Mrt-03: Dexel

Ook wel eens afgevraagd wat er onder een putdeksel zit? Dit is dus een electraput, die optimaal geïsoleerd is met sinasappelschillen en colablikjes. De aanvullende inhoud van deze markt-serviceput zal te maken hebben met de zeer korte afstand tot de groentekraam.

Geplaatst op 2008-03-03, in Alkmaar, Dexelmatig, Milieumatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Het is natuurlijk niet hoe het hoort, maar ik moest er toch een beetje om lachen.

 2. Mensen schuiven dat zware gevaarte opzij om er hun afval in te gooien? Ik geleuf er niets van. Dit is sabotage van Xiwel, dit alleen maar om een vermakelijke feuteu online te plempen.

 3. Dat heb je mooi voor elkaar gekregen. Die foto bedoel ik…

 4. @Me!: Met MS Paint. Dus gewoon alles rond het pudeksel weggummen. Of bedoel je dat onMouseOver-gedoe. Kijk dan even in de broncode van deze webpagina.

 5. Valt nog mee dat er geen zwerver met die putdeksel vandoor gegaan is…

 6. Als ze in Scheveningen zeggen: “Gooi maar in m’n put,” dan bedoelen ze, gooi maar in m’n pet.

 7. Rare electraput. De deksel van Willem ten Cate en Zn uit Almelo moet dus altijd open liggen als er stroom wordt afgetakt. De zwaarte van de gietijzeren deksel in combinatie met onbeschermde electische kabels is ronduit gevaarlijk. Het zijn zo te zien geen VMVK kabels.

 8. @F’slag: Die put is alleen tijdens de markt in gebruik. Een week later zag ik dat er ook een zware binnenring is met uitsparig naar 1 zijkant. Dwz die moet waarschijnlijk omhooggeschroefd. Vervolgens de kabels er aan de zijkant door de uitsparing naar buiten en het deksel op de put teruggelegd. Neem aan dat dat de heren en dames marktlui teveel werk is dus trof ik de put toevallig een keer zonder die binnenring aan en zijn er sinaasappelschillen ingewaaid.
  Het zal trouwens wel H07RN-F zijn.
  Zoals je ziet wordt het dexel als trekontlasting gebruikt. :-)

 9. De een veegt alles onder het tapijt, de ander onder de putdeksel. Dat beeldtrucje met putdeksel met verschijnende inhoud ziet er trouwens prima uit.

 10. Wat leuk gedaan! De rommel is natuurlijk niet leuk.

 11. hmm een ondergrondse afvalemmer dus…

 12. Leuk gedaan! Dat weggummen gaat trouwens ontzettend veel makkelijker met een programma als Photoshop Elements (v.a. versie 5 in elk geval) via ‘magisch extraheren’. Gewoon een paar lukrake strepen zetten op de delen die je wel en niet wilt behouden en klaar ben je.

 13. @VJ: Voor deel was die reaxi om aan te geven dat het met zo ongeveer elk programma kan. Ik heb ook CoralDraw. Die gebruik ik maar voor een paar functies (giffilmpjes en kleurvervangingen). Maar de waardeloze menustructuur zorgt ervoor dat ik het vaak links laat liggen.
  In dit geval heb ik daadwerkelijk Paint gebruikt en het zal niet langer geduurd hebben dat een minuut of 8. Installeren van Photoshop of het plaatsen van deze reaxi duurt langer. :-)

 14. Ieder heeft zo z’n favoriete (want beschikbare) beeldbewerkingsprogramma, waar hij/zij de meeste ervaring mee heeft. Al die programma’s kunnen steeds meer en kijken de trucjes bij elkaar af.
  Enne, trekontlasting, is dat het tegengestelde van diarree (vroeg de vroegere elektromonteur)?

 15. Voor de niet electrici; xi hier iets over trekontlasten.

 16. Ik vind het wel multifunctioneel, zo’n put (en een goeie verrassing zoals je hem hebt bewerkt).
  Binnenkort is het een stevige composthoop, over een jaar of wat vruchtbare aarde en dan staat er uiteindelijk een echte sinaasappelboom op de markt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: