Dec-18: Verwensingen

Hier boven een plaatje van de jarige Alkmaarder Hout. In 2007 bestond dit stadspark 400 jaar. De foto is van Maart-2005 toen er 35cm sneeuw lag. Klik hier voor een grotere versie. Hier kan je de omgewaaide boom vanuit de lucht zien. Met die bomenbrowser kan je natuurlijk ook de rest van het park even bekijken.

En dan nu een setje kerst- en nieuwjaarswensen:

 • Koop en eet niet teveel vlees. Vleeseten zorgt niet alleen voor veel broeikasgassen en een grote voetafdruk, maar is ook een grote hart- en vaatziekteleverancier.
 • Doe niet mee met de lichtvervuiling. Gezelligheid zit van binnen en hoeft niet gelijk op te gaan met een hoog electrischverbruik.
 • Start eens met afvallen tijdens de Kerst en hou dat vol tot begin volgend jaar. Da’s een stuk effectiever. Wat je er niet aan eet hoeft er ook niet af.
 • Ga dit jaar eens niet alleen rond de Kerst naar een eenzame kennis of familielid. Bezoek deze in Januari, Februari, Maart en/of April.
 • En natuurlijk een gezond, veilig en voorspoedig 2008!
Advertentie

Geplaatst op 2007-12-18, in Alkmaar, Milieumatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 25 reacties.

 1. Brrrr… Bedankt, Xiwel. Ik zit al zo te vernikkelen.

 2. Geen decembermaandliefhebber? Voor mij mag het ook allemaal wel wat minder. Dat opgeklopte gedoe hebben we maar mooi weer aan Amerika te danken.

 3. Mooi he, de Alkmaarderhout in de sneeuw??? Die boom op de achtergrond heeft bij ons de naam “Harry Potterboom”… En wat de “verwensingen” betreft: daar sluit ik me volledig bij aan!!! Fijne dagen, Liz

 4. @Liz: Om je twijfels weg te nemen heb ik onder de foto nog een link bijgezet. Op maps.live.com kan je die omgewaaide boom goed zien liggen. (En je hebt vast niet mijn kerstlogje van een jaar eerder gezien. :-)

 5. @Dolby: Graag gedaan.

 6. @Hanscke: Met de maand December heb ik weinig problemen, meer met de (lootjestrekkende) mensen die dan allemaal opeens nog even gezellig moeten zijn.

 7. Haha, nee; anders had ik geen fijne dagen durven wensen :-). Opeens moest ik weer ff aan vroeger denken, waar de grootste “boosdoeners” mooi gekleed in de voorste banken van de kerk zaten met Kerst. Als kind al had ik daar een hekel aan…. en nu??? Nog altijd!!! Want er zal wel weinig veranderd zijn vrees ik.

 8. Voor mij is kerst een periode dat ik niet meer bang hoef te zijn dat een kwaadaardige lieve heer op mijn vingers kijkt, terwijl we fijn genieten dat we weer eens even de kinderen en kleinkinderen over de vloer hebben, wat anders te weinig gebeurt omdat ze te ver weg wonen om regelmatig zomaar even langs te gaan.
  En ja, inderdaad, zwarte kousen in de jeugd leveren zwarte gal in de volwassenheid. Sommige slachtoffers daarvan worden nooit volwassen en blijven zwarte kousen prefereren, sommige anderen worden gelukkig genezen van zowel de zwarte kousen als de zwarte gal…

 9. Ik doe op beperkte schaal wel mee met de lichtjesgekte en heb een lichtslang en een 120 lamps snoer hangen en een stuk of 10 waxinelichtjes aan ’s avonds. Waartegenover de andere verlichting dan uit blijft en de kachel een aardig stuk lager kan.

 10. Is dat de plaats waar die Alkmaarse voetbalclub speelde?

 11. @Vedat: Dat klopt, zo werd het oude stadion genoemd, omdat het tegen dit park aan lag. Met die luchtfotolink kan je er naartoe schuiven en zie je het stadion (aan de zuid-oostkant) nog liggen. Inmiddels is het een braakliggend terrein en was er hoop dat het bij de Hout getrokken zou worden. Maar zover ik weet komen er helaas huizen.

 12. Is het bewezen van dat vlees dat het hart-en vaatziekten veroorzaakt en zijn alle geleerden het erover eens? Tot die tijd laat ik mij niks wijsmaken.

 13. @Mack: Vooral varkensvlees wordt al in de Bijbel, Koran en Torah als ‘onrein’ afgeraden. Dan heb je toch geen wetenschap meer nodig? :-)

 14. Xiwel,bij alle goede adviezen vraag ik mij toch af wat jijzelf nu doet tijdens deze feestdagen. Zonder feestverlichting op de fiets om af te vallen?
  Desondanks Prettige Feestdagen.

 15. @F’slag: Als het droog is lap ik misschien de ramen. :-)

 16. Ja, maar ik ga geen varkens discrimineren.

 17. Laat me raden: deze blog komt in plaats van kerstkaarten? Want aan dat ritueel doe je vast niet mee. Ik twijfel nog en aangezien Kerst al aardig nadert, lijkt het er steeds meer op dat ik géén kerstkaarten ga versturen.

 18. @Christiaan: Toch een mooie kaartfoto boven dit log? Ik stuur aan een beperkte groep mensen (o.a. ooms en tantes) nieuwjaarswensen.

 19. Dat Virtual earth kon ik nog niet, mijn huis – nee , geen link hier , staat er beter op ( vanuit 4 standpunten ) in birdseyevieuw dan ik tot nu toe zelf heb kunnen maken………. fotograferen en sturen tegelijk ( en boven de 300 meter blijven valt niet echt mee ). Misschien volgend jaar, heb nu een 7 pixel camera met Zeiss Ikon Telelens….. :-)

 20. @Brownie: Die foto’s zijn idd een stuk beterder dan die van Google… …als het om Alkmaar gaat. :-) Amsterdam en een hoop andere gebieden zijn er nog niet in opgenomen. Die luchtfoto’s zijn trouwens uit Augustus-2006. Is ook te zien aan de parasollen en de kerkwerkzaamheden bij de Kneppelbrug die toen gaande waren.

 21. OT,
  Een voorspoedig en gezond 2008
  Vanuit Zwitserland de allerbeste wensen en een fijne jaarwisseling.
  The finest kind of friendship is between people who expect a great deal of each other but never ask it.
  Joanna

 22. xiwel een mooie groene kerst gewenst

 23. Joanna en Bespiegelaar: Bedankt en de beste wensen terug. Ik heb jullie reacties verplaatst waardoor die van Joanna niet meer Off-Topic is. Ik kan alleen de reactiedatum niet goed zetten.

 24. Fijne jaarwisseling en veel goeds voor 2008!

 25. Ik wens je een gelukkig en voorspoedig en gezond 2008, dat fietsmatig bezien ook aan al jouw verwachtingen moet beantwoorden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: