Feb-21: Ze krijgen mij niet gek

Het mag duidelijk zijn, dat er wat onduidelijke problemen zijn bij Web-log.nl. Een dikke week terug werd er met veel tamtam een nieuwe update live gezet. Je kan nu ook zo’n NuJij-icoontje plaatsen en een indeling kiezen met 2 smalle kolommen aan de rechter kant. Dat ga ik dus mooi niet doen, ik wil de verticale schuifbalk naast mijn logjes en niet naast een menu of de links (die natuurlijk links moeten staan).

Al snel kwamen de ‘foutjes’ boven water. Deze update was duidelijk niet bugvrij. De meeste kopfoto’s schoten omhoog en kregen 1 of andere dikke streep eronder en/of ruimte aan de rechterkant. Een simpel uitlijnprobleempje waar Web-log.nl nu al 6 dagen een ‘tijdelijke‘ oplossing voor heeft. Dwz die oplossing is er alleen voor de gratis logs, de abonnementsloggers mogen het zelf oplossen door een code te plaatsen.

Toch vraag ik me af waarom ze in 6 dagen nog steeds geen echte oplossing hebben voor een dergelijk simpel probleem. De meeste bezoekers hebben er hier niets van gemerkt. Ik los zoeits zelf wel op. Dat nam circa 3 minuten en 14 seconde.

Een ander probleem is het ‘plaatjesplaatsen‘. In het beheer is daar een aparte knop voor en die doet het niet meer. Niet alle web-loggers hebben daar last van en zeker ik niet. Dat hele beheer gebruik ik niet omdat ik meer html-opties wil gebruiken dan zij aanbieden. Html is niet echt moeilijk, voor goed Word-gebruik is meer kennis nodig. Ik tik dus gewoon:

en dat werkt nog steeds goed.

Een volgend probleem dat opdoemde was het inloggen. Een aantal loggers lukt dat sinds de nieuwe update niet meer. Web-log.nl zoekt inmiddels naarstig naar een oplossing Ook hiet heeft Xiwel geen last. Ik log nooit uit en kom via m’n browsermenu ‘Favorieten’ wachtwoordloos in enkele secondes bij ‘Nieuw bericht’ en loggen maar.

Toch is er ook nog iets goeds gegaan. Als ik reaxi’s plaats, dan staan ze er meteen. De 10 seconde bedenktijd is zomaar plotseling opeens vertrokken. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. :-)

Geplaatst op 2008-02-21, in Webmatig. Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Misschien komt het door onbevangenheid, hoewel ik het waarschijnlijker acht dat mijn beperkte kennis er debet aan is, maar ik herken geen van de door jou gesignaleerde problemen met uitzondering van die door jou genoemde balk onder de koptekst/foto.

 2. @Rob: Je gebruikt net als ik Internet Explorer versie 6 in XP. Mogelijk hebben de mensen met IE7 of Vista meer last.
  Maar viel het je niet op dat een reaxiplaatsen een stuk vlotter gaat dan een week terug?

 3. Klopt. En ook het uploaden van afbeeldingen gaat een stuk sneller, bij mij althans. Dus al met al merk ik alleen maar verbeteringen in mijn praktijk.

 4. @Rob: Je hebt ook weinig last van de omhooggeschoven kopfoto. Vooral mensen die een te smal exemplaar hebben zijn daar de dupe van. Die smallere dingen stammen uit de tijd dat de web-logs 770 pixel breed waren. Als die webminloggers na 2 jaar nog steeds hun bovenkant niet aangepast hebben naar 800 of een ander passende breedte, dan mag je ook bedenken dat bij hen een foutje ligt.

 5. Ik was nog vergeten te melden dat er opeens ook reaxispam kwam. Tot dan toe heb ik er nooit last van gehad en na deze update kreeg ik er meteen 3. Het is nu trouwens weer over dus ik denk dat dat schoonheidsfoutje opgelost is.

 6. Moet zeggen dat wij eigenlijk ook geen problemen hebben. Wij loggen ook nooit uit, maar gaan ook altijd via de favorieten.

 7. Ik ben en blijf conservatief, ik wil het zhouden zoals het is. Da’s makkelijk en geeft het minste gedoe.

 8. Als je nooit uitlogt ben je een makkelijke prooi voor hackers.

 9. @Dolby: Liever dat ze mij hekken dan een ander, dan heb ik weer iets om over te loggen. :-)

 10. ach ja dat is altijd bij elke update zo… ben er inmiddels al aangewend in de ruim 4 jaar dat ik al log…
  alleen in de tijd toen het nog van Joris was… werd een probleem echt gelijk opgelost… nu het van Ilse is duurt het allemaal veel langer en zijn de oplossingen niet altijd voor de hand liggend…
  veranderingen worden aan iedereen opgedrongen… ipv mensen een keuze te geven…

 11. Nogmaals hoera voor Punt.nl ;-)

 12. @Christiaan: Je maakt toch wel wat geld over om hier reclame te maken. :-)

 13. Even heb ik er nog over gedacht naar Web-Log te gaan, maar Blogger trok me toch meer, al moet ik nog wel een aantal dingen uitzoeken of misschien ook niks, want het gaat om wat ik schrijf en niet om wat naast de logjes staat.

 14. @Vedat: Inderdaad, inhoud gaat voor cosmetica.

 15. Ik had ook een probleem om een plaatje te plaatsen. Ik had het in het tweede vak van een tabel geplaatst.
  Er staat ergens dat, als je een log in meerdere delen splitst (zonder aan te geven hoe), plaatjes plaatsen alleen nog kan in het eerste deel voor niet-betalende loggers
  Ik weet niet meer waar dat stond.

 16. @Niklas: Plaatjes kunnen op mijn methode in elke kolom. En ik heb een gratis versie.

 17. dat snel reageren kan misschien niet de bedoeling zijn, maar wel aantrekkelijker van mijn kant gezien ….

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: