Sep-06: Meelachen

Vandaag heb ik een testje op deze site gezet. Rechtsonder het spreuken-tegeltje prijkt een ‘smiley’. Als je daar op klikt verschijnt er een in een klein windowtje een ‘smiley-plakker’ Die werkt erg eenvoudig voor Internet Explorer en FireFox. Naast elke smiley staat een vakje met daarin de juiste code. Klik met je muis in het vakje naast zo’n smiley en sleep (dus met ingedrukte muis) de code direct in het reageervak.

Misschien bedenkt iemand een nog handigere methode, maar met het huidige Web-log lijkt me dit het best haalbare.

Je kan die smiley-kiezer open laten staan en gebruiken bij alle Web-logs die HTML toelaten (dat is maar zo’n 20%).


Ik kwam deze optie tegen via Peter die een widget van Martin had geplaatst. Zijn pop-up per smiley en knip- en plakmethode ziet er mooi uit, maar vond ik net iets te omslachtig.

Advertentie

Geplaatst op 2007-09-06, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 20 reacties.

 1. Even testen lijkt me wel leuk.
  Of is het toch maar zozo?

 2. Mooi gemaakt, maar ik ben niet zo’n grootgebruiker van smileys

 3. Slepen werkt ook in Firefox hier:

 4. Goedenavond Xiwel,
  leuk dat je mijn idee in een eigen concept overneemt. Niet dat het mij veel uitmaakt dat ik hier tijdenlang op gepuzzelt heb en jij met een eigen idee aankomt. Heb zelf bewust niet voor die ‘sleepversie’ gekozen.
  Maar wat ik minder prettig vindt is dat je mijn afbeelding gebruikt in jouw scherm.
  Het is wel mijn betaalversie van Photobucket waar je nu de afbeeldingen uit linkt.
  Gelieve dus zelf de afbeelding te hosten.
  Mvg. Martin
  Moderator/Helpdesk-medewerker http://www.web-log.nl

 5. Oeps, waarom staat mijn naam er niet?
  Peter

 6. Met url invullen wel de naam???????
  En ik had het vakje net open in IE. Je kunt dan ook slepen naar FF.

 7. @Martin: Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ik dacht dat het een soort algemene pagina van photobucket was die je gebruikte. Ik heb dat geprobeert terug te vinden, maar stuitte op een wachtwoordpagina. Dat ga ik dus zeker aanpassen.
  Ik vond de manier van zelf knippen en plakken wat omslachtig vandaar dat ik dit probeerde.

 8. Aangepast, de volgens smileys komen via een eigen wepplek. Later zal ik die anderen aanpassen, die al geplaatst zijn.

 9. @Xiwel,
  dank je voor de medewerking

 10. @Peter: Omdat ik de text ‘geplaatst door’ zo saai vind heb ik die dezelfde kleur gegeven als mijn textachtergrond. Nadeel daarvan is dat mensen die geen URL of mail invullen op dezelfde manier onzichtbaar worden.
  Je hebt gelijk, bij mij werkt het nu ook in FF. De eerste keer wilde dit bij mij niet werken.

 11. Wel jammer dat je eerst je popup killer uit moet zetten om het schermpje te kunnen openen.

 12. @Mark: Dat is vreemd, want ik heb in IE en FF een pop-upkillers die hem niet als spam zien en gewoon doorlaten. Dat het in een apart klein windowtje komt leek me handig, dan kan je hem gewoon open laten staan naast een web-log.

 13. Ik zag trouwens dat Fijne Gozert al smileys (en plaatjes) in April in reactie zette.

 14. En ik was blij dat er nu net geen smiley’s meer waren!

 15. @Hette: Wees niet bang, op jouw log werkt het niet omdat je geen html toelaat.
  Zelf weet ik ook niet precies wat ik ervan moet denken, vandaar dat ik het een testje noem. Aan de ene kant vind ik emoticons belangrijk om aan te geven hoe men iets bedoeld en dan vind ik deze (niet bewegende) emoticons wat duidelijker. Aan de andere kant hou ik er ook niet zo van om allerlei plaatjes en bewegende bende in de reaxi’s aan te treffen.
  Dat laatste is redelijk ingedekt, bij 2 of meer smileys volgt de antispamcode. En als het te gek wordt verwijder ik de overtollige bende uit de reaxi’s.

 16. Ik heb hem gelijk even in mijn favorietenmap met logs bovenaan gezet zodat ik hem kan openen zonder eerst hier op bezoek te moeten

 17. Je kunt ook een weblog nemen van WordPress. Geen reclame, en smileys maak je door bijv. :D in te voeren! http://www.wordpress.com.

 18. @Margo: Ik heb een tijdje getest bij WordPress.com, maar vond het (net als Punt.nl, Blogspot.com en Blogse.nl) op een aantal punten nogal tegenvallen. Er zijn ook voordelen, maar die wegen nog nog niet op t.o.v. de nadelen.
  Ik weet ook dat WP op een eigen domein handiger kan zijn. Misschien ga ik wel zoiets doen, of zelfs iets compleet anders. Toch is dat een redelijk grote stap die ik nog niet genomen heb. Tot die tijd hou ik mijn gratis simpele 100% reclamevrije websites (waar WP niet op werkt) en dit web-log.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: