Dec-14: Hurbeleving

Dan denk ik dus eindelijk klaar te zijn met de herbeleving van m’n fietstocht en dan hoor ik ‘Hurwenen’ en ‘Molenstraat’. Even een kaart erbij gepakt ..

.. en jawel, daar fietste ik dus. De naam ‘Molenstraat’ sprak me aan en ik meende ook ergens een molen te zien. Dus die straat in. Die molen heb ik daarna niet meer gezien, mogelijk door wat bomen die het zicht ontnamen.

Daarbij ging die straat naar het zuid-oosten en ik wilde richting zuid-west. Dus nam ik aansluitend de Maarten van Rossumstraat om wat verderop door Rossum te gaan. Vlak langs de Molenstraat lopen hoogspanningskabels, die daar over de Waal gaan. De mast met het cirkeltje erom is aangevlogen door de Apache-helicopter.

Iedereen maakt zich dan zorgen om de kabels die in de Waal gevallen zijn. De kans is groot dat er dus ook een kabel op die Maarten van Rossumstraat gevallen is. Je zult daar maar net over de fietstroken fietsen.


Fokke & Sukke

Advertentie

Geplaatst op 2007-12-14, in Zwerfmatig-7 en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Als zo’n kabel in de Waal valt moeten toch binnen twee seconden alle zeeën van de wereld onder stroom staan en alle vissen dood zijn?

 2. Er zijn ook kabels in een bosrijke tuin gevallen. Om die veilig te kunnen bergen, moesten al die bomen gerooid worden. De eigenares vond het niet leuk, hoorde ik op radio 1, maar kon er wel begrip voor opbrengen.
  De conclusie moet toch wel zijn dat de Apache een betere plek had kunnen uitkiezen om tegen hoogspanningskabels aan te vliegen.
  Ik moest gisteren trouwens erg lachen om Fokke en Sukke.

 3. @Christiaan: Die spotprent had ik ook gezien bij bespiegelaar. Hij is wel erg mooi en ik heb ‘m dus onder ‘m logje toegevoegd.

 4. Je zet jezelf nu wel in het verdachtenbakje, Xiwel. Je fietst onder een bedenkelijke kabel door, de kabel breekt en vol trots schrijf je, dat je daar bent geweest. Iedereen zoekt een alibi voor het tegenovergestelde, maar jij…

 5. @Vedat: Het is meer een waarschuwing voor bewoners rond de Maas bij Wessem en Maasbracht. Voor je het weet staan daar ook zomaar van die masten.

 6. @Mack: om te voorkomen dat er voortaan alleen nog gekookte vis te vangen is staan er her en der van die hokken van circa 4x4x2 meter. Het enige wat daar in zit is een enorme aardlekschakelaar die die oversized waterkoker uitzet voor het te gek wordt.

 7. Hmm in de Maarten van Rossumstraat zag je Maarten van Rossum toch ook niet?

 8. @Hette: Zo heb je meer van die tegenwvallertjes. Dus zat ik er ook niet zo mee dat ik geen molen aan de Molenstraat aantrog. Vanaf de Waaldijk zag ik dan wel weer de Waal. Als voormalig schipperskind vind ik het prachtig om daar al die schepen te zien.

 9. @Mack en Frans54: Schoon water (zonder zout) geleid niet. Vandaar dat die Fransen (sorry Frans) moesten stoppen met zoutlozen.

 10. Dat heb ik ook, als er ergens iets gebeurt en ik ben daar ooit geweest, dan zoek ik het nog weer eens precies op.

 11. oeps…. ben je lid van die elkwada of zo…

 12. Ja, het is een wonder dat er niemand gewond geraakt is.

 13. @Huub: Het was niet makkelijk om die Apache-magneet te monteren. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: