Apr-03: Vouwfiets

Toen ik het bovenstaande geval bij het station zag liggen moest ik meteen aan Anton Geesink denken.

Advertentie

Geplaatst op 2008-04-02, in OV-matig, Rijwielmatig, RTV-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Was dat hek al verbogen of hebben die vandalen dat ook gedaan?

 2. Dat zal de eigenaresse niet echt leuk vinden

 3. @Marius: Ik kom er vaker, en volgens mij was die spijl al een tijdje verbogen. Ik heb wel de indruk dat de hoek van het hek gebruikt is om te ‘vouwen’. Toch zag ik geen verfsporen op die hoekspijl.

 4. @Me!: Ik ga er zelfs van uit dat deze fiets gestolen is. Overigens zal ie er niet lang liggen. Het is de noord-stalling van het station en daar worden wrakken vrij snel geruimd. Die stalling aan de noordzijde zouden ze eens van camerabewaking moeten voorzien. De hele stad hangt hier vol met camera’s en juist op deze plek zou het veel nut/effect hebben.

 5. Volgens mij kun je er nu wel veel sneller mee door de bocht, hahah

 6. Dat is een heel apart modelletje geworden, ik moest wel lachen om het filmpje, bedankt!

 7. Ja, Xiwel. Als je bij een station komt, dan zie je de meest bijzondere modellen. Schandalig eigenlijk. Ik neem nog liever mijn fiets mee de trein in, dan die bij het station te laten staan. Wij hebben hier namelijk geen bewaakte stalling.

 8. Prachtig fragment! Dan mis ik Jack Spijkerman wel erg, dat popi-jopi geimmiteer van Kopspijkers dat Matthijs van Nieuwkerk doet, kan er nog steeds niet aan tippen ;-/

 9. @Jolie & Kroosduiker: Zelf moet ik het meeste lachen om die opmerking aan het eind over de vouwcaravan. Het is trouwens een geïmporteerd typetje uit Studio spaan. Ik kijk nog wel eens youtube-fragmenten daarvan. De mooiste Studio Spaan uitzending over hoe we de WK van 1934 niet haalden kan ik helaas nergens vinden.

 10. @Vedat: Ik ken deze stalling goed. Als je je fiets achterin zet is er weinig aan de hand. De fiets stond bij de ingang en mogelijk blokkeerde ie -net als veel andere fietsen- de toegang tot de rekken. Het lijkt erop dat iemand zijn agressie erop botgevierd heeft. Daar kan ik me helaas wat bij voorstellen.

 11. Ik vrees alleen dat het vouwmechanisme van deze fiets ietwat te wensen zal overlaten… ;)

 12. @Xiwel, ôh, Studio Spaan, weet je dat ik dat helemaal niet ken… Toch eens zoeken bij YouTube :-))

 13. Ik zag het woord vouwfiets en nog voor ik zag dat je Anton Geesink gelinkt had, moest ik al aan Anton Geesink denken.

 14. Tja, Anton is natuurlijk te zwaar voor deze fiets.

 15. Het is ook een manier om je fiets gratis mee te nemen in de trein. Normaal betaal je 6 euro, maar een vouwfiets is gratis. Dat stond de eigenaar van deze ‘aldifiets’ misschien voor ogen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: