Dec-12: 0965-Slot

Door het voorspoedige trein-fietsdagje kwam ik mooi op tijd in ‘s-Heerenberg aan. Ik had me voorgenomen om daar te overnachten om de dag erop een kennis in de buurt te bezoeken. In voorgaande jaren sliep ik in Zeddam, wat tussen m’n kennis en ‘s-Heerenberg ligt. Zeddam is echter niet meer dan een oude molen en een hoofdstraat met hotels.

Ik was al eens eerder door ‘s-Heerenberg gefietst, en dat zag er wel aardig uit. Ze hebben er in elk geval een mooi kasteel (de zoveelste die ik deze vakantie tegenkwam). Dat slot was gesloten en de VVV’ers die op hetzelfde terrein kantoorhouden draaiden ook net hun deur opslot.

Terwijl zij het terrein afliepen vroeg ik of ze een aardig hotelletje wisten. De eerste die zij noemden had ik al gezien en was me te sjiek. Er bleek nog 1 hotel in het centrum te zijn. Dat was meer van mijn gading. Een oud familiehotel, waar ik zo terecht kon.

Later heb ik het stadje wat beter bekeken, dus flink doorgezwalkt. Op het kasteel na, geen toppertje. Er was wel een leuke bistro waar ik in een sèrre gegeten heb. Het was net iets te koud om buiten te eten, dus deze tussenoplossing stond me wel aan.

In de halflege kroegen werd vooral naar voetbal gekeken. Schijnbaar speelde een Nederlandse club of het Nederlands elftal. Ik ben geen voetballiefhebber en ging dus terug naar m’n kamer om te zien of er nog ander vermaak op de TV was.

In het cafédeel zat de hotelier in zijn uppie ook voetbal te kijken met naast hem een flink glas bier. Dus bedacht ik maar een biertje met hem mee te doen. Tijdens m’n 2de biertje, zo rond een uur of 10, kwam er plotseling een ‘klant’ binnen. Het bleek een jonge medelander te zijn die werk in de horeca zocht.

Gezien de kroeg en ook het hotel op ons na leeg waren, was me duidelijk dat er geen baan voor het opscheppen lag. De eigenaar gaf dat ook aan en na wat moeilijk doen vertrok deze ‘klant’ onverrichter zake.

Nu was het een rare tijd om zonder papieren om werk te leuren. Als je dat al doet geef je op z’n minst een CV of een visitekaartje af. Napratend kwam de gedachte op dat het anders was gelopen als ik daar niet gezeten had. De bejaarde eigenaar was dan waarschijnlijk gedwongen zijn kassa-inhoud te overhandigen.

De volgende morgen ben ik dus bij mijn kennis langs op vistie gegaan. We hadden (zoals altijd) veel bij te praten, waardoor ik pas rond een uur of 3 verder huiswaards ging. Ik had nog een idee om naar Amersfoort te fietsen en daar de trein te pakken. Door het omgeslagen weer, dreigende lucht en harde wind, hield ik het bij Wehl al voor gezien en nam daar de trein naar huis.

Al-met-al heb ik deze korte vakantie lekker gefietst en zat het weer behoorlijk mee. Geen enkele panne onderweg en keurig voor 1 september thuis. Ik had me voorgenomen om na September nog een meerdaagse fietstocht te maken, maar daar is het door privé- en vrijwilligers-drukte niet meer van gekomen.

Begin met Kaart

Geplaatst op 2007-12-12, in Zwerfmatig-7 en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Zou je denken, dat het echt een poging ws om de hotelier van zijn geld te beroven?

 2. @Vedat: Ik heb geen idee, maar het was gewoon erg verdacht. Ik ben zelfs nog een tijdje gebleven in geval hij terug zou komen om het nog eens te proberen.

 3. Ik vond het weer een geweldig onderhoudend verslag met zoals altijd weer die zo belangrijke aanknopings – en herkenningspunten.

 4. Slavia Praag-Ajax 2-1 op 29-aug. Denk ik.

 5. @Mack: En Ajax was dan Nederland neem ik aan.

 6. De club komt oorspronkelijk uit Nederland ja. De spelers komen van heinde en verre.

 7. @Mack: In elk geval geen Griekse brandblussers. :-)

 8. Dat kasteel doet me denken aan het kasteel van kinderserie over een koning die iedere burger moest vervangen als hij ziek was. Dus als de bakker ziek was, moest de koning voor bakker spelen. Maar hoe heette die serie toch ook al weer?

 9. Mmmmm ik vind het altijd lekker om een mooi kasteel te zien.

 10. Kastelen zijn altijd de moeite waard, en van buiten altijd mooier dan van binnen.
  Als er eentje in de buurt is neem ik zeker altijd een kijkje!
  Voetbal valt buiten mijn interesseveld.
  Helaas wordt het een beetje opgedrongen overal.

 11. Over het zwerven gesproken (of geschreven): vroeger hadden mijn fietstochten een doel. Liefst zo ver mogelijk.
  Ook ik ben sinds 3 jaar in de ban van het zwerffietsen. Zonder kaart en zonder doel. Vooral in een vreemde omgeving is het heerlijk relaxed fietsen. Het enige doel is dat ik aan het eind van de dag weer ergens een station moet bereiken, zodat ik terug kan treinen naar Alkmaar. Mijn favoriete zwerfgebied in 2007 was het Ruhrgebiet. Daar kun je uitstekend fietszwerven.

 12. @Henk: In 2006 fietste ik voor het eerste dwars door het Ruhrgebiet. :-)
  Ik heb je fotodeel nog wat beter bekeken. Heel veel bekende plaatjes uit de omgeving en uit MVP waar ik in 2004 fietste.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: