Feb-06: Vertrokken

Onlangs zag ik dat het bord voor de vertrektijden van de bus vertrokken was. Niet dat ik dat bord nodig heb. Ik doe het meeste op de fiets en dat gaat vaak een stuk sneller dan de bus.

De 127 (hieronder) valt overigens best mee. Bij koud weer of regen neem ik hem wel eens naar Middenbeemster. Hij rijdt voor het grootste deel over 80km-wegen en schiet dus lekker op. Die 20km (en 8 stoplichten) doet ie in een half uur.

Toch is mijn volledige reistijd zo’n 55 minuten. Eerst loop ik 1,5 km naar de bus. Ik wil er iets voor de vertrektijd zijn, anders heb ik zo een extra half uur wachten aan m’n broek. In Middenbeemster loop ik ook nog zo’n 5 minuten.

Met de fiets doe ik er gemiddeld 50 minuten over. Dat kan tegenwoordig geheel verkeerslichtvrij. Dus met een beetje redelijk weer stap ik liever op de fiets. Kan ik ook wat later naar huis terug, want na 22 uur staat dit ding in de remise.

Geplaatst op 2008-02-06, in OV-matig. Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Daar bij jullie ook al die lelijke reclame bussen overal. De bus is de bus niet meer…

 2. Hihi, die vertrektijden-foto, vroeger zag je dat alleen in Belgie :-) En ja, dat is mijn ervaring ook: Fiets is bijna altijd sneller dan Bus. De Bus levert een regendak en (soms) een zitplaats, maar voor de snelheid hoef je ‘m niet te nemen, en dan nog maar te zwijgen over tijden als na 20 of 22 uur.

 3. Het is hier goed wonen maar je kunt hier helaas niet fietsen. Aan de kust wel maar hier in de bergen is het niet te doen.

 4. Hihi, zelfs de bus maakt reclame voor fietsen!

 5. @Aargh: Leuk hè. :-) De Connexxion heeft een tijdje platsic zakken over de zadels van de bij het station gestalde fietsen getrokken als vorm van reclame. Deze op de bus werkt waarschijnlijk beter. Afgelopen jaren steeg het fietsgebruik richting treinstation enorm en dat gaat ten kostte van het aantal bussagiers. Dat terwijl de gemeente en provincie veel meer in busvervoer stoppen dan in fietsverkeer.

 6. @Erik: Toch moet bijvoorbeeld fietsen tussen Lafaiete en Ouro Branco prima te doen zijn. Het is daar een soort hoogvlakte, met weinig hoogteverschil. En ze hebben er heerlijk fietsweer. Ik zou dat eerder doen dan in het benauwde Rio. Maar zoals je begrijpt gaan mijn logjes over de regio Alkmaar en daar is het bar vlak.

 7. @Jolie: Wees niet bang, hier zijn zitplaatsen zat in de bus. :-)

 8. Ik zie alleen maar reclame op het blik van de bus en niet op de ruiten. Hier rijdt connexxion rond met reclame op de achterruit en de achterste zijruiten. Het nut van glas achter in de bus ontgaat mij als er toch reclame op wordt geplakt.

 9. Waar zou die Edwin Groen die gebruikte fietsen vandaan halen???? Het station misschien??? :-)

 10. @Liz: [zonder gekheid] Heb ik ook ooit gedacht. Schijnbaar koopt ie hele grote partijen in waardoor die erg goedkoop is. Hij zet enorm veel fietsen om en doet aan inruil. Dus het zou best allemaal legaal kunnen zijn. [/zonder gekheid]

 11. Bussen vertrekken waar jij niet bent en komen aan waar je niet moet zijn, dat maakt de reistijd aanzienlijk langer.

 12. Ah, bussen. Na 9 uur komt er hier 1/uur en die is altijd te laat, behalve als je daarop rekent natuurlijk. Mijn busrit is op zich maar 15 min, de tijd zit hem in de weinige busverbindingen die veel lege halve uren opleveren (te weinig tijd om aan het werk te gaan, maar te veel om het efficient te maken). Fijn, zo’n buitenwijk. Fietsen doe ik wel graag, kost zo’n 40 min, maar ik rijd op de rand van natuurparken. Heel mooi en heel eenzaam, dus niet geschikt voor schemer en donker. Lastig hoor. En dan moet je nog oppassen overdag dat er geen giftige slangen liggen te zonnen op je fietspad. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: