Jan-18: Groentefiets

Na de Slagerfiets, Ijscofiets en de Legofiets, nu ook een foto van de Groentefiets. Deze fustdrager staat immer op de kruising Fnidsen-Hekelstraat, naast de ingang van een aardige en ouderwetse groentewinkel.

Inmiddels weet ik een 20-tal van dit soort groentezaken in Alkmaar te vinden. Eigenlijk valt me dat erg mee. Vaak koop ik er eventjes 180 gram rijpe banaan voor onderweg. Vergelijkbare hoekwinkels staan aan de Spoorstraat (de kortste looproute tussen de binnenstad en het station) en aan het Varnebroek (dichtbij het ziekenhuis). Ik zie er immer volk. Best vreemd want die winkels hebben helemaal niet zo mooie transportfiets voor de deur.

Advertentie

Geplaatst op 2008-01-18, in Alkmaar, Rijwielmatig, Shopmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Zo’n fiets voor een winkel kan ik nog wel als aankleding zien, maar een oude fiets voor in de tuin, opgetuigd met planten? ik weet het niet. Voor mij hoeft het niet zo. Dit lijkt wel een oud exmeplaar. Ik heb nog herinneringen aan vroeger dat mensen met zo’n transportfiets, zo heette dat, fietsten.

 2. @Hanscke: Dit is volgens mij ook een echte van een jaar of 50 terug.

 3. Ha leuk; alweer een transportfiets!!! Deze groentenboer zit er inderdaad al jááááren. De Praxisfiets is sinds kort overigens in mijn bezit; een knalgele met rood logo. Nummer drie van mijn verzameling transportfietsen….. :-)

 4. doe een tikkie buitenlands aan zo…

 5. Het zou zo een ansichtkaart geweest kunnen zijn, zo’n leuk beeld is het — kan me tenminste voorstellen dat zo’n beeld meer zegt dan een plein met wat kaasbolletjes, dat is zo geijkt :)

 6. @Xiwel: kun je even op mijn weblog kijken? Iemand zegt dat de commentaren weer gecentreerd staan maar ik zie dat zelf niet.
  Vorige keer toen ik dat had wist jij precies wat ik moest doen. (ik heb aan de foto’s gezeten) Kun je dat nog een keer?

 7. Waarom geen bagagedrager? Of is dit een wel heel blonde vraag?

 8. @Mack: Klopt een beetje, ik heb gemaild.

 9. @Dolby: Misschien is die in de loop der jaren zoekgeraakt, maar ik denk dat ze hem onnodig vonden. Dwz op de voordragen passen volgens mij 2 25kg kisten. In zo’n geval durf je niets meer achterop mee te nemen. :-)

 10. @Jolie en Huub: Het is een geinig straatje en daar past die fiets prima in thuis. Het buurtje heeft iets nostalgisch. Zo zit er ook een kruidenier die alles uit bakken schept. Zelfs in het buitensland kom je zoiets vrijwel niet meer tegen. :-)

 11. @Liz: Jij gebruikt je fietsen. Volgens mij staat deze immer stil ter decoratie. :-)

 12. Wat is dat nu voor een rare fiets; De dynamo zit rechts!

 13. @Xiwel: Oh, het leek me anders wel handig voor de balans.

 14. @Xiwel: Ik heb geen mail gezien. Mevrouw Mack heeft ’t vast als spam weggegooid. Zou je het nog een keer kunnen doen?

 15. @Mack: Hij is onderweg naar je spamcatcher. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: