Jan-07: Busbloggen

Een paar dagen terug zat ik weer eens een keertje in de bus en keek ik tegen het onderstaande reclamebiljet aan.

Dit A4’tje hing (zonder postit-geeltje) op het schot achter de chauffeur. Het gaf mij de indruk dat het om promoten van de bus ging. Later zag ik op de watkiesjij-site dat de provincie ook in andere keuzes geïnterresseerd is. De grote lege blauwe ruimte nodigde uit om er een reaxi onder te plaatsen. Normaal heb ik daarvoor altijd wat geeltjes bij me, maar deze keer lag mijn agenda (waar ik die dingen in bewaar) helaas thuis. Dus dan maar even hier geplakt.

Advertentie

Geplaatst op 2008-01-07, in Kiesmatig, NH-matig, OV-matig, Webmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Dat de afstand 100% is, dat is logisch, maar wat is 100%, Xiwel?

 2. @Vedat: Circa 5,7Mm. Toch doet dat er niet toe, het gaat om de keuze en als eerste is dat de fiets. Naast afstand kan je ook kiezen per keer of per tijdseenheid, daar was die site niet duidelijk over. Zo is het aantal keren dat ik voor de trein kies erg laag, en ook de tijd dat ik in de trein zit. Maar een trein gaat wel sneller en daarmee scoren ze in mijn geval toch nog flink wat kilometers.

 3. Ik dacht: op die site kan ik blijkbaar berekenen hoe mijn ‘geeltje’ eruit komt te zien. Maar nee, het is gewoon een promo-website van de provincie Noord-Holland, die uitlegt hoe belangrijk de provincie is. En je kunt op een vervoermiddel (of museum of wandelroute) stemmen. Ik heb het niet zo op die stemmingen.

 4. @Christiaan: Dat geeltje heb ik zelf geplakt. Ik had dat zeker in de bus gedaan als ik er een bij me had gehad. Maar of dat de bedoeling is? :-)

 5. Ja, dat van dat geeltje plakken begreep ik wel. Maar ik dacht dat ik op die site mijn reispatroon in kaart kon brengen. Wel weer leuk gedaan, Xiwel!

 6. Gek trouwens: soms moet ik een moeilijk leesbare code overtikken voordat mijn reactie wordt geplaatst (zoals om 12.33 uur) en soms niet (zoals om 16.41 uur). Heeft dat te maken met het feit dat ik een hyperlink in mijn eerste reactie had staan?

 7. @Christiaan: De regeltjes voor die code zijn nogal ondoorgrondelijk. Ik heb de code zoveel uitstaan als mogelijk is. Uiterder kan helaas niet.
  Die code kan door een link komen, maar vaak ook door de URL of naam bij een reaxi. Bij logs ouder dan een week komen ze ook en als je snel 2 reaxi’s binnen het Webminlog-domein plaatst. Mogelijk heb je een minuut eerder een reaxi op een ander web-log geplaatst en werd dat je fataal. :-)

 8. Ik denk dat het door de link komt, want vorige week had ik ook een reactie met links geplaatst en kreeg ik bij plaatsing ook de opdracht een code over te tikken. Dat was bovendien een vrije lange reactie, dus ik had onmogelijk een minuut eerder op een andere web-log-weblog al een reactie kunnen posten.

 9. @Christiaan: Er zijn nog veel meer regeltjes die Web-log niet vrijgeeft van toepassing. Je zult ook merken dat als je een reaxi plaatst het een seconde of 10 duurt eer die verschijnt. In die tijd wordt van alles bekeken en waarschijnlijk opgeslagen en als info vekocht aan bedrijven die daar interresse in hebben. Het is me niet duidelijk of Web-log dat doet of SixApart waar zij Typepad van leasen.
  Vooral links worden nauwkeurig bekeken en het systeem hikt vooral op Amerikaanse woorden die niet door hun beugel kunnen. Frans54 heeft daar erg veel last van, hij gebruikt een redirect van me anders moet ie steeds die code intikken vanwege zijn websitenaam.
  Je kan ook een reaxi plaatsen zonder websitenaam of postadres, dat gaat stukken vlotter. Even testen.. :-)

 10. Ik ben blij dat ik – zonder dat ik me er uitgebreid in had verdiept – voor Punt.nl heb gekozen. Daar gaat het allemaal een stuk makkelijker, is mijn indruk. Erg handig vind ik ook dat bezoekers heel simpel automatisch bericht kunnen krijgen van nieuwe reacties en nieuwe blogs. Bij web-log kan dat alleen met RSS-gedoe, toch? Of zie ik nu allemaal voordelen van web-log en nadelen van Punt.nl over het hoofd?

 11. @Christiaan: Die mailtjes kan ook in web-log. Ik heb dat uit staan. Zelf heb ik me een paar jaar terug ook in Punt.nl verdiept (Ximaar).
  Ik vond het toen beter dan deze versie-2 van web-log, maar slechter dan Web-logs versie-1. In die tijd was punt nogal traag en vaak uit de lucht. Daar hebben ze nog wel last van (afgelopen jaarwisseling), maar lang niet meer zo erg.
  Om te zien wat de hoe het met versie-2 van Web-log zou lopen ben ik daar gebleven. Er kwamen ook wat verbeteringen waardoor het verschil met Punt minimaal werd. Pas later is de reclame bij Web-log gekomen (zie volgende log) wat ze weer een achterstand op Punt gaf.
  Inmiddels is er ook wat bij mezelf veranderd. Door een nieuwe PC is mijn verbindingssnelheid stukken hoger geworden en laadt alles snel.
  In het algemeen is het wel zo dat de Punt-logs er niet echt mooi uitzien en inhoudelijk ook vaak weinig voorstellen. Jouw log is daar een prettige uitzondering op.

 12. Gek, maar waar. Ik rij nooit met de bus. Wel eens met de trein. De laatste keer met de bus zal in mijn diensttijd geweest zijn. Dat is 19 jaar geleden!

 13. Ingewikkelde logs maak jij, maar ik snap ‘m. Ik kies voor de benenwagen.

 14. @Marcel: Zoals je ziet ga ik ook erg weinig met de bus. Ik heb een kennis op 20km afstand en daar doe ik op de fiets even lang (55 minuten) over. Helaas was het deze keer gure oostenwind en kon hij zijn vaste telefoon niet meer gebruiken door een storing.

 15. @Hanscke: Ik geloof dat men niet voor de benewagen of trein mag kiezen aangezien de provincie daar te weinig invloed op heeft. Dwz ook autogebruikers nemen de benewagen om van de parkeerpaats naar huis of een winkel te lopen. Echte bewegwijzerde looproutes zijn ook erg schaars. Zelf loop ik veel en vind ik dat natuurljk onzin.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: