Apr-09: Grote Jongen

Een week terug ben ik naar het archief van Utrecht geweest om nog wat na te genea-logeren. Wat ik zocht vond ik en het week niet af van wat ik zelf al dacht. Nou kan ik dat helemaal gaan beschrijven, maar dat komt al snel neer op historisch roddelen of soapen. Dus hier maar even niet.

Op de terugweg kwam ik door een straatje en zag er een klein woonhuis met een loeder van een schoorsteen. Voor alle duidelijkheid dit is geen trucfoto, je kan dat huisje met schoorsteen ook bewonderen op de luchtfoto van maps.live.com.

Zullen hier koukleumen wonen met een joekel van een CV of een openhaard ter grootte van de woonkamer? En doen de bewoners wel aan energiebesparen?

Advertentie

Geplaatst op 2008-04-09, in Milieumatig, Overmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 15 reacties.

 1. Lijkt me een lastig klusje voor zwarte Piet.

 2. Wat grappig, dat is vlak naast het huis van mijn zwager! Die woont in het nieuwere appartementencomplex op de foto rechts van de schoorsteen. Ik ben benieuwd of het hem ooit is opgevallen. Ik denk dat de schoorsteen hoort bij het gebouw tussen het appartementencomplex en de huisjes onder de schoorsteen. Die huisjes zullen er wel later omheen zijn gebouwd. Maar curieus is het wel!

 3. Nee, nee, nee, in Nieuw Zeeland waren ze naar olie aan het boren met een hele lange boor.

 4. Misschien is het een kunstwerk?

 5. Ik denk dat Dolby het juist heeft; de bewoners hebben een pesthekel aan het sintnieklaasgedoe. :-)

 6. Leuk klusje voor de schoorsteenveger.

 7. *Wacht rustig af tot Xiwels 5-decemberfoto online staat*

 8. Volgens mij had die metselaar een borrel te veel op en wist van geen ophouden.

 9. Volgens mij is die schoorsteen veel langer dan op de foto, want de maps-live link viel bij mij in een time-out…

 10. Off topic:
  @Xiwel
  Is er iets met jouw RSS? Al weken krijg ik van hier geen feed door. Van alle andere web-logs die ik in de reader heb staan, krijg ik ze wel.
  Error parsing RSS XML: Undefined root element: html

 11. @Nanos: Ik heb geen idee, zelf gebruik ik het niet. Wel zie ik dat het aantal bezoekers via feeds bijgehouden door feedburner vrij constant is.

 12. Misschien de woning van de stoker van een aldaar (ooit) aanwezige fabriek die daarmee dag en nacht de verwarming/stoom gaande kon houden en gelijk gratis verwarming had ? Of vroeger ketelhuis dat later tot woningen verbouwd is?

 13. @Frans54: Ik verwacht het laatste. De grap is dat dit op een gewone kleine woning lijkt. De gebouwen er omheen hebben andere vormen en zouden net er net zo goed totaal niet bij kunnen horen. Ik denk echter dat het veel grotere gebouw rechts er bij hoorde en een soort fabriek was. Ik heb nog even gekeken of er een infobordje ergens aan de muur hing, maar helaas niet.
  Leuk dat er vrijwel niets over op het internet te vinden is. Het gaat om een voormalige edelsmederij Brom.

 14. Grappig, vrij dicht daarbij heb ik enige tijd een deskundige gefrequenteerd, maar die schoorsteen is me nooit bewust opgevallen.

 15. Flying Rhino @ werk

  Misschien moet je er eens terugkeren als het donker is, als er dan licht uit de schoorsteen komt in plaats van rook, dan heb ik het idee dat er iemand een hele creatieve plek gevonden heeft voor een wietplantage. ;)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: