

  Zelf zit ik op 93,5% en ben de afgelopen maanden de stad niet uit geweest door medische ongemakken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: