Feb-04: Washington Week

Vandaag een simpele kijktip. De Amerikaanse publieke omroep zendt wekelijks een eenvoudig discussieprogramma uit. Een stuk of 4 journalisten, o.a. van de Washington Post, geven hun visie op de USA-politiek in de afgelopen week. De beeldkwaliteit is erg matig, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Het gaat me er om wat er gezegd wordt en met het geluid is gelukkig weinig mis.

Mij valt vooral op dat het er zo vreselijk beschaafd aan toe gaat. Er wordt vrijwel niet in de rede gevallen. Ik vind dat prima. Programma’s van Sonja Barend vond ik om die aanpak uiterst irritant. Zelfs Nova draai ik wel eens voortijdig de nek om als ze in een hakketak-situatie belanden.

De afgelopen uitzending werd live opgenomen in Los Angeles. Dat heeft te maken met aankomende ‘super-dinsdag’ als er 24 staten, waaronder dus California, voorverkiezingen hebben. Volgende week zal het wel weer een normaal studiogesprek zijn.

Klik op he plaatje boven ‘Entire Program‘ en schuif in de mediaplayer de eerste 3 minuten door. Dat zijn sponsorboodschappen. De uitzending zelf wordt niet voor reclames onderbroken. Onderin kan je de volledige text meelezen. Je kan daar ook op een regel klikken om naar een bepaalde plek in de uitzending te gaan.

Als het bevalt, klik dan ook eens op ‘Webcast Extra’ in het linker menu en vervolgens op de February-1 uitzending. Die draait om vragen uit het publiek en laat zien dat er ook nog normale US-burgers bestaan.

Geplaatst op 2008-02-04, in Kiesmatig, RTV-matig. Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Hij wilde helemaal draaien, ik zal straks nog eens proberen.

  2. Ik vind dat altijd irritant, als mensen er door heen gaan praten. In Duitse praatshow´s doen ze dat ook altijd.

  3. @Me!: Begrijp ik dat ie juist niet helemaal wilde draaien? :-) Zelf kijk ik vaak als de US-burgers in bed liggen, dan gaat het prima. Op andere tijden valt ’t ook wel mee, maar kan het verkeer over de oceaan wel eens haperen. Vervolgens start ik ‘m op nieuw en schuif naar de juiste plek om verder te kijken.

  4. @Hette: Ook in de USA-programma’s kunnen mensen elkaar vreselijk onderbreken. Dat het in dit programma niet gebeurt heeft te maken met de mensen die zij uitnodigen. Die staan nooit echt tegenover elkaar. Het blijft dat bij aanvullen en corrigeren. Ik zie dat veel liever dan het vliegenafvanggedoe.

  5. Bedankt voor de tip. Ik ga er niet naar kijken. Ik heb niets met de VS-politiek.

  6. Dankje, ik zal het ‘ns opzetten als tussendoor bij het werk.. ik probeer het een beetje te volgen vanwege m’n nichtjes en familie in de VS, die erg betrokken zijn :-)

  7. Op dit moment heb ik het nog niet bekeken, al wel de YouTube-clipjes die m’n Oom stuurde, en de WashingtonPost-artikelen. Het is best jammer dat we in Europa maar moeten afwachten wat het daar wordt, terwijl het ook voor “ons” belangrijk is… :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: