Aug-31: 11-Daagse

De oplettende bezoekers was het al opgevallen; ik was er eventjes niet. Waar andere loggers zoiets ruim van tevoren melden, laat ik dat achterwege. Het lijkt me niet zo verstandig om uitgebreid te vertellen dat ik voor een langere tijd afwezig ben. Boven mijn brievenbus hang ik ook geen bordje met: ‘Xiwel is op vakantie tot..’ Daarbij komt dat ik niet eens weet hoelang ik wegblijf. Dit keer werden het dus 11 dagen. Omdat ik maar eens per 3 dagen log zijn dat maar 3 logjes. Valt dus wel mee lijkt me. :-)

Eigenlijk ga ik het liefst op vakantie in September, maar door verschillende afspraken gaat dat dit jaar niet lukken. Ik was wel aan een verzetje toe en besloot dus maar een kleine vakantie te houden net voor September. M’n eerste reisdoel was Zuid-Limburg-Zuid waar ik een afspraak had met bekenden op een kleine camping. Zelf ben ik er in een pension gedoken, hun mini-caravan was me te klein.

Op de weg er naartoe heb ik overnacht in Veghel en Laak bij Ohé. Die 2de plaats was een noodoplossing. Ik zag een loeder van een bui aankomen en vond nog net voor het losbarsten een aardig hotelletje. Overigens heb ik het de gehele vakantie (op enkele druppels in Heeswijk na) droog gehouden.

Dat fietsen van Den Bosch naar Margraten viel me erg mee en ik besloot dan ook wat door te fietsen. Via de Belgische oostkantons werd dat nog een stukje Eifel en het Soonwald om te eindigen bij Koblenz. Vandaar per trein naar huis. 970km door o.a. Zaltbommel, Thorn, Sittard, Limbourg, Bitburg, Echternach, Saarburg, Idar-Oberstein en Kastellaun leek me mooi zat.

Met temperaturen tussen 20 en 27 graden was het prima fietsweer, maar met de Augustuszon gaat het verbranden duidelijk sneller dan in September. Ik heb het dan over de verbranding van m’n neus en armen. Het verbranden van vet viel tegen. Ik heb maar 2kg verloren en had gehoopt op meer. Zal wel te maken hebben met die goedkope mega-ijsjes en de te grote maaltijden in Duitsland.

Naast mooie stadjes, ontzettend veel bos en schitterende fietspaden heb ik ook weer heel wat aardige en interressante mensen ontmoet. Daar zal ik de komende tijd nog apart over gaan loggen. Nu eerst de was ophangen.


Vervolg

Geplaatst op 2007-08-31, in Fietsen, Zwerfmatig, Zwerfmatig-7 en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 23 reacties.

 1. Wat leuk Xiwel. Ik had al zoiets gedacht, want dat heb je vaker gedaan en dat is juist zo leuk, doen wat in je opkomt. Gerrie Kneteman zei eens, dat wielrenners verbrand zijn aan de uiteinden, maar binnenin nog niet gaar zijn. Het zij zo, want in je blote bast fietsen, zoals ik soms wel iemand zie doen, dat vind ik ook niet zo nodig. Die twee kilo, die staan vast, Xiwel. Je mag er blij om zijn, want je hebt én lekker gegeten én je bent twee kilo kwijt én je hebt het naar je zin gehad. Wat kan een mens zich nog meer wensen.

 2. Het klinkt als een heerlijke vakantie, en zo te lezen heb je beter weer gehad dan hier (zonnebrand? Wasda? ;-)) En die link naar Mack, haha, hoe verzint die jongen het toch (zou ie op z’n werk zo’n voorbeeldbrief gehad hebben?) Enfin.
  Leuk dat je er weer bent; ik ben benieuwd naar de bijz. mensen-logs :-))

 3. Hmmm…
  Als je nu niet had verteld dat het je niet zo verstandig lijkt om uitgebreid te vertellen dat je voor een langere tijd afwezig bent, dan had je nu kunnen vertellen dat je voor een langere tijd afwezig bent, terwijl je gewoon aanwezig bent…
  Mijn oprechte excuses voor bovenstaande nutteloze bijdrage, desondanks welkom thuis!

 4. @Stro: Eindelijk weer eens een reaxi die ik begrijp. :-)

 5. Laatste reactiepoging.
  Minicaravans zijn inderdaad klein. Maar te klein voor jou, Xiwel?
  Link
  (Geen idee hoe ik hier een link moet plaatsen)

 6. Nu maar wachten op een website die de adressen van alle vakantiegangers en hun data gaat vermelden…
  Zuid-Limburg-Zuid is voor de liefhebber een prachtige omgeving om te fietsen. Heb er twee keer een fietsvakantie gehad met mijn ex. De eerste (onervaren) keer zouden we “even” een deel van de Mergellandroute doen. Het Eijserbos is zo’n helling waar je je heerlijk op kunt uitleven. Klimmen doet ieder op eigen tempo. Onderweg moest ik één keer op adem komen. Boven zat ik te wachten tot ik begon te kleumen. Terug dus. Kom ik haar op de helft van de eerste helft tegen, lopend naast de fiets op haar wielerschoentjes op het asfalt. Boven haar de zwarte wolk die je wel eens ziet in stripverhalen, met bijlen, bliksemflitsen, ontploffingen en @#!$%#&*%%!!!…
  Daarna heb ik de zwaarste hellingen heel egoïstisch voor mezelf bewaard.

 7. @Dolby: Linken kunnen hier op de standaard html-manier (a href=http://www.link.be/image.gif)naam van de link(/a) De haakjes dan wel wat puntiger maken :->

 8. @Dolby: Als ik had gewild dan had ik wel in een tentje mogen slapen, maar ik vind een gewoon bed een stuk handiger.

 9. Ik dacht al dat je er van tussen was. Kom maar op dan met je reisverhalen, altijd leuk.

 10. @Dwarsbongel: Ik heb flink wat weggetjes door Zuid-Limburg genomen en heb geen idee hoe al die bergjes heten. Naar Eijsden ben ik afgedaald, dus dat ging lekker makkelijk. De stevigste helling die ik me herinner was van Maastricht en Cadier en/of Keer. Dat ding bleef lekker doorstijgen. Later werd het veel erger in de Hoge venen (Botrange) en de Eifel. Die laatste nam ik zeer onpractisch wat telkens 400 meter klimmen gevolgd door 400 dalen inhield.
  Maar tegenwoordig heb ik zo’n fiets met 21 versnellingen en 3 vertragingen. Daar kom ik zelfs mee tegen een steile wand op. :-)

 11. @Xiwel: Ik haat het intypen van HTML-links.
  Zolang je maar geen Chinees matras hebt;-)

 12. @Dolby: Alsof Mongoolse matrassen zo fris zijn. :-)

 13. Ik miste je al en verbeeldde mij in iedere eenzame fietser onze Xiwel te herkennen. Maar je was het dus echt!

 14. @Fialas: Ik weet niet precies waar je woont en heb dus maar mijn hand opgestoken in: Banholt, Cadier en Keer, Eckelrade, Eijsden, Epen, Euverem, Gulpen, Kuttingen, Herkenrade, Honthem, Hulsberg, Maastricht, Margraten, Mechelen, Mheer, Nuth, Oost-Maarand, Partij, Pesaken, Reijmerstok, Sibbe, Sint Geertrui, Vink, Valkenburg en Wijnandsrade. :-)

 15. Welkom terug! Zo te zien was het weer een mooie ervaring geweest. Ben benieuwd naar de verhaaltjes.

 16. Welkom thuis weer en wat leuk dat je zo’n geslaagde vakantie genoten hebt.

 17. Ik weet nog wat ik blij was toen ik op mijn zestiende een bromfiets had, dat fietste toch wel erg lekker heuvel op!

 18. @Plutone: Dan had ik nog minder (vrijwel helemaal niet dus) moeten eten om toch van die 2kg af te komen. :-)

 19. @Hette: Dat is wederzijds. Je zult vast veel meegemaakt hebben in Kazakhstan. Alhoewel ik denk dat contactmaken met ‘wildvreemden’ daar iets lastiger zal gaan.

 20. Dat moet een prachtige tocht zijn geweest! Dat zijn ook niet de minste routes met al die heuvels. Maar training heb je genoeg gehad geloof ik ;-)

 21. @Teddy: Ik train altijd onderweg. Voor m´n vacantie had ik een week niet gefietst vanwege een blaar die ik met lopen had opgelopen.

 22. @Xiwel, contact maken was daar juist erg makkelijk. Maar goed, ik spreek wel Russisch, dus dan gaat het automatisch beter.

 23. Ik was juist erg laat met de vakantieaanvragen. Het was al halverwege juli.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: