Feb-25: Xi’s Laptop

Het ‘desktopshowen’ (bureaubladexhibitionisme) is weer in de zwang. Vroeger kwam ik het al eens tegen bij Thérèse en Luciënne. Volgens mij moeten er meer geweest zijn, maar die kan ik niet zo snel vinden. Deze keer kwam ik ermee in aanraking via bVisionist Me! die door Redstar aangestoken was.
Gelukkig is mij deze keer niets gevraagd, dus doe ik er lekker wel aan mee. Red-Star heeft inmiddels een flinke verzameling en daar mag de mijne best bij. Natuurlijk noem ik het geen ‘Desktop’ aangezien ik altijd een ‘Laptop’ gebruik.

Gokkers mogen best raden waar ik de foto genomen heb. Dat moet trouwens niet moeilijk zijn, hij is al eens in een logje voorbij gekomen. Eerlijk gezegd vind ik die achtergrond niet erg belangrijk. Doorgaans is 90% van m’n scherm afgedekt door programma’s. Aan de linkerkant heb ik iconen staan waar ik iets op kan slepen. Die kant hou ik dan ook vaak vrij. Ximaar is een echte opsleper. Ik vind dat minder werk dan al mijn rechtermuismenuutjes voor elke extensie aan te vullen.

Geplaatst op 2008-02-25, in Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 25 reacties.

 1. Grappig om mezelf voorbij te zien komen. Mijn laptop is al lang veranderd. Nu is het een mooi Nieuw Zeelands landschap. En je had gelijk, ik mocht ook geen ‘desktop’ zeggen. ;-) Maarre, mooie foto!

 2. Ik ga hem er bij zetten ! :-)

 3. Laat ik nou iedere dag een andere foto op mijn bureaublad hebben en het enige pictogram dat ik heb is de prullenbak.

 4. Ik vind de foto op m’n bueraublad wel belangrijk: je ziet ‘m steeds langskomen bij het opstarten en afsluiten. Van tijd tot tijd kies ik een andere. Ik lees dat Vedat elke dag een andere heeft. Dat lijkt me leuk, maar ik wil dat niet elke dag handmatig doen natuurlijk. Bestaat er toevallig een programmaatje voor? Dus dat de pc zelf iedere dag een willekeurige andere foto kiest?

 5. @Christiaan: Je kan voor een zogenaamde actieve desktop kiezen. In dat geval kan je een html-pagna gebruiken en daarmee kan je voor automatisch wisselende foto’s kiezen zoals ik op deze webpagina met mijn kopfoto doe. Ik heb een tijdje een zelfgemaakte teletextbrowser als een deel van m’n desktop gehad met daarnaast de laatste sporprent van Tom Janssen. Inmiddels heb ik daar een eigen TV-pagina voor die ik zo open en sluit. Ik vind dat toch prettiger.
  De achtergrond van m’n PC vind ik net zoiets als de muur van m’n WC. Als ik daar ook wist dat er geen geen andere gebruikers waren (mijn Pc is 100% ‘Personal’), dan zou ik van die muren ook geen werk maken.
  Bij een PC zit er echter wat practisch achter. Je kan een document op een desktop-icoon slepen, dan opent het programma achter dat icoon met het opgesleepte bestand. Dat kan niet met de taakbalkiconen. Die iconen wil ik op een donkere achtergrond en bij deze deze foto is dat netjes aan de zij- en onderkant.

 6. Je bent toch een stuk technischer dan ik, blijkt maar weer! Je noemt hier allemaal functies waar ik nog nooit van heb gehoord. En toch ben ik best gelukkig ;-)

 7. Geinig, dat opslepen werkt onder Mac OS ook zo; “fotootje, sleep naar Photoshop-ikoontje” – dubbelklikken opent ‘ie het in een default voorvertonen-pakketje (dat je inderdaad allemaal kan instellen, maar het is niet handig om èlke foto standaard in bijv. Photoshop te openen.)
  Ikheb mijn Desktop ook even gecaptured, zal ik ‘m meteen ook bij Redstar toevoegen ;-)

 8. Ik heb ook meegedaan aan dat desktop exhibitionisme, hahah en ik ben meer een klikker inplaats van een sleper…

 9. @Jager en Christiaan: Ik kom uit het DOS-tijdperk en doe heel veel handelingen op mijn eigen manier. Onder DOS had ik een eigen ‘Norton Commander’ gemaakt. Als ik op een bestand Enterde opende het juiste programma. In de Windows Verkenner werkt dat nog steeds en gebruik ik dat ook. Die heb ik dan ook in de kolommenmode staan zodat ik makkelijk op datum of naam kan sorteren.
  Ik sleep ook vaak met de linker of rechter (extra keuzes) muisknop. En ik heb mijn startmenu wat anders (nmm overzichtelijker) ingedeeld. Dingen waar ik af- en toe aan werk (kladjes) heb ik ook als snelkoppeling op m’n bureaublad.
  Ik heb trouwens XP, maar die laat ik er uitzien als Windows98. Al die XP-cosmetica vind ik vrij nutteloos.

 10. @Jolie: Wegens ‘privacy’ heb ik de mijne alleen verkleind aangeboden. Ik gebruik nogal herkenbare bestands- en snelkoppelingnamen.

 11. Ja, dat zag ik Xiwel, erg leuke puzzel zat erachter :-))
  Ik had een pdf-je van een vriend met zijn lesmateriaal, wat “herkenbaar” (groot woord hoor) was, dat heb ik even naar de backupdisk gesleept. Puur voor hem zeg maar. De rest maakte me niet uit, het zijn vooral mapnamen :-)
  Eigenlijk zou ik ook screencaps van de (eigen) desktops (op deze Mac) van Rosalie en Leora moeten maken ;-) Maarja: wieweet vinden ze dat over een paar jaar weer niet leuk ;-) Katten-foto’s en aliasjes naar favoriete filmpjes en progjes.

 12. Kom ik hier weer eens toevallig, zie ik mijn eigen naam; was die achtergrond al lang weer vergeten. Grappig!
  Verder staan hier heel veel technische termen, waar ik nulkommanul van weet.
  Word er nog veel gefietst?

 13. @Thérèse: Ik fiets inderdaad redelijk veel door het mooie weer. O.a. hier.

 14. Het is een mooi en rustig plaatje. Alleen wat veel iconen voor mij

 15. Ik heb en wil geen foto’s op mijn desktop,(heb genoeg ervoor ;-) dan, dat met die screensaver is een zaak voor zich, gebruiken veel KB, en het maakt de compi langzamer. Daar ik aangewezen ben op een snelle toegrip op mijn programma’s gebruik ik het niet. Maar mijn smaak is niet iedermans smaak.
  Love Joanna

 16. @Johanna: Deze foto valt mee, is 100 KB. Zelf gebruik ik geen screensaver of andere software die op de achtergrond actief blijft. Mijn scherm neemt maar 3,5 watt dus er valt weing te saven. Automatische update-programma’s heb ik ook allemaal uit m’n register gehaald. Ik draai al 22 jaar geen antivirussoftware. Dwz ik laat mijn PC eens per halfjaar online op virussen en malware scannen via Housecall en die vind nooit wat.

 17. @Me!: Het aantal iconen (of beter snelkoppelingen) wisselt bij mij sterk. Dwz de opsleepprogramma’s als FotoEdit, Paint en Kladblok blijven wel altijd staan, maar mijn kladbestandjes zijn actief zolang ik er mee bezig ben. Er staan ook wat tijdelijke webpagina’s op waar ik wat testjes op uitprobeer.

 18. Er wordt trouwens weinig gegokt op de plaats waar ik deze foto genomen heb. :-)

 19. Zou weleens een middagje computerles bij je willen volgen, Xiwel. Dan kan ik nog heel wat nuttige dingen leren, lees ik zo. Ik heb het vormgeven van mijn blog opgegeven en maar gekozen voor een standaard ontwerp, omdat ik niet handig genoeg ben om het zelf te doen (en kennelijk de interesse toch niet groot genoeg is om er een cursus voor te volgen). Maar soms wil ik wel iets veranderen en dan lukt dat niet. Frusti!

 20. @Lucienne: Toen ik met PC’s begon zat ik bij een bedrijf waar het heel gewoon was om iets aan collega’s te vragen. Nou waren dat bij ons vrijwel allemaal techneuten en hebben we met elkaar heel snel de mogelijkheden van software aan elkaar doorgegeven. Dat gebeurde ook bij de invoering van Windows en in denk dat het nog steeds zo gaat.
  Bij andere bedrijven of particulieren herken ik vaak een grote gêne wat een flinke achterstand opleverd. Eigenlijk is dat best jammer aangezien cursussen niet alles oplossen.

 21. Ben zelf niet bepaald een bureaubladexhibitionist. Heb er in elk geval de laatste 2 jaar maar 1 keer aan meegedaan, en da’s nog dusdanig recentelijk dat ik nog steeds hetzelfde bureaublad heb, te weten deze.

 22. Ben alleen afgelopen weekend m’n bureaublad wel wat aan het opruimen geweest, heb nu in elke hoek nog maar 2 of 3 pictogrammen staan.

 23. Het ‘gokken’ op de plaats waar de foto genomen is, is niet zo uit de verf gekomen. Dus bij deze de oplossing. Het was een stuwmeer ten oosten van het Ruhrgebiet waar ik in 2006 langsfietste.

 24. Ik heb gewoon een grijze achtergrond.

 25. @Nanos: Grappig dat je op dit 4 jaar oude bericht reageert. In de RSS-feed zie ik nix, maar schijnbaar wordt er toch een soort update rondgestuurd als ik zo’n oud bericht aanpas. Ik had ‘m even aangepast voor de puzzle-link en het juiste plaatje. Sinds dit bericht is mijn desktopfoto niet meer aangepast. Steek er dus zelf ook niet veel tijd in.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: